کلینیک ترک اعتیاد
کتامین چیست؟
18 دی 1399
عوارض الکل
عوارض الکل
18 دی 1399
نمایش همه
کلینیک ترک اعتیاد
۱٫۸
(۴)

کلینیک ترک اعتیاد

کوکائین چیست؟

کوکائین یک ماده مخدر است که از برگ‌های گیاه کوکائو (Coca) به دست می‌آید. این ماده معمولاً به صورت پودر سفید رنگ به بازار عرضه می‌شود و به عنوان یکی از مواد مخدر محبوب و قوی شناخته می‌شود. کوکائین به دلیل تأثیرات مخدری که دارد، می‌تواند باعث تجربه‌های روانی و فیزیکی متنوعی شود، اما این تأثیرات همچنین می‌توانند خطرناک و مخرب باشند.

وقتی کوکائین مصرف می‌شود، اثرات اولیه آن شامل افزایش انرژی، افزایش تمرکز و حالت خوشایندی می‌شوند. این مواد مخدر به دلیل افزایش ترشح دوپامین در مغز، تجربه‌ی لذت و احساس پاداش را فراهم می‌کنند. اما مصرف کوکائین نه تنها محدود به این تأثیرات مثبت نیست بلکه مشکلات و مخاطراتی هم دارد. یکی از مشکلات اصلی کوکائین اعتیادزا بودن آن است. افرادی که به این ماده مخدر اعتیاد دارند، ممکن است نیاز به مصرف مداوم آن داشته باشند و این می‌تواند به مشکلات جدی در زندگی شخصی، اجتماعی و حتی حیاتی منجر شود.

 

نحوه مصرف کوکائین

نحوه مصرف کوکائین

مصرف کوکائین به روش های خوراکی، استنشاقی و تزریقی رایج است اما متداول ترین روش مصرف کوکائین مصرف بصورت استنشاقی می باشد که برای مصرف ابتدا کوکائین را به شکل پودر در آورده و به کمک اسکناس یا کاغذ لوله شده آن را از طریق بینی خود بالا می کشند که به اینصورت کوکائین از طریق بینی به شش ها وارد شده و پس از ورود به سیستم گردش خون به مغز مصرف کننده می رسد.

اما در روش مصرف تزریقی، کوکائین مستقیما وارد سیستم گردش خون می شود به همین جهت اثرات مصرف آن زودتر بروز می کند. از دیگر روش های مصرف کوکائین می توانیم به مالیدن به لب ها و دندان ها اشاره کنیم که مدت اثر در این روش طولانی تر می شود به همین جهت تمایل به مصرف این چنینی بسیار کم است. دوز معمول برای مصرف بصورت استنشاقی بین ۳۰ الی ۱۰۰ میلی گرم و برای تزریق حدود ۱۰ الی ۲۵ میلی گرم می باشد.

رسیدن به حالات سرخوشی و کسب لذت از روش استنشاقی حدود ۱۵ الی ۳۰ دقیقه دوام پیدا می کند اما این فرایند در روش تزریقی بین ۵ الی ۱۰ دقیقه می باشد.

کلینیک ترک اعتیاد

انواع کوکائین و تفاوت کوکائین با کراک

کوکائین در دو فرم نمک هیدروکلراید و فرم آزاد در بازار عرضه می شود که تفاوت های آنها به شرح زیر می باشد:

نمک هیدروکلراید:

فرم پودری کوکائین است و به سادگی در آب حل می شود و طریق مصرف آن بصورت تزریقی، استنشاقی و خوراکی می باشد.

فرم آزاد:

در این نوع کوکائین طی پروسه های متعدد شیمیایی درجه خلوص محرک افزایش پیدا می کند و نمک هیدروکلراید آن از بین می رود که ماده ای جامد بدست می آید و از آن به روش کشیدنی استفاده می شود.

کراک

کراک فرم آزاد کوکائین است و به دلیل عدم نیاز به انجام پروسه های شیمیایی قیمت بسیار پایین تری از کوکائین دارد. در تهیه کراک هیچگونه مواد فرار یا قابل اشتعالی استفاده نمی شود و تنها پودر کوکائین در محلول بیکربنات حل و تحت حرارت قرار می گیرد. به اینصورت هیدروکلراید آزاد شده و و ماده ی جامد آن استخراج می شود، این ماده جامد کراک نام دارد. کراک پس از خشک شدن شکسته و به شکل تکه سنگ هایی با وزن ۱۰۰ الی ۵۰۰ گرم در می آید و در بازار عرضه می شود.

در صورت مصرف کوکائین چه اتفاقی می افتد؟

در صورت مصرف کوکائین چه اتفاقی می افتد؟

همانطور که گفتیم کوکائین محرکی با تاثیرگذاری مستقیم بر سیستم عصبی و مغز مصرف کننده است و اثرات فیزیکی آن نیز به دلیل همین تاثیرات می باشد. کوکائین باعث تحریک و ترشح بیشتر دوپامین می شود، در نتیجه مصرف کننده حالت سرخوشی کوتاه مدتی را تجربه می کند، همراه با این سرخوشی حالات زیر نیز در مصرف کننده پدید می آید:

انقباض عروق خونی

افزایش فشارخون، ضربان قلب و دمای بدن

از شایع ترین عوارض مصرف کوکائین می توانیم به تنگی عروق خونی اشاره کنیم که باعث تحمیل فشار شدیدی بر قلب می شود. این افزایش فشار به قلب فشار باعث برهم ریختگی ضربان و ریتم قلبی نیز می شود که رهم ریختگی ریتم قلبی خود می تواند زمینه ساز توقف خون رسانی به اندام ها باشد. اما مصرف این محرک با علائم و نشانه هایی همراه است که شناخت این علائم در درک اعتیاد مصرف کننده بسیار موثر است.

تاثیر کوکائین بر مغز

تاثیر کوکائین بر مغز

کوکائین تاثیر مستقیمی بر دوپامین که مسئول بخش احساسات و سرخوشی بیماران است دارد و اختلال و تحریک ترشح آن مانع بازجذب دوپامین و تجمع آن در فضای بین سلولی می شود که باعث احساس لذت در مصرف کننده و وابستگی روانی می شود چرا که در فرایند طبیعی ترشح دوپامین اختلالات شدیدی ایجاد می شود و ترشح آن تنها زمان مصرف این محرک اتفاق می افتد.

کوکائین بر سه ناحیه اصلی مغز تاثیر می گذارد:

قشر مخ که وظیفه استدلال و حافظه را بر عهده دارد

هیپوتالاموس که کنترل اشتها، دمای بدن، خواب و هیجانات را دارد

مخچه که فعالیت های حرکتی مثل راه رفتن را کنترل می کند

بنابراین از دیگر صدمات وارد شده بر مغز می توانیم به اختلال حافظه و یادگیری، اخلال در سبک زندگی مثل وضعیت تغذیه و ناهماهنگی اعضای بدن اشاره کنیم.

مرکز ترک اعتیاد

چرا نوجوانان به مصرف کوکائین روی می آورند؟

نوجوانان ممکن است به دلایلی به مصرف کوکائین روی بیاورند. اغلب این اقدام به عنوان یک تجربه جدید و جذاب آغاز می‌شود. کوکائین به طور موقت احساس افزایش انرژی، اعتماد به نفس بیشتر، و حالت تازگی را به نوجوانان می‌دهد. علاوه بر این، فشارهای اجتماعی و انتظارات اجتماعی می‌توانند نوجوانان را به مصرف کوکائین سوق دهند، چرا که آنها ممکن است احساس کنند که این ماده به آنها کمک می‌کند تا با دیگران همگام شوند یا از اجتماعی شدن بهتر لذت ببرند.

همچنین، فرهنگ جوانان و تأثیرات رسانه‌ها نیز می‌توانند نقشی در جذب نوجوانان به کوکائین ایفا کنند. از این رو، فهم عوامل محرک این تصمیمات و توجه به نیازهای روانی و اجتماعی نوجوانان می‌تواند در پیشگیری از مصرف مخدر و اعتیاد به کوکائین مؤثر باشد.

چرا نوجوانان به مصرف کوکائین روی می آورند؟

نقش والدین در پیشگیری از سوء مصرف کوکائین

بدیهی است که برای کنترل سوء مصرف هیچ روشی وجود ندارد اما برای کنترل سوء مصرف فرزندان، والدین مهمترین و اصلی ترین نقش را دارند و باید فرزندان خود را از خطرات مصرف این محرک آگاه کنند و نقشی فعال و تاثیرگذار در زندگی آنها داشته باشند. افزایش سن فرزندان نباید باعث جدایی روابط آنها با خانواده باشد و والدین در تمامی سنین باید نقش راهنما و مشاور برای فرزندان خود داشته باشند چرا که طی تحقیقات و بررسی های مختلف مشخص شده که فرزندانی که با والدین خود روابط نزدیکی دارند کمتر در معرض خطر اعتیاد قرار می گیرند و بیشتر مصرف کنندگان این محرک جوانان سرکش با رفتارهای ضد اجتماعی هستند.

راه کارهای مفید برای جلوگیری از اعتیاد فرزندان

بهترین شنونده حرف های فرزندان خود باشید

دوستان و والدین دوستان فرزندان خود را بشناسیند

به تغییرات رفتاری و جسمانی فرزندان خود آگاه باشید

برای ترک کوکائین چه باید کرد؟

برای ترک کوکائین، انجام مراحل زیر بسیار حیاتی است:

  1. مشورت حرفه‌ای: نخستین قدم باید مشاوره حرفه‌ای با یک متخصص در حوزه اعتیاد باشد. این متخصص می‌تواند به شما راهنمایی‌ها و استراتژی‌های لازم برای ترک این مواد را ارائه دهد و به سوال چگونه کوکائین را ترک کنیم؟ پاسخ کاملی بدهد.
  2. پشتیبانی اجتماعی: حمایت خانواده، دوستان و گروه‌های حمایتی می‌تواند بسیار موثر باشد. اشتراک تجربیات و احساسات با دیگران کمک می‌کند واقعیت مشکل را درک کرده و از تنهایی جلوگیری کنید.
  3. تغییر محیط: اطمینان حاصل کنید که از محیط‌هایی که افراد معتاد به کوکائین را برانگیخته می‌کنند دوری کنید. این ممکن است شامل دوستانی باشد که مصرف می‌کنند یا مکان‌هایی که به یادآوری مواد مخدر منجر می‌شوند.
  4. مدیریت استرس: یادگیری تکنیک‌های مدیریت استرس می‌تواند در جلوگیری از بازگشت به مصرف کوکائین کمک کند. ورزش، مدیتیشن، و مشاوره روان‌شناختی ابزارهایی هستند که می‌توانند به شما در این خصوص کمک کنند.
  5. داروها و درمان: در برخی موارد، متخصصان ممکن است داروهایی را تجویز کنند تا به ترک این ماده کمک کنند. این داروها معمولاً به منظور کاهش تشنج‌ها و شدت علائم انسحابی استفاده می‌شوند.

ترک اعتیاد به کوکائین ممکن است چالش‌برانگیز باشد، اما با تصمیم، پشتیبانی و راهنمایی مناسب، امکان پیشرفت و ترک آن وجود دارد.

در پایان

در این مقاله از سایت کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دوباره راجع به کوکائین چیست؟ و چگونگی ترک کوکائین صحبت کرده‌ایم. همچنین در مورد چرا جوانان به مصرف کوکائین روی می‌آورند؟ نکاتی را ارائه کرده‌ایم. به شما پیشنهاد می‌کنیم بعد از تصمیم‌گیری، برای ترک حتما به یک کلینیک تخصصی ترک اعتیاد مراجعه کنید.

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رای شما ثبت شود

میانگین آرا ۱٫۸ / ۵٫ شمارش آرا: ۴

رایی یافت نشد. اولین نفری باشید که رای میدهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده + 12 =