۰
(۰)
ترک فنتانیل

ترک فنتانیل

فنتانیل چیست؟

فنتانیل نوعی مسکن قوی از خانواده مخدرها است که با تاثیر بر سیستم عصبی، درد های شدید را بدون از دست دادن هوشیاری تسکین می دهد. از آنجایی که این دارو ۵۰ تا ۱۰۰ برابر قوی تر از مورفین است خواص اعتیادآوری شدیدی دارد.

افرادی که به طور منظم از فنتانیل استفاده می کنند ممکن است دچار وابستگی شوند، به این معنی که قطع یا کاهش شدید مصرف می تواند منجر به علائم ترک شود. اگر فرد به طور ناگهانی دوز یا دفعات دوز خود را کاهش دهد، علائم ترک نیز ممکن است رخ دهد.

فنتانیل از لحاظ ساختاری شباهت زیادی به متادون دارد و کاربرد اصلی آن در پزشکی برای تسکین درد های بیماران سرطان در مرحله پیشرفته است.این دارو برای مصارف پزشکی به اشکال مختلفی مانند قرص مکیدنی و آمپول تزریقی تولید می شود.

اما نوع غیرقانونی فنتانیل به شکل پودر تولید می شود که باید پیش از مصرف ذوب شده و به شکل مایع توسط سرنگ تزریق شود.

کلینیک ترک اعتیاد

عوارض مصرف فنتانیل

عوارض مصرف فنتانیل چیست؟

تشنج

ضعف جسمانی

کاهش ریتم تنفسی

علائم و نشانه های اعتیاد به فنتانیل

تمارض، درخواست تجویز بیش از حد نیاز و مراجعه به پزشک های متعدد برای دریافت بیشتر دارو

مصرف به منظور کسب لذت و سرخوشی

مصرف در دفعات با دوز بیشتر

گفتار پراکنده

بستری
1
- تماس با کلینیک. - پرزنت بیمار توسط پذیرش و ارائه توضیح روند درمان. - هماهنگی جلسه با روانشناس مجموعه به منظور ارائه مشاوره رایگان به بیمار. - توضیح روند درمان به بیمار در جلسه رایگان مشاوره.
روند درمان
2
روند درمان ترکیب دو روش دارو درمانی و روان درمانی است. حداقل طول دوره درمان از 2 تا 3 هفته (10 تا 21 روز) است که مدت زمان آن با توجه به وضعیت بیمار، میزان دوز مصرفی و نوع ماده ای که مصرف می شود، تعیین خواهد شد.
سرویس ها
3
اتاق های 1 تخته و 2 تخته در کلینیک در نظر گرفته شده است که دارای کمد و یخچال هستند. صبحانه، ناهار و شام سرو می شود. امکان حضور همراه در اتاق های یک تخته فراهم است و همچنین امکان استفاده از تلفن همراه و اینترنت رایگان وجود دارد.
سم زدایی
4
سم زدایی با توجه به نوع اعتیاد و مواد مصرفی انجام می شود. روانپزشک بعد از اتمام دوره درمان نیز بیمار را فالو می کند و همچنین به جهت بهبود اختلالات روانشناسی ناشی از مصرف مواد در کنار ترک اعتیاد، روانکاوی با حضور روانشناس انجام می شود.
ترخیص
5
کارهای ترخیص بیمار بعد از اتمام دوره درمان و در صورت منفی بودن تست و نرمال شدن وضعیت بیمار از نظر روحی و فیزیکی با تایید پزشک متخصص انجام می شود. بعد از ترخیص نیز با توجه به نیاز بیمار جلسات مشاوره و روانکاوی با روانپزشک ادامه خواهد داشت.

عموما سو مصرف فنتانیل وابستگی شدیدی در فرد مصرف کننده ایجاد خواهد کرد که با علایم ناخوشایندی مثل اضطراب، سردرگمی، سرگیجه و معده درد همراه است. در شرایطی که فرد بیمار از درد مزمن رنج ببرد ممکن است پزشک برای او فنتانیل تجویز کند. فنتانیل فقط برای بیمارانی تجویز می شود که بدنشان نسبت به سایر مسکن های مخدر مقاومت پیدا کرده است. در صورتی که تحت درمان با فنتانیل بوده اید و دیگر به آن نیاز ندارید و یا نیاز به ادامه داروی مسکن دارید، اما دیگر نمی‌ خواهید فنتانیل استفاده کنید، با پزشک خود در مورد کاهش تدریجی دوز یا تعویض دارو صحبت کنید.

مدت زمان ترک فنتانیل چند روز است؟

جدول زمانی علائم ترک فنتانیل به عوامل زیادی از جمله فرمولاسیون دارو و ویژگی های فردی بستگی دارد. با این حال، جدول زمانی ترک فنتانیل به شرح زیر است:

۸ الی ۳۰ ساعت پس از قطع مصرف علائم خفیف ترک شروع می شود.

 ۳۶ الی ۷۲ ساعت بعد، شدیدترین علائم ترک احساس می شود اما پس از این مرحله علایم کاهش پیدا خواهند کرد.

۵ تا ۸ روز پس از ترک :  علائم اولیه ترک تمام می شود و فرد احساس بهتری خواهد داشت. البته این دوره ممکن است در برخی از افراد چند هفته طول بکشد.

چند هفته یا حتی چند ماه پس از ترک: برخی از بیماران علایم فیزیکی (مانند افزایش حساسیت به درد) و علائم روانی (مانند هوس مصرف مجدد، افسردگی، اختلالات خواب، تحریک پذیری و اضطراب) را تجربه می کنند.

از آنجایی که فنتانیل یک داروی بسیار قوی است، ترک آن  به زمان کافی و نظارت پزشک  نیاز دارد. اگر به طور منظم فنتانیل مصرف کرده اید، سعی نکنید مصرف فنتانیل را به تنهایی و به طور ناگهانی کنار بگذارید، زیرا ممکن است عوارض جانبی جدی ترک را تجربه کنید. پزشک شما برنامه‌ای ارائه خواهد داد تا به تدریج دوز مصرفی خود را کاهش دهید. پیشنهاد ما این است که برای ترک اعتیاد فنتانیل با مشاورین ما در بهترین مرکز ترک فنتانیل در تهران تماس حاصل فرمایید. کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دوباره به شما کمک خواهد کرد تا با استفاده از کاربردی ترین روش های ترک، از دام اعتیاد رها شوید.

روش کاهش تدریجی دوزهای فنتانیل

پزشکان متخصص برای کاهش مصرف فنتانیل، برچسب هایی برای شما تجویز خواهد کرد که حاوی مقدار کمتری از دوز قبلی مصرف شما تجویز شده بود.  از این برچسب ها به دقت استفاده کنید و هرگز سعی نکنید دوز مصرفی خود را با برش دادن تکه های برچسب به نصف یا یک چهارم کاهش دهید. در این شرایط ممکن است تکه های فنتانیل در هنگام برش دادن داروی خود را سریعتر آزاد کنند و دچار  اوردوز و نارسایی قلبی شوید.

پزشک ممکن است داروهای دیگری را برای شما تجویز کند تا به شما کمک کند سریعتر از شر فنتانیل خلاص شوید. این داروها ممکن است از انواع داروهای مسکن قوی برای کمک به کاهش و کنترل درد ناشی از ترک اعتیاد باشد. همچنین ممکن است برای کمک به کنترل لرزش و سایر علائم ترک، داروهای ضد اضطراب برای شما تجویز شود. داروهای تجویز شده را طبق دستور پزشک استفاده کنید.

ترک فنتانیل

ترک فنتانیل

برای ترک فنتانیل آماده شوید

شاید از خودتان بپرسید که بهترین روش ترک فنتانیل چیست؟ فنتانیل از لحاظ جسمی اعتیادآور است و ممکن است از لحاظ روانی نیز اعتیادآور شود. با کاهش دوز مصرفی خود تحت نظارت پزشک، برای علائم جدی ترک آماده شوید. اگر شاغل هستید از کارفرمای خود مرخصی بگیرید. ۴۸ ساعت اول پس از قطع مصرف فنتانیل، بدترین ساعات است و پس از آن زمان، شدت علایم ترک به اوج خود خواهد رسید و سپس شروع به فروکش کردن می کنند. در صورت شروع هر گونه علائمی که باعث نگرانی شما می شود، موضوع را با پزشک در میان بگذارید. برای رویارو شدن با شرایط دشوارتر، یک مکان امن و راحت را برای خود آماده کنید. راحت ترین لباس‌ هایتان را بشویید، چند فیلم‌ دانلود کنید، و غذاهایی را آماده کنید که حتی وقتی بخاطر تحمل درد زیاد دچار تهوع می شوید، بتوانید میل کنید.

در صورت امکان دوستان و خانواده خود را در جریان کارهای خود قرار داده و از آنها بخواهید در این شرایط دشوار شما را مورد حمایت خود قرار دهند.

ورزش سبک به شما کمک می کند تا بتوانید بیشتر تمرکز کنید. در اطراف ساختمان خود قدم بزنید. تمرینات یوگا یا حرکات کششی را در خانه و یا از طریق شرکت در کلاس انجام دهید.

مراقب عوارض جانبی باشید.

اگر پس از ترک فنتانیل عوارض جانبی نگران کننده ای را تجربه کردید، فوراً این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید. توهم، درد قفسه سینه، غش، نوسانات خلقی، مشکل در راه رفتن، تکلم یا بی اختیاری در ادرار کردن، افزایش وزن سریع و ترشح خون همگی از علائم نگران کننده محسوب می شوند. اگر فکر می کنید که ممکن است دچار تشنج شوید، سریع با پزشک تماس حاصل کنید تا سریعا اقدامات لازم برای شما انجام شود. سایر عوارض جانبی ممکن است شامل افزایش تعریق، افزایش ضربان قلب، اضطراب، بی قراری و معده درد باشد

قطع یکباره و ترک فنتانیل در منزل

همان طور که خرید قرص فنتانیل بدون تجویز پزشک و مصرف خودسرانه آن تبعات جبران ناپذیری دارد.  ترک خودسرانه فنتانیل، بدون نظارت پزشک نه تنها  کمکی به بهبود بیمار نمی کند بلکه باعث بروز علائم خماری و ترک می شود که مقابله با این علائم یکی از اصلی ترین دلایل بازگشت به اعتیاد است.

به همین جهت متخصصان حوزه ترک اعتیاد مکررا توصیه می کنند که لازم است مراحل ترک فنتانیل در بهترین مرکز ترک فنتانیل و زیر نظر تیم درمانی حرفه ای انجام شود.

علائم و نشانه های ترک اعتیاد فنتانیل

علائم ترک این مسکن قوی شامل طیف گسترده ای از بیماری ها و ناراحتی های جسمانی است که در ادامه به معرفی برخی از متداول ترین آنها می پردازیم.

آبریزش بینی

اختلال خواب

احساس سرما و لرز

سم زدایی بهترین روش ترک فنتانیل

یکی از بهترین روش های ترک فنتانیل، سم زدایی است. سم زدایی اولین مرحله درمان و ترک فنتانیل است که در طی آن اتصال این مسکن از گیرنده های مغزی مصرف کننده قطع می شود. در مرحله بعد به کمک داروهای ضد مخدر گیرنده های مغزی توسط داروی ضد مخدر اشغال شده و به بیمار اجازه مصرف مجدد را نمی دهد و باعث بهبود عملکرد مغز، سیستم عصبی و برهم خوردگی ترشحات هورمونی می شود.

سم زدایی در درمان اعتیاد بسیار موثر است و در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دوباره به منظور کنترل حالات و حفظ سلامتی بیمار سم زدایی فنتانیل، تحت کنترل روانپزشک، متخصص علوم اعصاب شناختی، پزشکان متخصص در رشته های قلب، عفونی و ریه، پزشک عمومی و تیم پرستاری انجام می گیرد.

 

سوالات متداول ترک فنتانیل


آیا مصرف فنتانیل برای تسکین درد مفید است؟
خیر، فنتانیل قدرت اعتیاد آوری بسیار بالایی دارد و طی تحقیقات متعدد مشخص شده است که قدرت و میزان اعتیادآوری این مسکن ۵۰ برابر هروئین و ۱۰۰ برابر مرفین است و هرگونه سوء مصرف آن به سرعت باعث اعتیاد و وابستگی می شود.

آیا امکان ترک سرپایی فنتانیل وجود دارد؟
خیر، همانطور که گفتیم، شدت وابستگی به فنتانیل بسیار زیاد است به همین جهت ترک فنتانیل نیازمند دریافت خدمات مشاوره ای می باشد و باید حتما در کلینیک ترک اعتیاد انجام بگیرد و هرگونه ترک خودسرانه و سرپایی می تواند عوارض مخربی بر سلامت مصرف کننده داشته باشد.

آیا مصرف فنتانیل باعث افسردگی می شود؟
عوارض سوء مصرف فنتانیل طیف گسترده ای از بیماری های روانی و جسمانی را در بر می گیرد که افسردگی، گیجی و عدم درک شرایط از مهمترین آنها می باشد.

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رای شما ثبت شود

میانگین آرا ۰ / ۵٫ شمارش آرا: ۰

رایی یافت نشد. اولین نفری باشید که رای میدهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.