۴٫۲
(۵)
کلینیک ترک اعتیاد

ترک زولپیدم

زولپیدم با نام تجاری آمنین جز آندسته از دارو‌هایی است که توسط پزشک برای مشکلات خواب و اضطراب تجویز می‌شود که مصرف خارج از دستور این دارو می‌تواند عوارض متعددی همچون وابستگی روانی و جسمانی به همراه داشته باشد که در صفحه زولپیدم چیست؟ به بررسی کامل آن پرداخته ایم.

برخی از عوارض اعتیاد به زولپیدم عبارتند از:

انسداد تنفسی و مشکلات تنفس

دیس پنه یا کوتاه شدن تنفس

آپنه یا وقفه تنفسی

بیهوشی

بستری
1
- تماس با کلینیک. - پرزنت بیمار توسط پذیرش و ارائه توضیح روند درمان. - هماهنگی جلسه با روانشناس مجموعه به منظور ارائه مشاوره رایگان به بیمار. - توضیح روند درمان به بیمار در جلسه رایگان مشاوره.
روند درمان
2
روند درمان ترکیب دو روش دارو درمانی و روان درمانی است. حداقل طول دوره درمان از 2 تا 3 هفته (10 تا 21 روز) است که مدت زمان آن با توجه به وضعیت بیمار، میزان دوز مصرفی و نوع ماده ای که مصرف می شود، تعیین خواهد شد.
سرویس ها
3
اتاق های 1 تخته و 2 تخته در کلینیک در نظر گرفته شده است که دارای کمد و یخچال هستند. صبحانه، ناهار و شام سرو می شود. امکان حضور همراه در اتاق های یک تخته فراهم است و همچنین امکان استفاده از تلفن همراه و اینترنت رایگان وجود دارد.
سم زدایی
4
سم زدایی با توجه به نوع اعتیاد و مواد مصرفی انجام می شود. روانپزشک بعد از اتمام دوره درمان نیز بیمار را فالو می کند و همچنین به جهت بهبود اختلالات روانشناسی ناشی از مصرف مواد در کنار ترک اعتیاد، روانکاوی با حضور روانشناس انجام می شود.
ترخیص
5
کارهای ترخیص بیمار بعد از اتمام دوره درمان و در صورت منفی بودن تست و نرمال شدن وضعیت بیمار از نظر روحی و فیزیکی با تایید پزشک متخصص انجام می شود. بعد از ترخیص نیز با توجه به نیاز بیمار جلسات مشاوره و روانکاوی با روانپزشک ادامه خواهد داشت.

آیا زولپیدم اعتیاد آور است؟

به طور کلی دارو‌هایی که جهت خواب و آرامش فرد تجویز می‌شوند، می‌توانند ایجاد اعتیاد کنند که این اعتیاد جسمی و روانی است و هر دو قسمت بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد برای این منظور این دارو نباید بدون تجویز پزشک مصرف شود و در صورت مصرف زیر نظر پزشک دربازه زمانی مشخص باید قطع شود و از مصرف خودسرانه آن جلوگیری کرد زیرا همان طور که گفته شد اعتیاد، عوارض زیادی را به دنبال خواهد داشت. برخی افراد در مصرف زولپیدم زیاده‌روی می‌کنند که موجب اختلالات شدید‌تری مثل موارد زیر خواهد شد:

لکنت زبان

حرکات غیر ارادی چشم

اختلالات رفتاری و توجه

عوارض جانبی مصرف زولپیدم

همه دارو‌های خواب آور دارای عوارض جانبی هستند، که در کنار خواب و آرامشی که برای فرد فراهم می‌کنند یک سری عوارض جانبی را هم به همراه خود دارند که برخی از این عوارض عبارتند از:

درد و گرفتگی عضلانی

خواب آلودگی

اختلالات عصبی

علائم سوء مصرف زولپیدم

در بسیار از مواقع افراد، زولپیدم را به عنوان یک دارو جهت سرخوشی استفاده می‌کنند و حتی آن را با الکل و سایر داروهای روان‌گردان ترکیب می‌کنند که این سوء مصرف عوارض خطرناکی به همراه خواهد داشت که برخی از متداول ترین آنها عبارتند از:

لکنت زبان

حرکات غیر ارادی چشم

عدم هماهنگی و کنترل بین اعضای حرکتی

علائم زولپیدم بر حافظه

زولپیدم یا آمبین از جمله قرص‌های خواب‌آوری است که بصورت مستقیم بر سیستم اعصاب و مغز مصرف کننده اثر می‌گذارند. حافظه بخشی از سیستم اعصاب مرکزی است و اعتیاد به زولپیدم، سیستم عصبی بیمار را تحت تاثیر قرار می‌دهد که به دنبال آن، بخشی از حافظه کوتاه مدت نیز دچار اختلال می‌شود و مصرف کننده ممکن است برخی از مکالمات و یا قرار‌های روزانه را به خوبی به یاد نیاورد.

مرکز ترک اعتیاد

زولپیدم و الکل

زولپیدم و الکل

مصرف خارج از دستور پزشک قرص زولپیدم به مدت بیش‌تر از دو هفته بدون شک باعث ایجاد وابستگی و اعتیاد بیمار خواهد داشت. اما متاسفانه بسیاری برای رهایی از لحظات استرس‌آور و یا غمناک و رسیدن به حس سرخوشی آن را با الکل ترکیب می‌کنند و مصرف می کنند که این موضوع خود به تنهایی می‌تواند منجر به اغما، کما و یا حتی مرگ شود.

داروی جایگزین زولپیدم

برای جایگزینی هر داروی خواب‌آوری لازم به تصمیم پزشک است. یعنی هر دارو برای هر فرد می‌تواند عوارض خاصی داشته باشد پس دارویی برای جایگزینی زولپیدم وجود ندارد، اگر چه در بیمارستان ترک اعتیاد در صورت نیاز با صلاح دید روانپزشک ممکن است برای کمک به بیمار داروی روانپزشکی مختص بیمار تجویز شود.

کلینیک ترک اعتیاد

نحوه تشخیص اعتیاد به زولپیدم

اعتیاد و وابستگی به این دارو زمانی اتفاق می‌افتد که بیمار بدون دستور پزشک اقدام به سوء مصرف آن کند و یا به بازه زمانی مشخص شده جهت مصرف دارو اعتنایی نداشته باشد و اعتیاد و وابستگی با علائم و نشانه هایی همراه است که آگاهی از آنها می تواند کمک بسیاری به در زمینه تشخیص وابستگی و در مرحله بعد انجام اقدامات درمانی همچون ترک زولپیدم کند. برخی از این علاوئم و عوارض عبارتند از:

استفاده از روش‌های مختلف جهت تهیه دوز بیشتر زولپیدم

مصرف مقدار زولپیدم بیش از مقدار تجویزی

زولپیدم چه مدت در بدن می ماند؟

بنا به دلایل مختلفی ممکن است افراد مصرف کننده بخواهند بدانند که زولپیدم تا چه مدت در بدن آنها باقی می ماند.

در درجه اول، اگر فردی از لحاظ جسمی به زولپیدم وابسته باشد، ممکن است بخواهد پیش بینی کند که علائم ترک بعد از آخرین دوز و یا بین دو دوز چه مدت طول می کشد. در صورت انجام تست اعتیاد در آینده، افراد ممکن است به این اطلاعات احتیاج داشته باشند. به دلیل این که زولپیدم ممکن است عوارض جانبی مانند راه رفتن در خواب، گیجی، از دست دادن حافظه یا خواب آلودگی در طول روز را تجربه کند، ممکن است افراد بخواهند بدانند زولپیدم چه مدت در بدن می ماند؟ تا بتوانند چرخه خواب خود را با چرخه دارو در بدن تنظیم و هماهنگ کنند. مدت زمان ماندگاری زولپیدم، به عوامل مختلفی بستگی دارد که برخی از مهمترین آنها عبارتند از:

سن

صرف نظر از میزان و نوع خاص این دارو، یکی از مهمترین عواملی که بر مدت زمان باقی ماندن زولپیدم در بدن تاثیر می گذارد، سن فرد مصرف کننده است. افراد جوان نسبت به سالمندان، معمولاً سریعتر این نوع داروها را متابولیزه می کنند و زولپیدم را سریعتر از بدن خود خارج می کنند.

چربی بدن و شیمی

عوامل فردی مانند توده بدنی و درصد چربی بدن بر سرعت خروج زولپیدم از بدن تاثیر خواهد گذاشت.

مقدار مصرف

میزان داروی مصرف شده ممکن است در سرعت متابولیسم دارو تاثیر بگذارد. همچنین تعداد دفعات مصرف فرد نیز از اهمیت فراوانی برخوردار است. مصرف مکرر یا طولانی مدت منجر به تجمع زولپیدم در بدن می شود، که ممکن است به معنی طولانی تر شدن مدت زمان حذف این دارو باشد.

نیمه عمر زولپیدم، بین دو تا سه ساعت است، که بسیار کوتاه است. نیمه عمر متوسط ​​این دارو در بزرگسالان سالم حدود ۲ تا ۶ ساعت است. بنابراین، پس از مصرف زولپیدم، ۲ ساعت و نیم طول می کشد تا بدن نیمی از آن را حذف کند. خارج شدن کامل زولپیدم ممکن است از ۱۱ تا ۱۶٫۵ ساعت طول بکشد.

افراد معمولی در طی ۱۴ ساعت پس از مصرف آن، زولپیدم را از بدن خود دفع می کنند. حتی پس از حذف داروی اصلی از بدن، ممکن است متابولیت ها در بدن باقی بمانند. متابولیت هایی که مدت زمان بیشتری طول می کشند، باعث می شوند که زولپیدم در تست های اعتیاد بیشتر از ۱۴ ساعت نشان داده شود. برخی شواهد نشان می دهد که زولپیدم ممکن است به مدت یک تا سه روز از طریق آزمایش ادرار قابل تشخیص باشد.

اوردوز زولپیدم

اوردوز فقط در مورد زولپیدم نیست هر داروی خواب آور و روان‌گردانی که بیش از اندازه مصرف شود به راحتی می تواند اختلال کنترل را در سیستم های حرکتی ایجاد کند و چون سیستم مغزی و اعصاب را تحت تاثیر قرار می‌دهد موجب تپش قلب ، کما، مرگ مغزی و سایر آسیب‌های مغزی می‌شود. اوردوز با علائم و نشانه هایی همراه است که شناخت آنها می تواند باعث عکس العمل صحیح هنگام بروز آن شود.

مهمترین علائم اوردوز زولپیدم

شرایط حاد تنفسی

تغییرات رنگ در لب‌ها و سر انگشت‌ها

کاهش ضربان قلب

کلینیک ترک اعتیاد

ترک زولپیدم در خانه

ترک زولپیدم در خانه

همان طور که مصرف خارج از تجویز پزشک می‌تواند عوارض متعدد و جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد، ترک خودسرانه و خارج از کنترل آن نیز می‌تواند عوارض مخربی را به همراه داشته باشد،که از مهمترین عوارض آن می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

اضطراب و افسردگی

نوسانات خلقی و رفتاری

اختلالات عصبی

ترک اعتیاد زولپیدم

همانطور که در مقاله گفته شد، مصرف این دارو‌ی خواب‌آور، بدون توصیه‌های پزشکی می تواند باعث وابستگی و اعتیاد مصرف کننده شود به همین منظور نباید چند اشتباه را همزمان با هم انجام داد و اگر نسبت به زولپیدم اعتیاد پیدا کرده‌اید با توجه به عوارضی که گفته شد، بهترین روش مراجعه به کلینیک ترک اعتیاد است تا برنامه درمانی تحت نظر روانپزشک متخصص ترک اعتیاد و تیم روانشناسی بدون هیچگونه عارضه‌ای اتفاق بیفتد.

از پزشک خود بخواهید تا زمانی که مصرف زولپیدم را متوقف می کنید، شما را تحت نظارت داشته باشند. علائم ترک به احتمال زیاد بسیار شدید است و مقابله با آن به تنهایی دشوار باشد. پزشک شما ممکن است توصیه‌ های خاص‌ تری ارائه دهد و به شما کمک کند تا یک برنامه درمانی منحصر به فردی برای کاهش و سم‌زدایی از زولپیدوم استفاده کنید.

مرکز ترک اعتیاد

بهترین روش ترک زولپیدم

ترک زولپیدم ممکن است با طیف وسیعی از عوارض جانبی، از قبیل تب، تهوع، استفراغ، تشنج، بی خوابی، گرفتگی عضلات، تعریق، نوسانات خلقی و غیره همراه باشد. نگران نباشید، اگرچه این علائم ممکن است نگران کننده به نظر برسد، اما برای افرادی که ترک کرده اند، بسیار رایج است. بطور معمول، بدترین و شدیدترین علائم را در طول ۳ تا ۵ روز اول تجربه خواهید کرد. در عرض ۲ هفته، علائم ترک فیزیکی شما باید از بین برود. مدت زمان علائم ترک شما، در واقع به میزان دوز مصرفی شما، تعداد دفعات مصرف و مدت زمانی که آن را مصرف کرده اید، بستگی دارد.

بهترین روش ترک زولپیدم

بهترین روش ترک زولپیدم

بهترین روش ترک زولپیدم

اولین تاثیر زولپیدم بر سیستم عصبی مصرف کننده است که وظیفه آن کنترل تمامی حالات روحی و روانی بیمار است و وقتی با اختلال مواجه شود سایر بخش های بدن نیز دچار اشکال می‌شوند برای همین فرد بیمار برای ترک اعتیاد خود بهتر است به کلینیک تخصصی ترک اعتیاد مراجعه کند به این دلیل که در مرکز ترک اعتیاد جوانب متعدد را در نظر می‌گیرد و زیر نظر متخصصین و مشاورین روانشناسی روش درما‌نی مناسب شخص را انتخاب و برنامه درمانی با پرستاری شبانه روزی به اتمام می رسانند.

روش ترک زولپیدم در مرکز ترک اعتیاد طلوعی دوباره

درمان بصورت ترک تدریجی با ۷ الی ۱۰ روز بستری و درصورت وجود علائم، با نظر پزشک ممکن زمان بستری افزایش پیدا کند.

سوالات متداول ترک زولپیدم

آیا مصرف زولپیدم باعث اوردوز می شود؟
بله، اوردوز یکی از اصلی ترین عوارض سوء مصرف زولپیدم است اما نکته ای که باید از ان آگاهی داشته باشید این است که اوردوز فقط در مورد زولپیدم نیست هر داروی خواب آور و روان‌گردانی که بیش از اندازه مصرف شود به راحتی می تواند باعث اوردوز گردد.
آیا مصرف زولپیدم باعث سرگیجه می شود؟
بله، خواب آلودگی و سرگیجه برخی از مهمترین عوارض سوء مصرف زولپیدوم می باشد.
آیا مصرف زولپیدم باعث بهبود افسردگی می شود؟
خیر، سوء مصرف این دارو به منظور کنترل افسردگی نه تنها کمکی به مصرف کننده نخواهد کرد بلکه باعث دلسردی و حتی اندیشه خودکشی را برای مصرف کننده به همراه خواهد داشت.


به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رای شما ثبت شود

میانگین آرا ۴٫۲ / ۵٫ شمارش آرا: ۵

رایی یافت نشد. اولین نفری باشید که رای میدهید.