ترک شیشه (کریستال)

ترک شیشه
فهرست مطالب

معمولا افراد معتاد به شیشه همواره با این سوال در ذهن خود درگیر هستند که آیا ترک یکباره شیشه ممکن است؟ آیا برای درمان قطعی اعتیاد به شیشه راهی وجود دارد؟ یا برای ترک شیشه چکار کنیم؟ برای پاسخ به این سوالات لازم است تمام دلایل مد نظر خود برای ترک شیشه را یادداشت کنید. به خاطر داشته باشید، تا زمانی که فرد برای ترک مواد مخدر شیشه آماده نباشد، هرگز مصرف شیشه را ترک نخواهد کرد.
تصمیم با شماست. یکی از روش‌های درمان اعتیاد شیشه، یافتن بهترین راه ترک اعتیاد شیشه در بهترین مرکز ترک اعتیاد شیشه است. این واقعیت را بپذیرید که اعتیاد به شیشه درمان دارد و قادر خواهید بود تا با کمک مشاوران حرفه‌ای در کلینیک‌های ترک اعتیاد از بهترین راهکار برای ترک شیشه بهره‌مند شوید.
امروزه راه‌های ترک اعتیاد به شیشه بسیار متنوع و تخصصی هستند که براساس شرایط جسمی و روانی بیمار توسط درمانگر تعیین می‌شوند. یکی از بهترین روش‌ها برای درک اهمیت اعتیاد به شیشه و ترک آن، تهیه فهرستی از فواید و مزایای ترک مواد مخدر است. در ادامه به برخی از مواردی که ممکن است برای رسیدن به این هدف سودمند باشد اشاره خواهیم کرد.

روش‌های ترک اعتیاد به شیشه

همانطور که می‌دانید، امروزه روش‌های مختلفی برای ترک شیشه وجود دارد که تقریبا در تمامی آن‌ها برنامه جامعی وجود دارد که به همه ابعاد جسمی، روانی و اجتماعی فرد برای تهیه آن توجه شده‌است. برای موفقیت در مسیر، ترک شیشه، مشورت با مشاوران ترک اعتیاد امری ضروری است.
شیشه باعث بروز آسیب‌های زیادی به ادراک و ذهن افراد می‌شود و رهایی از شر وابستگی به آن، به این برنامه جامع و کامل نیاز دارد. در ادامه انواع روش‌های درمانی ترک شیشه از جمله درمان روانشناختی ترک شیشه را به شما عزیزان معرفی می‌کنیم:

درمان دارویی برای ترک شیشه

ترک شیشه با درمان دارویی معمولا بیشتر برای مدیریت عوارض و کاهش آسیب‌ها و دردهای ناشی از ترک این ماده مخدر است. داروهایی که در مسیر ترک شیشه مورد مصرف قرار می‌گیرند معمولا از سوی روانپزشک ترک شیشه و در دوزهای مشخص تجویز می‌شوند تا باعث بهبودی فرد و جلوگیری از بروز عوارض ناخواسته بعدی شوند. این داروها سبب کاهش شدت علائم ترک مثل اضطراب، بی‌خوابی و بی‌قراری در فرد می‌شوند. برخی از داروها نیز به منظور کاهش وسوسه برای بازگشت به مصرف دوباره شیشه تجویز می‌شوند. از جمله داروهای درمان ترک شیشه، موارد زیر است:

  • بوپروپیون (Bupropion): بوپروپیون داروی ضدافسردگی است که معمولا برای ترک سیگار و مواد مخدر دارای نیکوتین مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای ترک شیشه نیز استفاده از این دارو رایج است و سبب کاهش ولع و وسوسه برای مصرف دوباره شیشه می شود. همچنین بوپروپیون باعث می‌شود علائم افسردگی ناشی از ترک به سرعت برطرف شوند.
  • مودافینیل (Modafinil): مودافینیل دارویی است که معمولاً برای درمان اختلالات خواب و بی خوابی‌های شدید از سوی متخصصان تجویز می‌شود. این دارو برای افرادی که از خستگی و کاهش انرژی ناشی از ترک شیشه رنج می‌برند، مفید خواهد بود. این دارو سطح هوشیاری و انرژی فرد را افزایش می‌دهد.
  • نالتروکسان (Naltrexone): نالتروکسان برای درمان اعتیاد به الکل و مواد مخدر تجویز می‌شود، اما برای کاهش ولع مصرف شیشه نیز موثر است. این دارو سبب می‌شود گیرنده‌های مواد مخدر در مغز، مسدود شده و تمایل به مصرف کاهش یابد.
  • آنتی‌سایکوتیک‌ها (Antipsychotics): در برخی موارد مصرف شیشه سبب می‌شود توهماتی در فرد ایجاد شود. داروهای ضد جنون مثل الانزاپین یا ریسپریدون برای کنترل این توهمات تجویز می‌شوند. این دارو به کاهش علائم و عوارض ناشی از اضطراب کمک زیادی می‌کند.

درمان روان‌شناختی یا روان‌درمانی ترک شیشه

روان‌درمانی یا روان‌شناختی ترک شیشه، از موثرترین روش‌ها برای مقابله با وابستگی و اعتیاد به این ماده مخدر است. این روش به شما کمک می‌کند تا علل روانی مصرف شیشه را در خود شناسایی کرده و برای مقابله با آن راهکارهای آسان و عملی پیدا کنید.
زمانی که شما بتوانید علل و عواملی که سبب گرایش شما نسبت به مصرف شیشه شده را با درمان شناختی-رفتاری (CBT) پیدا کنید، خواهید توانست این الگوهای فکری و رفتاری ناسالم را نیز به طور کامل درک کرده و تغییر دهید. روانشناس ترک شیشه به شما مهارت‌های کنترل استرس و وسوسه را برای عدم گرایش به مصرف شیشه می‌آموزد.

مزایای بهره‌مندی از راهنمایی‌های روانشناس ترک شیشه

بهره‌مندی از راهنمایی‌های یک روان‌شناس متخصص در مسیر ترک شیشه می‌تواند تأثیرات مثبت و قابل توجهی بر سلامت روح و روان فرد که منجر به سلامت جسم هم خواهد شد، داشته باشد. روان‌شناس ترک شیشه به شما کمک می‌کند تا با چالش‌های روانی موجود در این مسیر با قدرت و کنترل کامل مقابله کنید. این متخصصان به شما می‌آموزند چطور علائم افسردگی، اضطراب و توهمات را کنترل و مدیریت کنید و شیشه را با آسانی و تضمین بالاتری برای ترک همیشگی کنار بگذارید.

مشاوره و حمایت گروهی برای ترک شیشه

شرکت در جلسات و عضویت در گروه‌های حمایتی این امکان را برای شما فراهم می‌کند که با افرادی که تجربیات مشابهی در مسیر مصرف و ترک شیشه دارند، در ارتباط باشید و از حمایت عاطفی و انگیزشی آن‌ها بهره‌مند شوید. با شرکت در این جلسات و مشاوره رایگان ترک شیشه به همراه حمایت عاطفی و یافتن انگیزه از این گروه‌ها خواهید توانست شیشه را به راحتی ترک کنید و از مصرف دوباره آن منزجر شوید.

روش‌های ترک اعتیاد به شیشه

عوارض ترک شیشه چیست؟

ترک شیشه به دلیل وابستگی‌های شدید به این ماده، دارای دردهای زیاد جسمی و مشکلات زیاد روانی خواهد بود. این عوارض و علائم معمولا در روزهای اولیه ترک با شدت زیاد ظاهر می‌شوند و تا چند روز به اوج خود می‌رسند. در صورتی که فرد از یک روش درست برای ترک شیشه استفاده نکند، این عوارض برای مدت‌ها در جسم و روح او باقی خواهند ماند. از جمله عوارض جسمی بدن‌دردهای شدید و خستگی است. بروز سردرد نیز عارضه شایع ترک شیشه است. بسیاری از افراد با لرزش و تعریق زیاد در حین ترک شیشه مواجه می‌شوند که این امر نشانه‌ی تغییرات شدید بدن پس از قطع مصرف شیشه است.

عوارض روانی ترک شیشه نیز به همان اندازه عوارض جسمانی، شدید است. افسردگی، اضطراب و تحریک‌پذیری شدید از علائم روانی ترک شیشه هستند که معمولا منجر به رفتارهای غیرقابل پیش‌بینی می‌شوند. بسیاری از افراد دچار توهمات و افکار پارانویا در هنگام ترک می‌شوند و به صورت مداوم افکار خودکشی را در ذهن می‌پرورانند. یکی از خصوصیات بهترین دکتر برای ترک شیشه این است که او عوارض ترک را به صورت کامل به شما معرفی می‌کند و سپس نحوه مقابله با آن‌ها را در هر مرحله به شما می‌آموزد. به صورت خلاصه می‌توان گفت مهمترین عوارض ترک شیشه، موارد زیر است:

  • خستگی شدید و بی دلیل
  • افزایش یا کاهش اشتها
  • بی‌خوابی و سردرد
  • تعریق و لرزش
  • افسردگی و اضطراب
  • تحریک‌پذیری و بروز توهمات
  • بروز پارانویا و یا افکار خودکشی

عوارض ترک شیشه چیست؟

ترک شیشه چند روز طول می‌کشه؟

اینکه مدت زمان ترک شیشه چقدر است به عوامل و فاکتورهای زیادی بستگی دارد. این عوامل میزان مصرف، مدت زمان اعتیاد و مصرف شیشه را شامل می‌شود. ترک شیشه معمولا به طور میانگین حدود دو هفته زمان می‌برد که مراحل مختلفی را شامل می‌شود. مرحله اول علائم شدیدتر است و معمولا پنج روز طول می‌کشد. افراد در مرحله دوم علائم کمتری مانند کرختی و خواب آلودگی را تجربه می‌کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه پیشنهاد می‌کنیم مطلب ترک شیشه چند روز طول می‌کشد را مطالعه بفرمایید.

برای ترک شیشه چه بخوریم؟

اگرچه هیچ رژیم غذایی خاصی وجود ندارد که بتواند به شما کمک کند تا شیشه را ترک کنید، خوردن یک رژیم غذایی متعادل و سالم باعث حفظ سلامت عمومی و روند بهبودی شما را می شود.. در ادامه چند دستورالعمل کلی برای رژیم غذایی وجود دارد که ممکن است در این دوران مفید باشد:

  • مایعات: مایعات در طول دوره ترک بسیار مهم است، زیرا شیشه می تواند باعث کم آبی بدن و سایر استرس های فیزیکی بر روی بدن شود. مقدار زیادی آب و سایر مایعات مانند دمنوش های گیاهی بنوشید تا به دفع سموم از بدن کمک کنید.
  • پروتئین: پروتئین برای ترمیم و بازسازی بافت های آسیب دیده و حمایت از سلامت کلی ضروری است. از انواع منابع پروتئین بدون چربی مانند مرغ، ماهی و حبوبات استفاده کنید تا در طول روند بهبودی از بدن خود محافظت نمایید.
  • غذاهای کامل: بر خوردن انواع غذاهای کامل و غنی از مواد مغذی مانند میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات تمرکز کنید تا ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های مورد نیاز بدن جهت حفظ سلامتی در دوره بهبودی را تامین کنید.
  • چربی‌های سالم: ترکیب چربی‌های سالم، مانند آن‌هایی که در آجیل، دانه‌ها، آووکادو و ماهی‌های چرب یافت می‌شوند، می‌توانند به عملکرد مغز کمک کرده و التهاب را کاهش دهند، که ممکن است در طول روند بهبودی مفید باشد.
  • از غذاهای فرآوری شده و شکر اجتناب کنید: غذاهای فرآوری شده و قند می توانند باعث افزایش سطح قند خون شوند که می تواند به نوسانات خلقی و خستگی کمک کند. سعی کنید مصرف این غذاها را محدود کنید و در عوض روی خوردن یک رژیم غذایی متعادل و غنی از مواد مغذی تمرکز کنید.

برای ترک شیشه چه بخوریم؟

به یاد داشته باشید، نیازهای تغذیه ای هر فرد متفاوت است، و ممکن است برای توصیه های شخصی با پزشک یا متخصص تغذیه صحبت کنید. علاوه بر رژیم غذایی، گنجاندن تکنیک های مدیریت استرس، مانند ورزش، تمرکز حواس و تنفس عمیق، در برنامه روزانه شما می تواند به حمایت از روند کلی بهبودی کمک کند. همچنین ما در مطلبی جداگانه برای ترک شیشه چه بخوریم به بررسی مفصل این موضوع پرداخته‌ایم که در صورت تمایل می‌توانید به مطالعه آن بپردازید.

ترک شیشه در خانه امکان پذیر است؟

از نظر بسیاری از کسانی که موفق به ترک شیشه در کلینیک‌های ترک اعتیاد شده‌اند، ترک شیشه در خانه امکان پذیر است اما این اقدام ریسک بزرگی است که از همان ابتدای کار بسیار خطرناک و دشوار است. شیشه عوارض شدید جسمی و روانی هم در حین مصرف و هم در زمان ترک به‌همراه دارد. مدیریت عوارض و آسیب‌های ترک شیشه در منزل به صورت دقیق و کامل امکان پذیر نیست و همواره ظهور این علائم و طولانی شدن وجود آن‌ها، آن هم بدون نظارت متخصصان و مشاوران ترک اعتیاد می‌تواند منجر به مشکلات جدی و شکست در مسیر رسیدن به سم‌زدایی کامل شود.

پس بهتر است که برای ترک قطعی شیشه حتما تحت نظارت دقیق متخصصان و کارشناسان حرفه‌ای ترک اعتیاد باشید. ترک شیشه در یک کلینیک ترک اعتیاد تخصصی و مجهز ، با نظارت مستقیم یک پزشک یا مشاور مجرب سبب می‌شود تا فرد از آسیب‌ها و عوارض دائمی در امان بماند و با سهولت و سرعت بیشتری موفق به ترک شیشه شود. مشاور ترک اعتیاد شیشه به شما هر آن‌چه را که باید برای بهبود وضعیت خود در هر مرحله از درمان انجام دهید می‌آموزد.

ترک شیشه در خانه امکان پذیر است؟

عوارض مصرف شیشه؛ چه تاثیری بر روی بدن می‌گذارد؟

مصرف شیشه تأثیرات بسیار شدیدی بر روی بدن و روان فرد دارد و سبب عوارض جسمی، روانی و اجتماعی زیادی می‌شود. این ماده مخدر پس از مصرف، به سرعت به مغز نفوذ کرده و با ایجاد تغییرات شدید در سیستم عصبی، احساس سرخوشی و انرژی زیادی در فرد ایجاد می‌کند. شیشه در ابتدای مصرف سبب سرحالی و انگیزه شدید فرد برای تحرک می‌شود اما به مرور زمان و با عادت کردن مغز به دریافت آن، عوارض شدید و خطرناکش ظاهر می‌شود. در ادامه شما را با مهمترین عوارض مصرف شیشه و تاثیرات مصرف شیشه بر روی بدن و ذهن فرد آشنا خواهیم کرد:

  • کاهش شدید وزن: شیشه باعث کاهش اشتها می‌شود و مصرف طولانی‌مدت آن منجر به سوء‌تغذیه و کاهش شدید وزن می‌گردد.
  • مشکلات قلبی: مصرف شیشه ضربان قلب و فشار خون را به شدت افزایش می‌دهد و خطر ابتلا به حملات قلبی، سکته مغزی و سایر مشکلات قلبی را بالا می‌برد.
  • پوسیدگی دندان: مصرف شیشه باعث خشکی شدید دهان می‌شود و همین امر پوسیدگی سریع دندان‌ها و بیماری‌های لثه را ایجاد می‌کند.
  • تشنج و غش: شیشه با افزایش تحریک‌پذیری سیستم عصبی، سبب بروز تشنج‌های خطرناک برای افراد می‌شود.
  • زخم‌های پوستی: مصرف‌کنندگان شیشه همواره در حال خارش پوست خود به دلیل توهم هستند و این امر سبب زخم‌های عمیق و خراش‌های زیاد روی پوست می‌شود.
  • توهم و هذیان: مصرف طولانی‌مدت شیشه باعث بروز توهم‌های بینایی و شنوایی و احساس پارانویا که همان ترس زیاد از دیگران است، می‌شود. فرد مصرف کننده همواره احساس می‌کند که دیگران در حال تعقیب او هستند.
  • اضطراب و افسردگی شدید: پس از مصرف شیشه، فرد دچار اضطراب شدید و حالات افسردگی می‌شود که گاهی با افکار خودکشی همراه است.
  • بی‌خوابی: مصرف شیشه باعث می‌شود فرد برای روزها نخوابد که این بی‌خوابی می‌تواند به فروپاشی جسمی و روانی فرد منجر شود.
  • پرخاشگری: بروز رفتارهای خشونت‌آمیز و پرخاشگرانه در فرد به دلیل مصرف شیشه است.

روش‌های ترک اعتیاد به شیشه

عوارض شیشه چند روز در بدن باقی می ماند؟

شیشه بعد از مصرف ممکن است چند روز تا چند هفته در بدن باقی بماند. ترک شیشه در وهله اول ممکن است عوارض شدیدتری برای افراد ایجاد کند. این عوارض معمولا 24 ساعت بعد از مصرف شروع می‌شود و با گذشت یک هفته این علائم به تدریج کاهش پیدا می‌کند. با این حال افراد با مراجعه به پزشک متخصص، روند این درمان را تسریع می‌کنند و علائم کمتری را تجربه می‌کنند.

سوالات متداول درباره ترک شیشه

مصرف شیشه چه تاثیری بر روی بدن می‌گذارد؟
مصرف شیشه تأثیرات بسیار شدیدی بر روی بدن و روان فرد دارد و سبب عوارض جسمی، روانی و اجتماعی زیادی می‌شود. این ماده مخدر پس از مصرف، به سرعت به مغز نفوذ کرده و با ایجاد تغییرات شدید در سیستم عصبی، احساس سرخوشی و انرژی زیادی در فرد ایجاد می‌کند.از جمله عوارض مصرف شیشه در دراز مدت می تون به کاهش شدید وزن، مشکلات قلبی، پوسیدگی دندان، تشنج و غش و افسردگی و توهم اشاره کرد

ترک شیشه چند روز طول می‌کشه؟
مدت زمان ترک شیشه به عوامل و فاکتورهای زیادی بستگی دارد. این عوامل میزان مصرف، مدت زمان اعتیاد و مصرف شیشه را شامل می‌شود. ترک شیشه معمولا به طور میانگین حدود دو هفته زمان می‌برد.

چه روش‌هایی برای ترک اعتیاد به شیشه وجود دارد؟
روش‌های مختلفی برای ترک شیشه وجود دار که برای موفقیت در مسیر، ترک شیشه، مشورت با مشاوران ترک اعتیاد امری ضروری است از جمله این روش ها میتوان به استفاده از دارو ها و مراجعه به کلینیک ترک اعتیاد و یاروان‌درمانی و روان‌شناختی برای ترک شیشه نام برد.

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رای شما ثبت شود

میانگین آرا 3.5 / 5. شمارش آرا: 38

رایی یافت نشد. اولین نفری باشید که رای میدهید.

4 Comments

  1. غفور گفت:

    سلام من ی سوال دارم اگر کسی اعتیاد به شیشه نداشته باشه و برای اولین بار مصرف کرده باشه از طریق کشیدن و بعد از چندساعت پشیمون بشه و بخواد خیلی فوری این ماده رو از بدنش خارج کنه چکار باید بکنه؟

  2. Hamidreza گفت:

    سلام وقتتون بخیر ،اول تشکر میکنم بابت زحماتی که برای درمان همه کسانی که به نحوی دچار بیماری اعتیاد شده اند و دوم واقعا متشکرم ازتون بابت اطلاعات کاملی که قطعا یکروزه به ست نیامده واین خود نشانگر سالها تجربه درمان بیماران اعتیاد است که میشه از همین موضوع به نتیجه نهایی که ترک باشه محکم تر باشما قدم برداشت …
    من هروئین و شیشه مصرف میکنم وچندین بار به روشهای مختلف ترک کردم ولی متاسفانه با ۶ماه که میرسه لغزش میکنم ،الان بعد از سالها بیکاری شغلی که کاملا خلع بی پولی واقتصاد ضعیف که خودش یکی از عوامل لغزشم بوده مهیا شده که مجبورم هرچه سریعتر ترک کنم ،.
    مقدارمصرفم در روز ۱/۵گرم هرویین ۱ صوت شیشه که بعضی روزها اصلا شیشه مصرف نکردم ……میشه بفرمائید به چه صورت ومقدارهزینه اش را هم بفرمائید.

    • مدیر سایت گفت:

      سلام دوست عزیز وقتتون بخیر
      ممنون از لطف و‌ محبتی که به ما دارید ، و ممنون از اینکه ما رو انتخاب کردید و به ما اعتماد کردید!

      دوست عزیز وقتی ترک اصولی و تحت نظارت و توصیه های پزشک انجام نشه احتمال شکست در درمان و لغزش خیلی بالا میره!

      دقیقا این ۶ ماه اول بعد از ترک اهمیت بالایی داره و بیشترین لغزش ها در این زمان اتفاق می افته!

      پیشنهاد ما به شما این هست که حتما برای مشاوره رایگان با متخصصمون تشریف بیارید!
      ایشون به طور کلی شرایط جسمی و روانی شما رو بررسی میکنند و بهتون طول درمان بستری پیشنهاد میکنند!

      خصوصا که شما هم مصرف محرک دارید و هم مخدر و حتما بررسی پزشک لازمه!

      شما بعد از بستری در کلینیک و تحت نظر پزشک بودن، سمزدایی میشین و میتونین کاشت کپسول نالترکسون انجام بدید تا امکان لغزش و وسوسه نباشه براتون و موفقیت درمانتون بالا بره!

      هزینه ها هم با توجه به تعداد روزهای بستری و اتاق انتخابی شما تعیین میشه!
      برای اطلاعات بیشتر میتونین با پذیرشمون تماس بگیرید:
      تلفن تماس: ۰۲۱۲۲۸۱۴۶۳۱

  3. امیر گفت:

    بدنت مهم نیست مواضب باش، تو مغزت نگهش نداری یکبار رفتی طرفش بازم میری مگر اینگه با عرضه باشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده + دو =

فهرست مطالب
خدمات درمان و ترک اعتیاد