سم زدایی مواد اعتیادآور
سم زدایی مواد اعتیاد آور یکی از خدمات ارائه شده در مرکز ترک اعتیاد طلوع می باشد که بنابر وضعیت سلامتی بیمار و نظر پزشکان و درمانگران به یکی از روش های سم زدایی تدریجی و سم زدایی فوق سریع UROD برای بیماران اتخاذ می گردد.
بطور کلی این پروسه فرایند حذف هرگونه مواد اعتیادآور، مخدر و الکل از بدن مصرف کننده است و ضروری است که تحت نظر روانپزشک و متخصص بیهوشی انجام بگیرد اما نکته ای که در این خصوص باید بدانید این است که سم زدایی اولین مرحله درمان و ترک اعتیاد است و انجام آن به تنهایی نتیجه بخش نخواهد بود که در ادامه به توضیح مفصل آن خواهیم پرداخت.
سم زدایی چیست و چگونه انجام می شود؟
همانطور که پیش تر گفتیم یکی از خدمات ارائه شده در کلینیک ترک اعتیاد طلوع، سم زدایی ترک اعتیاد می باشد که انجام آن نیازمند وضعیت سلامتی مشخصی برای مصرف کننده و بیمار می باشد و انتخاب این روش درمانی نیازمند تایید وضعیت سلامت روانی و جسمانی بیمار پس از انجام مشاوره در مرکز ترک اعتیاد طلوع می باشد.
سم زدایی بخشی از فرایند درمان و ترک اعتیاد می باشد و در مرحله اول باعث خارج شدن و قطع اتصال باقی مانده های مواد مصرفی از گیرنده های مغزی و دفع آنها می شود.
در مرحله دوم که به کمک داروهای ضد مخدر انجام می گیرد، گیرنده های مغزی مصرف کننده توسط این داروها مسدود می شوند و اجازه مصرف مجدد را به بیماران نمی دهد. این داروهای ضد مخدر علاوه بر موارد گفته شده باعث اصلاح عملکرد مغز و ترشح هورمون ها می شود چرا که یکی از عوارض مصرف مواد اعتیاد آور اختلال در سیستم عصبی و هورمونی بیمار می باشد.
برای مثال مغز مصرف کنندگان تریاک بعد از انجام ترک تریاک به دلیل اختلالات به وجود آمده در زمان مصرف توانایی ترشح طبیعی مرفین را ندارد و از طرف دیگر به دلیل عدم تامین مخدر از خارج از بدن نیز مرفین به مصرف کننده نمی رسد این قطع ترشح باعث بروز علائم خماری و محرومیت از مصرف می شود که می تواند برای بیماران دردناک باشد اما مصرف نالتروکسان که دارویی ضد مخدر است علاوه بر کنترل حالات بیمار باعث بهبود و اصلاح عملکرد مغز مصرف کننده در ترشح هورمون ها می شود و کمک می کند تا فعالیت مغز و سیستم عصبی مصرف کننده به حالت طبیعی خود برگردد.
کلینیک طلوع بهترین مرکز کاشت ایمپلنت نالتروکسان در تهران همراه شماست.
شماره تماس: ۰۲۱۵۸۲۲۵وجه تمایز کلینیک ترک اعتیاد طلوع با سایر مراکز درمان در عدم استفاده از شبه مخدرهایی همچون متادون در فرایند درمان و اصطلاحا جایگزینی است. ترک اعتیاد در مرکز ترک اعتیاد طلوع تنها به کمک داروهای ضد مخدر انجام می گیرد که نه تنها باعث اعتیاد مصرف کننده نمی شود بلکه به اصلاح ساختارها و صدمات مغزی مصرف کننده نیز می شود.
اما همانطور که گفتیم این فرایند به دو صورت تدریجی و فوق سریع انجام می گیرد که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پراخت.
آشنایی با سم زدایی تدریجی و سم زدایی فوق سریع
سم زدایی فوق سریع (UROD)
سم زدایی فوق سریع UROD یکی از بهترین متدهای درمان و ترک اعتیاد می باشد که انجام آن پروسه مربوط به خود را دارد و تحت کنترل پزشک متخصص بیهوشی، روانپزشک و در صورت لزوم پزشکان متخصص عفونی، قلب و عروق انجام می گیرد و ضروری است که وضعیت سلامتی بخصوصی داشته باشد که با توجه به اهمیت و بازده هی فوق العاده این متد درمانی در صفحه سم زدایی فوق سریع UROD به بررسی مفصل آن پرداخته ایم.
سم زدایی تدریجی
شدت وابستگی روانی و جسمانی در اثر مصرف مخدرها و محرک ها مختلف متفاوت می باشد و دوز مصرفی رابطه مستقیمی با افزایش شدت این وابستگی ها دارد به همین جهت سم زدایی ترک اعتیاد در صورت مصرف مخدرها یا محرک ها با دوز بالا نیازمند مدت زمان بیشتری می باشد تا بیماران این فرصت را داشته باشند که به کمک درمانگران وابستگی روانی و جسمانی خود را کنارگذاشته و سلامت کامل خود را بدست آورند.
به همین منظور مدت زمان و برنامه درمانی بیماران بعد انجام مشاوره اولیه و گرفتن کیت تست اعتیاد به منظور بررسی مواد اعتیادآور مصرفی و همچنین بررسی وضعیت سلامت بیمار مشخص خواهد.
توجه داشته باشید که بر خلاف سم زدایی فوق سریع (UROD)، درمان تدریجی هیچ محدودیت سنی ندارد.
ضرورت انجام سم زدایی
استفاده مکرر از مخدر یا دارو مشخص مثل الکل باعث بروز وابستگی و به دنبال آن اعتیاد مصرف کننده می شود و هرگونه ترک خودسرانه یا ناگهانی آن می تواند باعث بروز علائم ترک و محرومیت شود و سلامت مصرف کننده را به خطر بی اندازد به همین منظور ضروری است که قطع مصرف در یک مرکز ترک اعتیاد همچون مرکز ترک اعتیاد طلوع انجام بگیرد. این روش درمانی کمک بسیاری به بیماران در زمینه های مختلفی می کند که برخی از متداول ترین آنها عبارتند از:
کاهش و بهبود ناراحتی های جسمانی و روانی ناشی از قطع مصرف
کمک، حمایت و همیاری بیمار در زمان درمان اعتیاد و قطع مصرف
حضور، نظارت و ویزیت روزانه توسط پزشک و اقدام به موقع درمانی در شرایط ضروری
ترک چه داروهایی به سم زدایی نیاز دارند؟
داروهای متعددی هستند که سوء مصرف آنها دچار وابستگی و اعتیاد می شود و مصرف آن تحریک پذیری شدیدی برای مصرف کننده به همراه دارد که صرع و تشنج از شایع ترین عوارض آن می باشد که این دارو ها عبارتند از:
باربیتورات
بنزودیازپین مثل والیوم و زاناکس
همچنین انجام آن برای مسکن هایی همچون مرفین، شبه افیون هایی مثل اکسی کدون، محرک هایی مثل کوکائین، شیشه و ریتالین بسیار توصیه می شود.
ترک یکباره و ترک اعتیاد در منزل
هرگونه ترک خودسرانه، ترک اعتیاد خارج از نظر پزشک و ترک اعتیاد در منزل خطرات جدی و مرگباری برای مصرف کننده به همراه دارد و به همین جهت است که توصیه می کنیم تا برای ترک اعتیاد حتما به مرکز ترک اعتیاد مراجعه نمایید. این عوارض طیف گسترده ای از بیماری های جسمانی و روانی را در بر می گیرد اما برخی از متداول ترین آنها عبارتند از:
دردهای جسمانی و عضلانی
افزایش خطر لغزش و مصرف مجدد
اوردوز پس از مصرف مجدد به دلیل کاهش مقاومت بدن به مخدر
صرع و تشنج غیرقابل کنترل
مرگ
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
روی ستاره ها کلیک کنید تا رای شما ثبت شود
میانگین آرا 3.7 / 5. شمارش آرا: 15
رایی یافت نشد. اولین نفری باشید که رای میدهید.