کلینیک ترک اعتیاد
مصرف الکل و حمله قلبی
19 تیر 1400
کلینیک ترک اعتیاد
ماری جوانا و اختلال بیش فعالی و کم توجهی
19 تیر 1400
نمایش همه
کلینیک ترک اعتیاد

الکل و سندرم پای بی قرار

۰
(۰)

کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دوباره، مرکز ترک اعتیاد طلوعی دوباره: سندرم پای بی قرار که معمولاً به طور خلاصه به آن RLS گفته می شود، بیماری اعصاب محیطی است. علامت اصلی، کشش های ناخوشایند در پاها است که با تمایل برای حرکت دادن پاها همراه است و مصرف الکل یکی از عوامل تشدید کننده این عوارض است و در این مقاله به بررسی رابطه الکل و سندرم پای بی قرار خواهیم پرداخت.

شخص مبتلا به سندروم پای بیقرار (RLS) معمولاً در مواقع ناخوشایندی که با چنین شرایطی مواجه می شود، تمایل به برخاستن و راه رفتن را احساس می کند. به دلیل این که علائم سندروم پای بیقرار (RLS) معمولاً در شب اتفاق می افتد، ممکن است الگوی خواب طبیعی را دچار اختلال کند. به علت نا امیدی و احساس ناراحتی ناشی از علاٸم سندروم پای بیقرار ( RLS)، ممکن است برای برخی از افراد برای کاهش این علاٸم و خواب راحت، به نوشیدن الکل روی آورند. با این وجود، نوشیدن الکل ممکن است باعث بدتر شدن علائم شود.

سندرم پای بی قرار یک بیماری آزار دهنده  و کمتر شناخته شده است و مصرف و سوء مصرف الکل ممکن است باعث تشدید علائم این سندروم شود.

در حال حاضر، هیچ ارتباط مشخصی بین مصرف الکل و سندرم پای بی قرار (RLS) وجود ندارد. اگر شخصی هنگام نوشیدن الکل دچار سندرم پای بی قرار (RLS) شده و یا علائم RLS را تجربه کند، باید مصرف الکل را متوقف کند تا به او کمک کند هرگونه عارضه جانبی و پیامدهای ناخوشایند را کاهش داده و از بدتر شدن علائم این سندروم (RLS) جلوگیری کند.

علائم سندرم پای بی قرار (RLS)

یکی از علائم اصلی سندروم پای بیقرار (RLS) تمایل به حرکت دادن پاها است. سایر علائمی که ممکن است توجه افراد را به خود جلب کند عبارتند از:

تمایل برای حرکت دادن پاها معمولاً در شب یا هنگامی که فرد در رختخواب است شروع می شود

تمایل برای حرکت دادن پاها هنگام نشستن به مدت طولانی بیشتر می شود

تمایل برای حرکت دادن پاها به هنگام برخاستن و راه رفتن کمتر می شود

در هنگام خواب پاها به طور ناگهانی حرکت کرده و یا لگد می زند

الکل و سندرم پای بی قرار

الکل و سندرم پای بی قرار

آیا نوشیدن الکل باعث بدتر شدن علاٸم سندرم پای بی قرار می شود؟

مصرف الکل احتمالاً باعث بدتر شدن علاٸم سندروم پای بیقرار (RLS) خواهد شد، اما برای دادن پاسخ قطعی به این سوال، به تحقیقات بیشتری نیاز داریم. بی قراری و کشیدگی نیز قطعاً از علائم ترک الکل است. حتی اگر در حال حاضر هیچ کس به طور قطعی نمی داند که آیا نوشیدن الکل باعث سندروم پای بیقرار (RLS) می شود، اما نوشیدن الکل ممکن است علائم این سندروم (RLS) را بدتر و یا تقلید کند.

مصرف الکل و سندروم پای بیقرار (RLS) به چندین روش به هم ربط دارند، به عنوان مثال با ترک الکل، چگونه مصرف الکل روی خواب تاثیر می گذارد و اینکه چگونه مصرف الکل در شب باعث بدتر شدن علائم RLS شود.

ترک الکل

ترک غیراصولی الکل پیامدهای ناخوشایند زیادی برای بدن به همراه دارد و پس از سم زدایی، بدن تلاش می کند تا برخی از تغییراتی را که با مصرف طولانی مدت الکل اتفاق افتاده اصلاح کند. در طول ترک الکل، فرد ممکن است نوروپاتی (مور مور دردناک در پاها و بازوها) را تجربه کند که شبیه به علاٸم RLS است و یا ممکن است علائم ترک را بدتر کند. افرادی که در حال ترک اعتیاد به الکل هستند، معمولاً خواب دشوار تری را تجربه می کنند، زیرا علائم متداول آن، شامل کابوس و تعریق است که هر دو باعث ایجاد اختلال در خواب می شوند.

اما از آنجایی که ترک الکل در مرکز ترک الکل طلوعی دوباره، به عنوان بهترین مرکز ترک الکل تهران، تحت نظر روانپزشک متخصص ترک اعتیاد و تیم روانشناسی انجام می گیرد و به بیماران این امکان را می دهد تا بدون تجربه هیچگونه علائم ترک، اقدام به درمان وابستگی خود نمایند.

حتما مطالعه کنید: ترک الکل
الکل و سندرم پای بی قرار

الکل و سندرم پای بی قرار

تاثیر مصرف الکل بر خواب

نوشیدن الکل، باعث ایجاد اختلال در حرکت سریع چشم در حالت خواب عمیق (REM) را دچار اختلال می کند.

یکی از انواع مهم استراحت، خواب رم (حرکت سریع چشم در حالت خواب عمیق (REM )) است که یک خواب عمیق تجدید کننده است که افراد برای عملکرد طبیعی در طول روز به آن نیاز دارند. زمانی که فردی مبتلا به سوء مصرف الکل است، معمولاً به کم خوابی مبتلا می شود و ممکن است در طول شبانه روز احساس خستگی کند. کمبود خواب تجدید کننده قوا، ممکن است علائم سندروم پای بیقرار (RLS) را به خصوص زمانی که علائم این سندروم در شب شدیدتر شده و یا فرد تصمیم می گیرد به استراحت و خواب بپردازد، غیر قابل تحمل و آزاردهنده تر کند.

نوشیدن الکل در شب

برخی افراد قبل از خواب، با این تصور که نوشیدن الکل به خواب بهتر کمک می کند، یک یا دو فنجان الکل مینوشند تا راحت تر بخوابند. با این وجود، مصرف الکل در بیشتر موارد و برای بیشتر افراد به خواب راحت و عمیق آنها آسیب می رساند. اگرچه مصرف الکل ممکن است در ابتدا به فرد کمک کند که راحت تر بخوابد، اما الکل باعث کاهش کیفیت خواب می شود و فرد احساس خستگی بیشتری خواهد کرد. نوشیدن الکل در شب نه تنها کیفیت خواب را دچار اختلال می کند، بلکه ممکن است علائم سندروم پای بیقرار (RLS) را نیز بدتر کند. زمانی که خواب فرد دچار اختلال می شود، علائم RLS را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد.

کاهش علائم سندرم پای بی قرار

سندرم پای بی قرار (RLS) برای اکثر افراد ناخوشایند، آزار دهنده و گاهی اوقات غیر قابل تحمل است. برخی از نکاتی که فرد به منظور مقابله با علائم سندروم پای بیقرار (RLS) می تواند رعایت کند عبارتند از:

از نوشیدن الکل به خصوص قبل از خواب اجتناب کنید

از مصرف کافئین بپرهیزید

هر روز ورزش کنید

یک برنامه خواب منظم داشته باشید

پاها را به طور مرتب ماساژ دهید

داروها را با پزشک بررسی کنید

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی رابطه الکل و سندرم پای بی قرار پرداختیم و در این خصوص باید بدانید که ترک الکل یکی از خدمات ارائه شده در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دوباره، به عنوان بهترین کلینیک ترک اعتیاد تهران می باشد و کلیه برنامه درمان در مرکز ترک اعتیاد طلوعی دوباره، تحت نظر مجرب ترین روانپزشک ترک اعتیاد و تیم روانشناسی انجام می گیرد و به بیماران این امکان را می دهد تا علاوه بر درمان جسمانی به درمان وابستگی روانی خود نیز بپردازند.

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رای شما ثبت شود

میانگین آرا ۰ / ۵٫ شمارش آرا: ۰

رایی یافت نشد. اولین نفری باشید که رای میدهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.