کسب آگاهی در مورد عوارض ترک یکباره تریاک، تاثیر زیادی در انتخاب بهترین روش ممکن برای درمان اعتیاد به تریاک دارد. یکی از خطرناکترین روشهایی که ممکن است توسط افراد معتاد در جهت ترک تریاک استفاده شود، ترک یکباره تریاک است.
با توجه به عوارض بیشمار این روش و خطراتی که برای سلامتی دارد، در این مقاله تلاش کردهایم که عوارض ترک یکباره تریاک را مورد بررسی قرار دهیم:
مصرف تریاک سبب ایجاد تغییرات ساختاری و شیمیایی در مغز میشود و نحوه عملکردهای طبیعی بدن را دستخوش تغییر میکند. با گذشت زمان، سیستم عصبی مرکزی با اثرات مصرف تریاک سازگاری پیدا میکند و به همین دلیل فرد برای تجربه احساس آرامش و تعادل، به مصرف مقدار بیشتری از تریاک نیاز خواهد داشت. در شرایطی که مغز برای عملکرد بهینه به وجود تریاک متکی شود، کاهش یا ترک ناگهانی مصرف این ماده سبب بروز علائم جسمی و روانی شدیدی در فرد مصرفکننده میشود.
در واقع آلکالوئیدهای موجود در تریاک با اتصال به گیرندههای سلولهای عصبی در مغز، نخاع و سایر قسمتهای بدن از ارسال پیام درد به مغز جلوگیری میکنند. از سوی دیگر، مصرف تریاک سبب تحریک ترشح دوپامین در مغز میشود که به عنوان ترکیب شیمیایی احساس لذت و شادی شناخته میشود. وابستگی بدن به ترکیبات موجود در تریاک باعث میشود تا در اثر فقدان مصرف این مواد، بدن تعادل خود را از دست داده و برای سازگاری مجدد با عدم وجود این ماده از خود واکنشهای نامطلوب جسمی و روانی نشان بدهد.
افرادی که به مصرف تریاک اعتیاد دارند، به مرور زمان علائم جسمی و روانی خاصی را تجربه می کنند؛ بنابراین مشاهده علائم زیر در یک فرد ممکن است به معنای اعتیاد او به این ماده مخدر باشد:
علائم رفتاری:
علائم فیزیکی:
علائم ذهنی:
علائم روانی :
بنابراین مصرف کنندگان تریاک ممکن است به دلیل تجربه عوارض فوق، به دنبال یافتن روشهای غیراستانداری مانند ترک تریاک یک روزه باشند. غافل از اینکه استفاده از این روشهای شتابزده، نه تنها سبب درمان اعتیاد نخواهد شد، بلکه مشکلات جسمی و روانی شدیدتری را برای فرد به همراه خواهد داشت.
یکی از سوالات شایع مصرفکنندگان تریاک این است که در صورت ترک یکباره تریاک چه عوارضی را تجربه خواهیم کرد. در ادامه رایجترین علائم ترک ناگهانی تریاک بیان شده است:
افرادی که به صورت ناگهانی مصرف تریاک را ترک می کنند، معمولاً در عرض ۱۲ ساعت پس از آخرین وعده مصرف دچار عوارض فوق میشود. این علائم ممکن است از چند روز تا بیش از ۲ هفته ادامه پیدا کند و احتمال عود بیماری و بازگشت به اعتیاد در طی این مدت به شدت سلامت بیمار را تهدید میکند. ذکر این نکته ضروری است که خطر مسمومیت یا اوردوز پس از قطع ناگهانی تریاک بسیار بیشتر است؛ زیرا سطح تحمل تریاک در بدن بیمار کاهش پیدا کرده و بیمار به مقدار کمتری از تریاک نیاز دارد؛ اما متاسفانه بیمار با مقدار قبلی شروع به مصرف کرده و دچار مسمومیت میشود.
براساس تحقیقات انجام شده، علائم ترک در افراد مختلف به شکلهای متنوعی ظاهر میشوند که این موضوع به عوامل مختلفی بستگی دارد. مهمترین عوامل موثر بر شدت عوارض ترک ناگهانی تریاک عبارتند از:
افرادی که برای ترک تریاک و شیره به مراکز تخصصی ترک اعتیاد مراجعه کرده و مراحل سمزدایی را زیرنظر افراد حرفهای تجربه میکنند، در صورت ابتلا به هریک از عوارض فوق، باید سریعاً تحت درمانهای اورژانسی قرار بگیرند.
اگر در دام اعتیاد به تریاک گرفتار شدهاید و برای ترک این معضل به دریافت کمکهای تخصصی نیاز دارید، همکاران ما در مرکز ترک اعتیاد طلوع دوباره آماده یاری رساندن به شما هستند. همکاری با بهترین متخصصان حوزه ترک اعتیاد، امکانات و تجهیزات بیمارستانی و پیشرفته، پذیرش بانوان و آقایان در بخشهای جداگانه، ارائه خدمات بستری و سرپایی، امکانات هتلینگ VIP و پذیرش شبانهروزی تنها گوشهای از خدمات این مرکز به بیماران گرامی است.
استفاده از روشهای سمزدایی ( تدریجی، سریع و فوق سریع) باعث شده است که بیماران براساس شرایط جسمی و روانی خود در سریعترین حالت ممکن و بدون تجربه عوارض ناراحت کننده، قادر به ترک اعتیاد باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خدمات این مرکز با همکاران ما در واحد مشاوره تماس حاصل فرمایید.
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
روی ستاره ها کلیک کنید تا رای شما ثبت شود
میانگین آرا ۰ / ۵٫ شمارش آرا: ۰
رایی یافت نشد. اولین نفری باشید که رای میدهید.
فهرست مطالب