دیفنوکسیلات چیست؟
دیفنوکسیلات دارویی است که مکانیزم اثرگذاری آن بر روی حرکات دودی شکل روده است و در موارد محدود برای درمان اسهال های ویروسی تجویز می شود و مکانیزم عملکرد آن جذب بیشتر آب مواد غذایی در روده است. دیفنوکسیلات بسیار اعتیادآور است و ضروری است که تنها با نظر پزشک ترک اعتیاد مصرف شود و هرگونه مصرف خارج از دستور پزشک آن باعث وابستگی و اعتیاد می شود. قدرت اعتیادآوری دیفنوکسیلات به اندازه ای بالا است که قطع مصرف و ترک دیفنوکسیلات نیازمند دریافت خدمات روان درمانی دارد.
عوارض مصرف دیفنوکسیلات چیست؟
خشکی دهان
خشکی پوست
مشکل در دفع ادرار
نکات مهم در ارتباط با مصرف دیفنوکسیلات
از مصرف خارج از دستور دیفنوکسیلات خودداری نمایید
هرگز از آن برای جایگزینی و کنترل علائم ترک استفاده نکنید
مصرف همزمان دیفنوکسیلات با داروهای خواب آور، ضد درد مخدر و داروهایی برای کاهش فشار خون، تداخل دارد
سم زدایی دیفنوکسیلات
سم زدایی اولین مرحله برنامه درمان و ترک دیفنوکسیلات می باشد که در اولین مرحله سم زدایی دیفنوکسیلات، قطع اتصال این دارو از گیرنده های مغزی مصرف کننده و دفع آنها می باشد و در مرحله بعد که به کمک داروهای ضد مخدر انجام می گیرد گیرنده های مغزی توسط داروی ضد مخدر اشغال شده و به بیمار اجازه مصرف مجدد را نمی دهد و باعث بهبود عملکرد مغز، سیستم عصبی و برهم خوردگی ترشحات هورمونی می شود. شما میتوانید برای اقدام به ترک این ماده اعتیاد داور به کلینیک ترک اعتیاد طلوع، یکی از مجهزترین کلینیک ها در حوزه ترک اعتیاد مراجعه نمایید.
سوالات متداول ترک دیفنوکسیلات
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
روی ستاره ها کلیک کنید تا رای شما ثبت شود
میانگین آرا 3.4 / 5. شمارش آرا: 36
رایی یافت نشد. اولین نفری باشید که رای میدهید.
2 Comments
ورم لثه ها ، از دست دادن سریع دندانها .پف زیر چشم. یبوست. حبس ادرار بخاطر وجود آتروپین .بیخوابی و چرت بعد مصرف . پر حرفی و …از دیگر اثرات این دارو است. متاسفانه سو مصرف این دارو در جهان بشدت در حال بالا رفتن است .مر دم اطلاعات زیادی از اعتیاد آور بودن این دارو ندارند و فقط فکر میکنند یک داروی ضد اسهال است . در کشورهای زیادی تهیه این دارو مانند آسپرین نیاز به نسخه ندارد( البته چند سالی است که تجویز و تهیه آن به سهولت سابق نیست ) معتادین به این دارو در مصرفشان خیلی سریع بالا میرود و گاها به صدها! قرص در روز میرسد. ترک این دارو به سختی تریاک و هروئین نیست اما هرگز نباید مصرف آن به یکباره قطع شود! ولی نیاز به مراقبت دارد. بهترین راه ترک این دارو کم کردن تدریجی آن است و در معتادین با در بسیار بالا داروی جایگزین ندارد و حتی متادون نیز تاثیری روی آنها ندارد.
بخاطر اعتیاد یکی از نزدیکان به این دارو در باره آن مطالعه و تحقیق بسیار زیادی کردم.همانطور که در و تعداد قرص مصرفی در معتادان به سرعت بالا میرود به سرعت نیز میشود آنرا پایین آورد و هرگز نباید یکباره آنرا قطع کرد. برای مثال معتادینی که به مصرف دیفینوکسیلات روی میآورند در عرض کمتر از یکسال تعداد مصرفشان به صدها قرص در روز نیز میرسد و برای تهیه آن راهی جز خرید از بازار آزاد ( ناصر خسرو ) ندارند.
این دارو جایگزین ندارد ! حتی متادون کوچکترین تاثیری روی مصرف کنندگان ندارد. بهترین و شاید تنهاترین روش ترک کم کردن تدریجی آن است. ترک ناگهانی آن تاثیرات خطرناکی روی بدن میگذارد. خوشبختانه ترک این دارو تاثیرات شدیدی روی مصرف کننده ندارد و تغریبا مشابه ترکتریاک در معتادین تریاکی با دز پایین است. برای ترک این دارو از متادون یا داروهای مشابه استفاده نکنید.همانطور که گفتم نه تنها کمکی نمیکند بلکه باعث اعتیاد همزمان نیز میشود . بهترین روش ترک کم کردن تدریجی آن تا حداقل است .