کلینیک ترک اعتیاد
کمیکال چیست؟
18 دی 1399
کلینیک ترک اعتیاد
پتیدین چیست؟ نحوه مصرف پتیدین
18 دی 1399
نمایش همه
مرفین
۴٫۳
(۴)
مرفین

مرفین چیست؟

مرفین چیست؟

مرفین مخدری اپیوئیدی است که از تریاک استخراج می شود و بسیار اعتیادآور می باشد. اعتیاد و وابستگی به آن جسمانی و روانی می باشد. جالب است بدانید که حدود ۵ الی ۱۰ درصد از ترشحات گیاه خشخاش نیز از مرفین است. این مخدر کاربرد ضد درد و آرامبخشی دارد که علت آن تاثیر بر سیستم عصبی مرکزی، کاهش فشارخون، ضربان قلب و تنفس می باشد.

کلینیک ترک اعتیاد

کاربرد مرفین

کاربرد پزشکی مرفین

توجه داشته باشید که این دارو تنها باید تحت نظر پزشک مصرف شود و هرگونه مصرف خارج از دستور پزشک آن می تواند عوارض جبران ناپذیری برای مصرف کننده همراه داشته باشد اما از مهمترین کاربردهای آن می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

سرطان

تسکین درد بیماران قلبی

تسکین سرفه های شدید

انواع مرفین

مرفین در آزمایشگاه های مجهز از تریاک استخراج و تبدیل به پودری سفید رنگ می شود و بصورت قرص یا محلولی بی رنگ در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد و بطور کلی در سه فرم خوراکی مثل قرص و کپسول، تزریقی و شیاف در بازار عرضه می شود.

آیا مرفین اعتیادآور است؟

از آنجایی که  کاربرد درمانی دارد بسیاری بر این باورند که این مخدر اعتیاد آور نیست و دائما از مشاورین مرکز ترک اعتیاد طلوعی دوباره در خصوص اعتیاد آوری آن سوال می پرسند که در این خصوص باید بگوییم بله، مرفین اعتیاد آور است. خاصیت آرامبخشی آن باعث می شود تا بیمار بعد از مصرف احساس سرخوشی و شادابی کند و این احساس خوش آیند ممکن است باعث سوء مصرف دارو گردد که هرگونه سوء مصرف این مخدر باعث اعتیاد و متاسفانه در موارد بسیاری باعث مرگ می شود.

مرکز ترک اعتیاد

عوارض مرفین

عوارض مصرف مرفین

اختلال و مشکلات ادراکی

اختلال در بارداری و باروری

اختلالات و مشکلات سیستم تنفسی

پیشگیری از اعتیاد

اگر که به دلایل مختلف مجبور به استفاده از این مخدر با تجویز پزشک هستید باید در رعایت دوز و بازه زمانی مشخص شده برای مصرف بسیار دقت کنید و مطابق دستور پزشک اقدام به مصرف این دارو کنید چرا که افزایش دوز مصرفی یا بازه زمانی مصرف می تواند باعث اعتیاد شود.

تاثیرات روانی مصرف مرفین

مصرف این مخدر علاوه بر عوارض و تاثیرات جسمانی، اثرات روانی متعددی نیز برای مصرف کننده به همراه دارد که برخی از مهمترین آنها عبارتند از:

کاهش هوشیاری

عدم درک صحیح از موقعیت

اثر ضد درد مرفین

مرفین که از مشتقات تریاک می باشد یک ضد درد است و جالب است بدانید مصرف کنندگان این دارو درد را احساس می کنند اما واکنش های آنها به احساس درد از بین می رود به اینصورت که درد را حس می کند اما احساس راحتی دارند. در حقیقت این مسکن باعث از بین رفتن تحریکات فیزیکی نمی شود بلکه بر روی واکنش های عصبی تاثیر می گذارد.

مرکز ترک اعتیاد

اثر مرفین بر اعصاب مرکزی

تاثیر مصرف مرفین بر سیستم اعصاب مرکزی

ورود مرفین به مغز و سیستم عصبی عملکرد آن را دچار تغییرات گسترده و پیچیده ای می کند که درصورت ادامه پیدا کردن آن مغز دچار بدکاری می شود. تاثیرات این مخدر بر سیستم عصبی مصرف کننده بسیار متفاوت است و اثر آن در برخی از نقاط تحریک کننده مغز عبارتند از:

تهوع

استفراغ

انقباض عضلات روده ها

[کلینیک ترک اعتیاد

تاثیر مصرف مرفین بر مردمک چشم

تاثیر مصرف مرفین بر مردمک چشم

مردمک چشم توسط اعصاب مرکزی کنترل می شود و عملکرد آن بصورتی است که در روشنایی تنگ و در تاریکی گشاد می شود و این قدرت را به انسان می دهد تا در شرایط مختلف و نورهای مختلف دید کافی داشته باشند اما مصرف مرفین با تاثیری که بر سیستم عصبی مرکزی می گذارد باعث تنگی مردمک ها در هر شرایط محیطی و نوری می شود و به دنبال آن دید مصرف کننده را مختل می کند.

کلینیک ترک اعتیاد

تاثیر مصرف مرفین بر سیستم گردش خون

تاثیر مصرف مرفین بر سیستم گردش خون

مصرف مرفین باعث افزایش شدید فشار خون در عروق مغزی و افزایش مایع مغزی می شود به همین دلیل بیماران قلبی و ریوی باید با احتیاط فراوان اقدام به مصرف این دارو کنند اما باید بدانید که مصرف آن باید تحت نظر پزشک باشد چرا که متاسفانه می تواند باعث مرگ مصرف کننده شود.

کلینیک ترک اعتیاد

تاثیر مصرف مرفین بر دستگاه گوارش

تاثیر مصرف مرفین بر دستگاه گوارش

اختلال و کندی در سیستم گوارش همچنین کاهش ترشحات و حرکات معده از دیگر اثرات مصرف این مسکن می باشد که باعث خروج کند محتویات و معده و روده شده و ترشحات لوزالمعده و صفرا به داخل روده باریک بسیار کم می شود و سوء هضم غذا و یبوست می شود.

تاثیر مصرف مرفین بر سلامت جسمانی مصرف کننده

از دیگر اثرات مصرف مرفین می توانیم به تکرر ادرار و مشکل در دفع ادرار اشاره کنیم همچنین تعریق، خارش و اختلال در ترشح هورمون ها اشاره کنیم.

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رای شما ثبت شود

میانگین آرا ۴٫۳ / ۵٫ شمارش آرا: ۴

رایی یافت نشد. اولین نفری باشید که رای میدهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + دوازده =