نوروفیدبک سیستم آموزشی مغز بدون مصرف دارو و یکی از خدمات ارائه شده در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دوباره می باشد. در این روش درمانی که به کمک کامپیوتر پیشرفته انجام می شود فعالیت های مغزی که بطور معمول قابل بررسی نیستند از طریق تجهیزاتی همچون مانیتور و بلندگو بررسی می شوند.
نوروفیدبک متد درمانی بسیار جدیدی است که در کلینیک ترک اعتیاد و روانپزشکی طلوع از آن برای درمان بیماری هایی همچون بیش فعالی، کم توجهی، اختلالات اضطرابی و حملات عصبی، افسردگی، میگرن و اختلال خواب استفاده می شود.
روش درمان با نوروفیدبک EEG Neurofeedback
EEG Neurofeedback یا الکتروانسفالوگرافی روشی برای پایش و ثبت فعالیت های مغز است و برای انجام آن حسگرهای به سر بیمار متصل می شود که به کمک این حسگرها می توان نحوه فعالیت مغز را بررسی کرد چرا که اعتیاد باعث ایجاد مسیرهایی مختلفی در سیستم عصبی و مغز مصرف کننده می شود و هدف از انجام این روش درمانی ایجاد دوباره مسیر های صحیح می باشد.
نوروپلاستیسیتی یا توانایی ایجاد الگوهای جدید در مغز یکی از قابلیت های مغز انسان است و در برنامه ترک اعتیاد از نوروفیدبک برای آموزش خود تنظیمی مغز استفاده می شود و طی آن گیرنده های متصل شده به سر بیمار با خواندن و درک امواج مغزی در هنگام تولید موج مغزی به خصوص به مغز پاداش می دهند.
تاثیر نوروفیدبک بر مغز بیمار
مکانیزم پاداش دهی نوروفیدبک، آرام کردن مغز و سیستم عصبی است بنابراین مغز بیمار جستجوی پاداش را ادامه می دهد و به این طریق برای آرامش خود آموزش می بیند.
از آنجایی که بیمار اعتیاد دچار برانگیختگی و تحریک پذیری است، انجام نوروفیدبک باعث می شود تا احساس آرامش حتی بیش از زمان مصرف مواد اعتیاد آور پیدا کند و مغز این الگوی کسب آرامش را جایگزین مصرف مخدرها یا محرک ها می کند.
مصرف محرک هایی همچون کوکائین یا شیشه باعث می شود تا بیمار احساس بیداری مرگباری داشته باشد و برنامه درمانی بیوفیدبک در این خصوص تشویق فعالیت مغز به تولید امواج مغزی با فرکانس بالاتر است که کمک بسیاری به بیمار همچون افزایش تمرکز، افزایش انگیزه و سطح انرژی می کند.
در کلینیک ترک اعتیاد و روانپزشکی طلوع، برای هر بیمار بسته به پارامترهایی مختلف و وضعیت سلامت بیماران دستورالعمل های مختلفی تعیین می شود اما هدف درمان کسب تعادل سیستم عصبی و مغز بیماران می باشد که طی جلسات بیماران کسب می شود.
ترک اعتیاد با نوروفیدبک
یکی از کاربردهای نوروفیدبک ترک اعتیاد بخصوص ترک الکل می باشد که نه تنها عوارضی برای بیمار به همراه ندارد بلکه باعث کنترل وسوسه و میل به مصرف مجدد نیز می شود.
فعالیت ارادی و غیر ارادی تمامی ارگان های بدن تحت فرمان سیستم عصبی است و از آنجایی که انجام این متد درمانی باعث بهبود عملکرد سیستم عصبی می شود، عملکرد سایر ارگان ها مخصوصا کلیه ها بهبود پیدا می کند. طی تحقیقات مشخص شده که بیمارانی که از نوروفیدبک برای درمان اعتیاد خود استفاده می کنند بعد از پروسه درمان بهبود وضعیت خواب، تنظیم فشار خون و ضربان قلب را نیز تجربه می کنند.
جالب است بدانید بسیاری از ورزشکاران حرفه ای برای بهبود عملکرد حرفه ای خود و کاهش اضطراب و بهبود کیفیت خواب همچنین افزایش توانایی در سازگاری با چالش های روزانه از نوروفیدبک استفاده می کنند.
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
روی ستاره ها کلیک کنید تا رای شما ثبت شود
میانگین آرا 1 / 5. شمارش آرا: 1
رایی یافت نشد. اولین نفری باشید که رای میدهید.
فهرست مطالب