علم علوم اعصاب شناختی شاخه ای از علم روانشناسی و روانشناختی است که به بررسی کارکرد دقیق مغز می پردازد و هدف آن بررسی کارکردهای ذهنی است به همین جهت نیازمند اطلاعاتی در خصوص مغز می باشد. رویکرد درمانی علوم اعصاب شناختی یا Cognitive neuroscience از سال 1990 شروع شده و به دلیل مزیت های متعددی که دارد تا کنون نیز ادامه پیدا کرده است و از آن برای مطالعه و کسب شناخت در خصوص حافظه، تمرکز، توجه و یادگیری استفاده می شود اما همانطور که گفتیم کاربرد و مزیت های این علم باعث شده تا در حوزه های متعددی همچون عصب شناسی و روانپزشکی و عصب شناسی علوم اجتماعی نیز بکار گرفته شود.
یکی از کاربردهای علوم اعصاب شناختی مربوط به درمان بیماران اعتیاد و اعصاب و روان است که به دلیل بازدهی مثبت آن در کلینیک روانپزشکی طلوع به عنوان بهترین کلینیک ترک اعتیاد و روانپزشکی کشور از علوم اعصاب شناختی یا Cognitive neuroscience به عنوان بخشی از برنامه درمان بیماران اعصاب و روان و اعتیاد استفاده می شود. متدهای درمانی بر پایه علوم اعصاب شناختی، عموما بصورت غیردارویی و بدون هیچگونه عوارض می باشند.
هدف و رویکرد اصلی علوم اعصاب شناختی، درک ساختار و فعالیت های ذهنی است که این متد درمان سعی دارد با نگاهی پردازشی به عملکرد ذهنی مراجعه کنندگان نگاه کند. باید بدانید که فعالیت های ذهنی بر اساس نحوه پردازش خرده سیستم ها شکل می گیرند که این خرده سیستم ها هر کدام مسئول انجام یک فعالیت ذهنی می باشند.
در علم علوم اعصاب شناختی، از الگوها و روش های متعددی برای تشخیص نحوه کارکرد مغز استفاده می شود که از مهمترین آنها می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
ثبت نوار مغزی (EEG و ERP)
ثبت تحریک سلولی
مداخله غیر مستقیم در عملکرد مغز (TMS)
تصویربرداری با تجهیزاتی همچون MEG و PET-FMRI
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
روی ستاره ها کلیک کنید تا رای شما ثبت شود
میانگین آرا 3 / 5. شمارش آرا: 2
رایی یافت نشد. اولین نفری باشید که رای میدهید.