عوارض الکل

عوارض الکل
فهرست مطالب

عوارض الکل

مصرف الکل به نظر ممکن است در لحظه‌ای از شادی یا استراحت، به عنوان یک فرصت برای ترک خستگی‌های روزانه به نظر برسد. اما پشت این لبه‌ی آرامش، داستانی پیچیده وجود دارد که باید آن را بشناسیم. عوارض الکل، چه به صورت موقت و چه درازمدت، نباید نادیده گرفته شوند. از افسردگی و اضطراب گرفته تا مشکلات جسمی مانند اختلالات خواب و مشکلات کبدی، هر یک به نوعی تأثیرگذارند. در این مقاله، به بررسی نکاتی از جمله تأثیرات روحی و جسمی مصرف الکل می‌پردازیم تا بهترین تصمیم‌گیری را در مورد مصرف آن داشته باشیم.

اثر این روانگردان بر فرد، بسته به پارامترهای مختلفی همچون سن، وزن وضعیت سلامتی و سابقه مصرف و حتی جنسیت مصرف کننده متفاوت می باشد و ترکیب آن با مواد مخدر و محرک می تواند عوارض نامطلوبی بر سلامت بیمار داشته باشد. نکته ای که جالب است بدانید این است که عوارض این روان گردان رابطه مستقیمی با میزان مصرف در هر نوبت دارد نه دفعات مصرف!

برای مثال اگر فردی در بازه های زمانی طولانی اقدام به حجم بیشتری الکل کند، اثرات آن بر او بسیار بیشتر است تا شخصی که در بازه ی زمانی کمتر، حجم کمتری مصرف کرده است. در ادامه عوارض الکل را در کوتاه مدت و بلند مدت برای شما توضیح خواهیم داد.

عوارض کوتاه مدت مصرف الکل

از آنجایی که الکل به سرعت جذب سیستم گردش خون می شود، به قسمت های مختلفی از بدن وارد می شود و در عملکرد صحیح آنها اختلالاتی ایجاد می کند که شدت آنها بسته به میزان مصرف بسیار متفاوت است و برخی از این عوارض مصرف الکل در طولانی مدت عبارتند از:

ابتلا به آرتروز

تحریک ترشح اسید معده

مشکلات گوارشی و تهوع

پرخاشگری، سرگیجه و اتساع رگ های خونی

عوارض طولانی مدت مصرف الکل

مواردی که پیش تر به معرفی آنها پرداختیم، الکل، عوارض مصرف و علائم اعتیاد به الکل هستند که در مدت کوتاهی پس از مصرف نمایان می شوند اما نارسایی کبدی، بیماری های قلبی و عروقی و سرطان از عوارض مصرف طولانی مدت مشروبات الکلی می باشند که در ادامه به توضیح عوارض مشروبات الکلی دراز مدت می پردازیم:

بیماری های کبدی

بیماری های کبدی از اصلی ترین اختلالات مربوط به مصرف این روان گردان می باشد. برخی از مصرف کنندگان به التهاب کبدی و هپاتیت الکی دچار می شوند که برخی از عوارض الکل بر بدن عبارتند از تب، یرقان، درد در ناحیه شکم و متاسفانه مرگ اما توجه داشته باشید که کنترل و بهبود این شرایط بسیار ساده است و با ترک الکل می توانید مجددا سلامت خود را کسب نمایید.

عوارض طولانی مدت مصرف الکل

سرطان

مصرف طولانی مدت این روان گردان خطر ابتلا به سرطان مری، دهان، حنجره و گلو و سرطان روده را بسیار افزایش می دهد و طبق بسیاری از تحقیقات مشخص شده است که مصرف آن بر ابتلای به سرطان سینه نیز تاثیر گذار است.

قلب

ناراحتی و حملات قلبی، سکته و فشار خون از دیگر اثرات بلند مدت مصرف الکل می باشند.

مغز

مصرف الکل می تواند عوارض پایداری بر روی مغز بگذارد و 10 سال از عمر مفید آن را کاهش دهد.

سیستم ایمنی

کاهش مقاومت سیستم ایمنی از دیگر عوارض مصرف این روانگردان است.

آیا الکل اعتیاد آور است؟

آیا الکل اعتیاد آور است؟

در پاسخ به این سوال مهم باید بگوییم که بله، مصرف این روانگردان به دلیل تاثیرات که بر سیستم عصبی و مغزی بیمار وارد می کند به سرعت وابستگی ایجاد می کند و مصرف کننده نسبت به آن اعتیاد پیدا می کند، اعتیاد به الکل که به آن الکلیسم نیز می گویند ویژگی های متعددی دارد که برخی از متداول ترین آنها عبارتند از:

  تمایل به مصرف

در این وابستگی، مصرف مکرر تبدیل به اجبار برای مصرف کننده می شود و آن را بالاتر از هر نیازی می داند

  از دست دادن کنترل

عدم کنترل و مقابله با وسوسه از دیگر عوارض اعتیاد به الکل می باشد

  وابستگی جسمانی

بروز علائم وابستگی و ایجاد تحمل همچون لرز، تهوع و اضطراب

  تحمل

همانطور که می دانید نحوه شکل گیری اعتیاد در افراد متفاوت است و به پارامترهای مختلفی همچون ژنتیک و وراثت بستگی دارد که در طی آن عوامل مختلفی همچون محیط، دوستان و نزدیکان تاثیر بسزایی دارند

چگونگی کمک به افراد وابسته به الکل

قطعا آگاهانه ترین روش درمان ترک الکل بستری در مرکز ترک اعتیاد می باشد تا بیمار بتواند مطابق با متدهای درمان اصولی با بیماری مقابله کند اما پذیرش اعتیاد و حمایت خانواده از موثر ترین گام ها برای مجاب کردن بیمار برای مراجعه به کلینیک ترک اعتیاد می باشد.

به همین منظور پیشنهاد می کنیم با فرد در رابطه با مضرات مشروبات الکلی صحبت کنید، طرح مواردی که در ادامه به توضیح آنها می پردازیم، بسیار مفید است:

آمار تصادفات مرگبار رانندگی بر اثر مصرف الکل بسیار بالا می باشد و بسیاری از نوجوانان بعد از مصرف الکل تصمیم به خودکشی گرفته اند.

احتمال ایجاد درگیری فیزیکی، جرایم مجرمانه و سرقت بعد از مصرف الکل بسیار شدت پیدا می کند.

پیشگیری از سوء‌مصرف الکل در نوجوانان

پیشگیری از سوء‌مصرف الکل در نوجوانان

متاسفانه عمده ترین مصرف کنندگان این روانگردان جوانان و نوجوانان هستند به همین جهت والدین نقش بسیاری در کنترل و پیشگیری از سوء مصرف این محرک توسط فرزندان دارند. در این خصوص والدین باید به نکات متعددی توجه داشته باشند که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

در همان صحبت اول، بحث را به خاتمه نرسانید و سعی کنید طی تماس و بحث‌های مداوم با فرزندان برطرح مسائل بپردازید که علاوه بر حفظ و ایجاد رابطه صمیمانه به شما کمک می کند که مطالب و بحث‌ها برای فرزندان تکراری و خسته‌کننده نشوند.

مکالمه باید به‌صورت یک بحث باشد یعنی هر دو طرف باید در آن شرکت داشته باشند و نباید که یک سخنرانی یک‌طرفه ارائه ندهید. موضوعات ذیل کمک بسیاری به شما در شروع یا هدایت بحث می کند:

بررسی حقایق مهم درخصوص مصرف و عوارض الکل

متاسفانه تحت تاثیر تبلیغات باورهای اشتباهی در خصوص مصرف این روانگردان در جوانان به وجود آمده که شما می‌توانید با مطرح کردن آن‌ها به بحث به اصلاح آنها بپردازید. برخی از باروها عبارتند از:

الکل اختلالی در عملکرد مصرف کننده ایجاد نمی کند

الکل بسیار قدرتمند است و به مکانیزم آن کند کردن بدن و ذهن مصرف کننده است. این ماده هماهنگی حرکات را مختل می‌کند، سرعت واکنش فرد به محرک‌ها را کند کرده و به نگرش، تفکر صحیح و قضاوت فرد آسیب می‌زند.

آبجو کم خطر است

فراورده های الکلی تفاوتی ندارد از چه نوعی باشند محتوای همه آن‌ها یکسان بوده و عوارض یکسانی را نیز بر جای خواهند گذاشت.

جمع بندی نهایی

وابستگی به الکل بسیار شدید است و مصرف کننده دچار وابستگی روانی و جسمانی می شود. همچنین سوء مصرف الکل می تواند عوارض جبران ناپذیری برای مصرف کننده به همراه داشته باشد که در مقاله به معرفی آنها پرداختیم به همین جهت ترک الکل علاوه بر درمان جسمانی نیاز به دریافت خدمات روان درمانی نیز دارد و ضروری است که در کلینیک ترک اعتیاد طلوع انجام بگیرد.

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رای شما ثبت شود

میانگین آرا 0 / 5. شمارش آرا: 0

رایی یافت نشد. اولین نفری باشید که رای میدهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 + 13 =

فهرست مطالب

مقالات مرتبط