ترک شیشه در منزل یکی از اقداماتی است که بسیاری از افراد به دلایل مختلفی درصدد انجام آن هستند. ترک شیشه در منزل همواره با سختیهای زیادی همراه است که یکی از آنها عدم توانمندی فرد برای کنترل عوارض ترک است. اعتیاد به شیشه، تاثیرات عمیق و مخربی بر روی سلامت جسم و روان فرد دارد و در حین مصرف، منجر به مشکلاتی چون اختلالات خواب، اضطراب، افسردگی و تغییرات شدید در رفتار و شناخت میشود.
به همین دلیل ترک شیشه در منزل به دلیل وابستگی شدیدی که در فرد نسبت به مصرف آن ایجاد میشود و علائم شدیدی که در حین ترک برای فرد ایجاد میشود، بسیار حساس و نیازمند به مراقبت زیاد دارد. در صورتی که شما هم تصمیم به ترک شیشه در منزل دارید توصیه میکنیم تحت نظر متخصصان باتجربه و توانمند اقدام به این کار کنید.
به همین منظور مشاوران ترک اعتیاد کلینیک تخصصی طلوع، با ارائه خدمات متنوع و تخصصی در زمینه درمان اعتیاد به شیشه، به شما کمک میکنند تا این مسیر سخت را با امنیت سلامت روحی و جسمی بیشتر و تضمین رسیدن به موفقیت طی کنید. در این مقاله ما به ارائه راهکارهایی عملی و مفید برای ترک شیشه در خانه میپردازیم و روشهای مختلف ترک شیشه در منزل، از جمله روشهای تدریجی، سمزدایی و ترک یکباره را مورد بررسی قرار خواهیم داد. در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی پیرامون روند ترک مخدر شیشه در خانه کسب کنید.
انواع روشهای ترک شیشه در خانه
همواره ترک شیشه در خانه نیازمند برنامهریزی دقیق و انتخاب روش مناسب است که این برنامه ریزی و روش ترک، باید متناسب با وضعیت جسمانی و روانی هر فرد باشد. متخصصان ترک اعتیاد با توجه به شدت اعتیاد و علائمی که در هنگام ترک شیشه ایجاد میشود، روشهای مختلفی را برای کاهش وابستگی افراد به شیشه ارائه میدهند که شامل کاهش تدریجی مصرف، سمزدایی مرحله به مرحله و ترک یکباره شیشه با اقدامات تخصصی و بستری است.
هر یک از این روشها مزایا و معایب خاص خود را دارد و انتخاب صحیح آنها بستگی به وضعیت فرد و میزان وابستگی او به شیشه دارد. در ادامه انواع روشهای ترک شیشه در خانه را مورد بررسی قرار میدهیم و پیرامون هر روش اطلاعات گستردهای در اختیارتان قرار خواهیم داد:
ترک تدریجی شیشه در منزل
در روش ترک تدریجی شیشه در خانه، معمولا متخصصان اقدام به ارائه برنامه زمانبندی شده به فرد میکنند تا بر اساس این برنامه، فرد میزان مصرف شیشه را کمتر کرده و مدت زمان میان دو وعده مصرف را طولانی تر کند. در صورتی که فرد بتواند این روش را بکار گیرد، به تدریج اقدام به ترک شیشه خواهد کرد و در هر مرحله زیر نظر مشاور ترک اعتیاد و با اجرای برنامهی منظم ترک، خواهد توانست بدون بستری در کلینیکهای ترک اعتیاد این ماده مخدر را ترک کند.
نحوه سمزدایی ترک شیشه در خانه
همانطور که میدانید، منظور از سمزدایی همان فرآیند پاکسازی بدن و خون از مواد مخدر و سموم ناشی از مصرف مواد مخدر است. سمزدایی شیشه در خانه معمولا شامل کاهش تدریجی مصرف و استفاده از روشهای طبیعی برای کمک به بدن در حذف سموم حاصل از مصرف شیشه است.
در این مرحله فرد باید آب زیادی بنوشد و تغذیه سالمی داشته باشد تا فرآیند سمزدایی با سرعت بیشتری انجام شود. نیاز به نظارت پزشکی برای سمزدایی ترک شیشه ضروری است و بهتر است برای کنترل علائم و عوارض ترک شیشه، اطرافیان فرد حتما شرایط و حالات او را به مشاور به صورت دقیق گزارش دهند تا بتوانند اقدامات لازم را برای فرد در نظر بگیرند.
ترک یکباره شیشه در خانه
ترک یکباره شیشه به معنای قطع ناگهانی و کامل مصرف شیشه است. این روش هیچگاه توصیه نمیشود زیرا دارای علائم شدید ترک خواهد بود. این روش برای بسیاری از افراد، به ویژه آنهایی که وابستگی شدید دارند، بسیار خطرناک است. برای ترک ناگهانی شیشه در منزل، فرد باید اراده قوی داشته باشد و اقدام به آمادهسازی دقیق و کامل پیش از ترک کند. حمایت مناسب از سوی مشاوران ترک اعتیاد و برخورداری از مشاورههای روانی و مراقبتهای پزشکی سبب میشود فرد با این عوارض ناگهانی بهتر مقابله کند. در ترک یکباره شیشه، فرد باید از پشتیبانیهای دقیق و دائمی مشاوران و کارشناسان ترک مواد مخدر بهرهمند باشد.
درمانهای تکمیلی ترک شیشه در خانه
علاوه بر روشهایی که برای ترک شیشه در خانه معرفی کردیم، برخی از افراد زیر نظر متخصصان اقدام به استفاده از گیاهان دارویی، مکملهای طبیعی و روشهای درمانی روانشناسی مانند یوگا و مدیتیشن میکنند تا بتوانند زمان سمزدایی و ترک شیشه را کوتاهتر کنند. این اقدامات منجر به کاهش علائم ترک و بهبود وضعیت عمومی فرد میشود. دمنوشهایی مانند عصاره چای سبز، بابونه و نعناع به خاطر خواص آرامشبخش و ضد التهابی که دارند، در این دوره مصرف میشوند.
ترک شیشه در منزل با پشتیبانی و مشاوره روانشناختی
افرادی که تمایل به ترک شیشه در خانه دارند، میتوانند از مشاورههای روانشناختی یا CBT کارشناسان ترک استفاده کنند. پشتیبانی روانی و مشاوره نقش بسیار مهمی در فرآیند ترک شیشه در خانه دارد. جلسات مشاوره فردی یا گروهی، حتی از طریق تماسهای تلفنی یا به صورت آنلاین، به فرد کمک میکند تا با مشکلات روانی و انگیزشی که در هر مرحله از ترک ممکن است با آن مواجه شود بهتر روبرو شده و با آنها مقابله کند.
مزایای ترک شیشه در خانه با دریافت کمک حرفهای
- سم زدایی شیشه بصورت ایمن و تدریجی و طبق برنامه دریافتی انجام میشود تا شما کمترین درد و خماری را تجربه کنید.
- کاهش هوس و علائم ترک شیشه (متخصصین مرکز طلوع با تجویز دارو و جلسات مشاوره علائم ترک شیشه شما را کنترل خواهند کرد.)
- بهبود سلامت روان (با استفاده از جلسات روان درمانی هم اختلالات سلامت روان شما که ممکن است منجر به اعتیاد شده باشد، درمان میشود و هم بعد از این میدانید راهکار مقابله درست در مواجهه با مشکلات چیست)
- افزایش اعتماد به نفس: دریافت یک برنامه درمانی جامع میتواند به افراد کمک کند تا مهارتهای مقابله با استرس و اضطراب را توسعه دهند و همچنین احساس ارزشمندی و اعتماد به نفس قویتری کنند.
- کاهش خطر ابتلا به عود: برنامههای درمانی حرفهای، محیطی را فراهم میکنند که در آن فرد میتواند پایهای قوی برای بهبودی خود بسازد و یاد بگیرد که چگونه از محرکهایی که منجر به عود میشود اجتناب کند.
معایب ترک شیشه در خانه بدون کمک حرفهای
- ترک شیشه در خانه بدون دریافت کمک حرفهای و با روش بوقلمون سرد بسیار خطرناک است.
- اراده قوی در ترک شیشه بسیار مهم است، اما کافی نیست! قرارگیری در معرض محرکها و همچنین علائم ناخوشایند ترک میتواند منجر به عود شیشه گردد.
- برخی علائم ترک شیشه در خانه، علاوه بر خطرآفرینی برای خود، میتواند برای دیگران نیز خطرناک باشد.
- علائم ترک شیشه در برخی از افراد شامل سندرم پس از ترک حاد است که موجب میشود تا این دسته از بیماران ماهها درگیر آن باشند.
توجه داشته باشید که این معایب تنها در صورتی گریبانگیر شما خواهند شد که از روش اصولی پیروی نکنید و به صورت خودسرانه و یکباره شیشه را کنار بگذارید. جهت بهرهمندی از مشاوره رایگان به صورت حضوری و تلفنی، از طریق یکی از راههای ارتباطی با کارشناسان کلینیک ترک اعتیاد طلوع در ارتباط باشید.
مراحل ترک شیشه در خانه
قدم نهادن در مسیر ترک شیشه در کنار اعضای خانواده و در محیط خانه، نیازمند داشتن اطلاعات دقیق از شرایط و حالاتی است که در هر مرحله از ترک ایجاد میشود و نیاز به اقدامات خاصی برای کمک به این چالشها است. معمولا در ابتدای ترک شیشه بدون بستری در کلینیک ترک اعتیاد، فرد باید دارای یک برنامهریزی دقیق برای حفظ انگیزه در هر مرحله باشد.
تعیین کردن اهداف و فراهم کردن محیطی آرام و بدون استرس در کنار نظارت و مراقبتهای پزشکی و روانی، نقش مهمی در موفقیت فرد دارد. همچنین پیگیری منظم پیشرفت و توجه به تغییرات جسمی و روانی هر روز فرد، از سوی یک مشاور ترک اعتیاد، اهمیت زیادی دارد. فرد باید از راهکارهای مناسب برای مقابله با علائم ترک که توسط کارشناس ترک ارائه میشود، استفاده کند و در صورت لزوم از مشاورههای تخصصی و پشتیبانی اجتماعی بهرهمند شود. در جدول زیر مراحل ترک شیشه در خانه به همراه روزشمار بروز علائم برای شما عزیزان جمعاوری شدهاست:
روز | علائم و نشانهها | نحوه مقابله با عوارض |
روز اول تا سوم | احساس اضطراب
تحریکپذیری بیخوابی |
برای مدیریت این علائم، مهم است که محیطی آرام و بدون استرس فراهم شود. استفاده از تکنیکهای آرامشبخش مانند تنفس عمیق و یوگا بسیار مفید است. همچنین، مصرف غذاهای آرامشبخش و مغذی به کاهش اضطراب فرد و بهبود خواب او کمک زیادی میکند. مشاوره تلفنی یا آنلاین نیز میتواند به فرد حمایت روانی لازم را برای ماندن در مسیر ترک ارائه دهد. |
روز چهارم تا هفتم | خستگی
تغییرات خلق و خو افت انرژی |
برای مقابله با این علائم، برنامهریزی برای فعالیتهای سبک و آرامشبخش ضروری است. حفظ تغذیه مناسب و هیدراته بودن بدن نیز اهمیت دارد. استراحت کافی و ایجاد برنامه منظم خواب به بهبود کیفیت خواب و انرژی کمک میکند. پیگیری مشاوره روانی و استفاده از حمایت خانواده و دوستان میتواند به افزایش انگیزه و پایداری در ترک کمک کند. |
هفته دوم | افزایش اشتها
مشکلات خواب دردهای عضلانی |
برای کاهش دردهای عضلانی و بهبود خواب، ورزش سبک و منظم توصیه میشود. ادامه مصرف غذاهای مغذی و افزایش مصرف آب نیز به تسکین علائم کمک میکند. استفاده از گیاهان دارویی مانند بابونه که خواص آرامشبخش دارد، میتواند به آرامش بیشتر کمک کند. ادامه جلسات مشاوره و دریافت حمایت خانوادگی در این دوره نیز بسیار مفید است. |
هفته سوم به بعد | افزایش انرژی
بهبود خلق و خو احساس بهبودی |
ادامه برنامهریزی منظم برای حفظ انرژی و نشاط اهمیت دارد. مشارکت در فعالیتهای اجتماعی و تفریحی به فرد کمک میکند تا از بهبودی خود لذت ببرد و انگیزه بیشتری پیدا کند. تمرکز بر هدفهای بلندمدت و پیگیری پیشرفت نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است. استفاده از تکنیکهای مدیریت استرس برای پیشگیری از بازگشت علائم و حفظ بهبودی نیز توصیه میشود. |
راهکارهایی برای ترک شیشه در خانه
ترک شیشه در محیط منزل یکی از اقداماتی است که همیشه نیازمند اجرای یک سری مراحل دقیق و تبعیت از یک برنامهریزی دقیق دارد. این عوامل سبب میشود فرد بتواند به طور موثر و پایدار در مسیر ترک اعتیاد بماند و از شر مصرف مواد مخدر رهایی یابد. از جمله اقداماتی که برای ترک شیشه به روشی غیر از بستری در محیط کلینیک و در خانه باید در نظر گرفته شود، برنامهریزی و ایجاد انگیزه، ایجاد محیط مناسب، برخورداری از مراقبتهای پزشکی و روانی و پیگیریهای منظم پیرامون پیشرفت سمزدایی شیشه است. در ادامه با هر یک از این اقدامات آشنا خواهید شد:
- برای موفقیت در ترک شیشه، زیر نظر یک متخصص ترک شیشه، یک برنامه دقیق و منظم برای کاهش مصرف و رسیدن به اهداف تعیین کنید.
- محیط خانه خود را به گونهای تنظیم کنید که آرامشبخش باشد و از مواردی که شما را برای مصرف دوباره شیشه تحریک میکنند دوری کنید.
- از غذاهای مغذی و سالم استفاده کنید و مطمئن شوید که بدن از نظر میزان مایعات به خوبی هیدراته شده است.
- روزانه زمانی را به فعالیتهای آرامشبخش و مدیتیشن اختصاص دهید تا استرس و اضطراب تان کاهش یابد.
- فعالیتهای ورزشی منظم را در برنامه روزانه خود بگنجانید تا به بهبود خواب و کاهش استرس کمک کنید.
- محرکها و موقعیتهایی که به مصرف شیشه منجر میشوند را شناسایی و از آنها دوری کنید.
- برای خوابتان برنامهریزی دقیق داشته باشید و از تکنیکهای آرامشبخش قبل از خواب استفاده کنید.
علائم ترک شیشه و نحوه مقابله با آنها
شیشه ماده مخدری است که نه تنها در زمان مصرف آن فرد را با عوارض مختلفی روبرو میکند، بلکه سبب میشود در هنگام ترک نیز فرد شاهد آسیبهای جسمی و روحی زیادی باشد. در جدول زیر رایجترین علائم جسمی و روانی ترک شیشه را به همراه راهکارهای مقابله با این عوارض به شما عزیزان معرفی میکنیم:
نوع علائم | علائم | نحوه مقابله |
علائم جسمی | خستگی و ضعف عمومی | استراحت کافی و خواب منظم مصرف غذاهای مغذی هیدراته نگهداشتن بدن با نوشیدن آب کافی |
دردهای عضلانی و مفصلی | ورزشهای سبک و منظم مانند پیادهروی و تمرینات کششی استفاده از حمام گرم و کمپرس گرم |
|
مشکلات گوارشی | مصرف غذاهای سبک و مغذی مانند برنج، سیبزمینی و موز نوشیدن مایعات کافی برای جلوگیری از کمآبی بدن |
|
علائم روانی | اضطراب و افسردگی | استفاده از تکنیکهای آرامشبخش مانند مدیتیشن، تنفس عمیق و یوگا مشاوره روانی و گروههای پشتیبانی |
تحریکپذیری و تغییرات خلق و خو | برنامهریزی برای فعالیتهای لذتبخش و سرگرمکننده حمایت اجتماعی از خانواده و دوستان |
|
اختلالات خواب | ایجاد برنامه منظم خواب استفاده از تکنیکهای آرامشبخش قبل از خواب مانند خواندن کتاب یا گوش دادن به موسیقی آرام |
ترک شیشه در خانه چقدر طول میکشد؟
مدت زمان ترک شیشه در خانه به عواملی مختلفی مانند شدت و مدت زمان مصرف شیشه در فرد و شرایط سنی و جسمی و روحی او بستگی دارد و معمولا از چند هفته تا چند ماه به طول میانجامد. در هفتههای اول ترک شیشه، فرد با علائم شدیدی مانند اضطراب، خستگی و مشکلات خواب مواجه میشود که مدیریت این عوارض نیاز به مراقبت ویژه و حمایت از سوی مشاوران متخصص در امر ترک اعتیاد دارد. این مرحله حاد از چند روز تا چند هفته طول میکشد.
پس از مرحله اولیه ترک، که گفتیم ممکن است یک هفته به طول بینجامد، فرد وارد مرحلهای میشود که علائم به تدریج کاهش مییابند و بدن به روند بهبودی عادت میکند. این مرحله معمولاً چند هفته تا چند ماه طول میکشد. در هر مرحله برای کاهش عوارض و سرعت بخشیدن به سمزدایی لازم است فرد تحت مراقبت و توجه ویژه باشد. ایجاد عادات سالم جدید و مدیریت استرس نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی فرد و رهایی او از شر اعتیاد به مصرف شیشه خواهد داشت.
جمعبندی
در این مقاله شما عزیزان را با روند ترک شیشه در خانه آشنا کردیم و مزایا و معایب آن را برشمردیم. ترک شیشه در منزل در صورتی که تحت نظارت دقیق مشاوران ترک اعتیاد باشد و به صورت برنامهریزی شده و اصولی پیش رود، میتواند موفقیت آمیز باشد. مشاوران ترک اعتیاد ما در کلینیک تخصصی ترک اعتیاد طلوع به شما توصیه میکنند همواره برای ترک هر ماده مخدری، از حمایتها و راهنماییهای متخصصان باتجربه در این زمینه بهرهمند شوید. البته که ترک شیشه در مراکز و کلینیکهای تخصصی ترک اعتیاد با موفقیت بیشتری همراه است و تضمین بالاتری برای ترک همیشگی آن وجود دارد اما با استفاده از رهنمودهای کارشناسان و متخصصان کلینیک ترک اعتیاد طلوع هم میتوانید شاهد ترک موفقیت آمیز شیشه در منزل خود و با حضور کنار اطرافیانتان باشید.
سوالات متداول درباره ترک شیشه در خانه
.
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
روی ستاره ها کلیک کنید تا رای شما ثبت شود
میانگین آرا 1.3 / 5. شمارش آرا: 4
رایی یافت نشد. اولین نفری باشید که رای میدهید.