ترک آلپرازولام
ترک آلپرازولام
1 اردیبهشت 1400
کلینیک ترک الکل
آیا الکل باعث چاقی می شود؟
1 اردیبهشت 1400
نمایش همه
ترک قمار
۱٫۹
(۹)

بهترین روش ترک قمار

تشخیص اعتیاد به قمار ممکن است کمی دشوار تر از سایر اعتیادها باشد اما با نشانه ها و علائمی همراه است که آشنایی با این علائم و نشانه ها می تواند به شما در تشخیص اینکه فردی به قمار اعتیاد دارد، کمک کند تا زودتر نسبت به ترک قمار اقدام نماید.
وقتی سخن از اعتیاد به میان می آید، اولین چیزهایی که در ذهن افراد خطور می کند، اعتیاد به مواد مخدر همچون تریاک و هروئین و الکل است. با این حال، حدود ۶ تا ۱۰ میلیون آمریکایی بر این باورند که اعتیاد به قمار در دسته دیگری قرار می گیرد. اجبار، موجب می شود تا فرد مبتلا به اعتیاد به قمار برخلاف آگاهی از عواقب و پیامدهای ناگواری که در گذشته متحمل شده است، به شرط بندی و قمار خود ادامه دهد. اختلال قمار اجباری، اعتیاد به فرآیند قمار است، که در آن فرد به رفتارهایی که در زمان قمار انجام می دهد، اعتیاد پیدا می کند.

انواع رایج قمار

برای آشنایی کامل با اعتیاد به قمار، ابتدا باید با رایج ترین انواع قمار آشنا شوید. متداول ترین قمارها را می توان در سه نوع، دسته بندی کرد: قمار حرفه ای، قمار اجتماعی یا قمار مشکل آفرین

قمار حرفه ای

منبع اصلی درآمد یک قمارباز حرفه ای، از طریق برنده شدن در بازی قمار است. زمانی که فردی در بازی قمار حرفه ای شرکت می کند، ممکن است اینگونه به نظر برسد که رفتارهای او شباهت زیادی به اعتیاد به قمار دارد. با این حال، زمانی که فرد به یک قمارباز حرفه ای تبدیل می شود، لزوماً به این معنا نیست که روی رفتارهای خود هیچ گونه کنترلی ندارد.
فردی که به طور حرفه ای به قماربازی مشغول می شود، می تواند خود را در معرض ریسک های محاسبه شده ای قرار داده و همچنین زندگی پایدار خود را حفظ کند بدون اینکه فراز و نشیب های مرتبط با مشکلات قمار بازی را تجربه کند.

قمار اجتماعی

به دلیل اینکه بیشتر افراد در کشورهای مختلف دنیا به قمار روی آورده اند، قمار اجتماعی به یک هنجار فرهنگی تبدیل شده است. اگرچه فردی که به قمار اجتماعی روی می آورد ممکن است مانند فردی که به قمار مشکل آفرین مشغول است ضرر و زیان هایی را تجربه کند، اما در صورتی که ضرری را تجربه کند، معمولا به خاطر اینکه دارایی های خود را از دست ندهد به قمار ادامه نمی دهد.

افرادی که به قمار اجتماعی روی می آورند معمولاً قادر به کنترل رفتارهای خود هستند و اغلب مقداری ضرر را از پیش تعیین می کنند و زمانی که به آن میزان از ضرر مورد نظرشان رسید، قمار را متوقف و اقدام به ترک قمار می کنند.

کلینیک ترک قمار

اختلال قمار اجباری چیست؟

اختلال قمار اجباری چیست؟

نام این بیماری هر چه که باشد (قمار اجباری و یا اعتیاد به قمار)، تشخیص اینکه رفتار های فرد قمارباز خطرناک است یا نه، کار بسیار دشواری است.

در پاسخ به این سوال که “اعتیاد به قمار چیست؟” در ابتدا باید به دو سوال دیگر پاسخ داده شود:

  1. قمار اجباری چیست؟

  2. چه چیزی به عنوان قمار بی خطر به شمار می شود؟

برای توضیح و تعریف قمار اجباری باید بگوییم که این نوع قمار زمانی بوجود می آید که فرد با وجود اینکه پیامدهای منفی رفتارهای خود در بازی را تجربه کرده است، باز هم تمایل دارد که به قمار خود ادامه دهد. برای تعیین اجباری بودن قمار، در ابتدا باید رفتارهای فرد را تحت نظر قرار دهیم و ببینیم آیا این فرد قادر به کنترل رفتارهای خود در بازی است یا خیر.

علائم و نشانه های اعتیاد به قمار

اعتیاد به قمار زمانی اتفاق می افتد که فرد قادر به کنترل رفتارهای خود نباشد. آشنایی با علائم اعتیاد به قمار می تواند به فرد در تشخیص زودهنگام آن کمک کند. در ادامه به معرفی متداول ترین علائم اعتیاد به قمار اشاره خواهیم کرد:

وسوسه شدن برای بازی قمار

وسواس فکری نسبت به قمار

گذراندن مدت زمان زیاد دور از عزیزان برای شرکت در بازی قمار

ترک اعتیاد به قمار

علل اعتیاد به قمار

علل اعتیاد به قمار

قمار مشکل بالقوه ای است که میلیون ها نفر با آن دست و پنجه نرم می کنند. به هر حال، قانون هایی با محدودیت های خاص برای این بازی خطرناک وجود دارد. بسیاری از افراد می توانند بدون اینکه نسبت به آن اعتیاد پیدا کنند، به صورت تفریحی بازی قمار را انجام دهند. اگر کسی نتواند هنگام بازی قمار، رفتارهای خود را تحت کنترل قرار دهد، ممکن است در ذهن او این سوال به وجود آید که “چه عاملی باعث می شود که برخی افراد نسبت به قمار اعتیاد پیدا کنند و برخی دیگر تحت هیچ شرایطی در آنها اعتیاد بوجود نمی آید؟” و “از همه مهم تر، چه چیزی باعث می شود که فرد رفتارهای قمار اجباری را از خود بروز دهد؟”

در حالی که علت های خاص اعتیاد به قمار به راحتی قابل تشخیص نمی باشد، برخی از عوامل، نقش مهمی را در آسیب پذیری بیشتر فرد ایفا می کنند. بسیاری از افرادی که نسبت به قمار اعتیاد پیدا می کنند، به اختلالات بهداشت روان نیز مبتلا خواهند شد.

آمار اعتیاد به قمار

برخی حقایق مرتبط با اعتیاد به قمار، به این نکته اشاره دارد که در خانواده هایی که والدین با اعتیاد به قمار اجباری دست و پنجه نرم می کنند، خطر خشونت خانگی بیشتر است. این عمل خشونت آمیز ممکن است ناشی از آسیب های مرتبط با عدم توانایی در تحمل ناامیدی مربوط به قمار اجباری باشد. برآورد شده است که تقریباً یک درصد از افراد بزرگسال در کشور با اعتیاد به قمار دست و پنجه نرم می کنند. ۲ تا ۳ درصد دیگر واجد شرایط قرار گیری در گروه اختلال قمار و اعتیاد به آن هستند. سایر آمارهای مربوط به اعتیاد به قمار نشان می دهد که ممکن است یکی از دلایل ایجاد اعتیاد، استعداد ژنتیکی باشد.

کلینیک ترک قمار

عوامل پر خطر برای اعتیاد به قمار

عوامل پر خطر برای اعتیاد به قمار

افرادی که بازی قمار را انتخاب می کنند و بر اساس عوامل رایج قمار در معرض خطر قرار می گیرند، باید در زمان قمار بیشتر احتیاط کنند. برخی از عواملی که خطر در معرض اعتیاد به قمار قرار گرفتن را بیشتر می کند به شرح زیر است:

مرد بودن

جوان بودن

قمار و سوء مصرف مواد

مغز فردی که به قمار اجباری مشغول است، به همان روشی به قمار واکنش نشان می دهد که سایر مغزها نسبت به مصرف مواد مخدر عکس العمل نشان می دهند. داشتن تجربه بالا در روانشناسی قمار احتمالاً باعث تقویت رفتارهای فرد قمارباز در آینده خواهد شد. افرادی که به اجبار به دنبال یک ماده مخدر قوی می گردند، ممکن است به دنبال روش های دیگر نیز باشند.

چگونه می توان تشخیص داد که آیا شما به اختلال قمار مبتلا شده اید؟

تشخیص اعتیاد به قمار امری تخصصی است و نیازمند مشاوره روانپزشکی و روانشناسی می باشد.

ترک قمار

ترک قمار

ترک قمار

بسیاری از بیماران به دلیل ترس از نظرات منفی دیگران نسبت به خود که در رابطه با درمان وجود دارد و یا اینکه نمی دانند چنین درمان هایی وجود دارد، از درخواست کمک به منظور درمان اعتیاد به قمار اجتناب می کنند. برآورد شده است که تنها ۳ درصد از افراد مبتلا به اعتیاد به قمار به دنبال درمان می باشند.
بسیاری از افرادی که مبتلا به اختلال قمار می باشند، از پذیرش این واقعیت که مشکل دارند اجتناب می کنند و برای فرار از واقعیت، موقتاً به قمار روی می آورند. این نوع مشکلات، مواردی هستند که درمان می تواند به آنها کمک کند. درمان همچنین می تواند به افرادی که با قبول مسٸولیت نسبت به باختن خود در قمار مشکل دارند، کمک کند.

چگونه به فردی که به اختلال قمار مبتلا شده است کمک کنیم؟

کمک به فردی که مبتلا به اختلال قمار می باشد، در ابتدا دشوار به نظر می رسد، به ویژه زمانی که فرد مبتلا به اختلال قمار، قمار بازی خود را به عنوان مشکل به حساب نمی آورد. افراد غالباً به دنبال نحوه کمک به عزیزان خود می باشند که مبتلا به اعتیاد به قمار هستند.

سخن پایانی:

اگر شما و یا یکی از عزیزانتان بخاطر اعتیاد به قمار، به اختلال در مصرف مواد گرفتار شده اید، روانپزشک ترک اعتیاد و تیم روانشناسی کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دوباره آماده خدمت رسانی به شما و عزیزانتان هستند. مشاورین رواشناسی مرکز ترک اعتیاد طلوعی دوباره، یک برنامه درمانی موثر برای اعتیاد به مواد مخدر و سایر اختلالاتی که همزمان با این نوع اختلال ایجاد می شود، طراحی خواهند کرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با مشاورین ما تماس بگیرید.

سوالات متداول ترک قمار

آیا امکان ترک قمار در منزل وجود دارد؟
خیر، ترک قمار نیازمند دریافت خدمات روان درمانی در کنار درمان جسمانی می باشد به همین جهت بهترین رویکرد درمانی، ترک بستری در مرکز ترک اعتیاد طلوعی دوباره می باشد.

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رای شما ثبت شود

میانگین آرا ۱٫۹ / ۵٫ شمارش آرا: ۹

رایی یافت نشد. اولین نفری باشید که رای میدهید.

دیدگاه ها بسته شده است