اعتیاد چیست؟ اعتیاد به موادی مانند هروئین، کوکائین، نیکوتین یا الکل عبارت از الگوی رفتاری پاتولوژیک ناشی از مصرف مواد، بدون توانایی کنترل میل به مصرف و بدون توجه به عواقب منفی آن شناخته می شود بر اساس کتاب جامع طبقه بندی بیماریهای روانپزشکی وجود سه معیار از 7 معیار زیر برای مدت 12 ماه مداوم را اختلال اعتیاد گفته می شود:
- بروز علایم ترک اعتیاد ( Withdrawal )
- تحمل ( Tolerance ) به معنای نیاز به افزایش تدریجی مقدار مصرف برای دستیابی به اثرات دلخواه یا عدم برخورداری از اثر دلخواه در صورت ادامه مصرف مقدار قبلی
- مصرف مواد به میزان یا مدتی بیشتر از تخمین خود فرد
- تمایل دائمی با کوشش های ناموفق برای ترک یا کنترل مصرف مواد
- صرف زمان زیادی برای مصرف، تهیه و رهایی از علایم ترک ناشی از ماده
- قطع یا کاهش فعالیت های شغلی، اجتماعی و تفریحی بدلیل مصرف مواد یا عوارض آن
- ادامه مصرف با وجود علایم جسمی ، روانی و اجتماعی ناشی از مصرف مواد
علایم ترک اعتیاد یا withdrawal
تعریف وسوسه
جامع ترین تعریف وسوسه توسط تیفانی و همکارانش در سال 1999 بیان شد که وسوسه را دارای طیف وسیعی از پدیده های شناختی شامل انتظارات تاثیرات تقویت کننده مثبت و رهایی ازعلایم منفی ناشی از پرهیز ( Emotionality )، نگرش نسبت به اثرات مواد (Expectancy )، قصد و برنامه ریزی مصرف جهت نتایج مثبت ( Purposefulness ) و کنترل بر مصرف اجبارگونه ( Compulsivity ) بیان کردند.
علایم وسوسه
بر خلاف فرضیه های سنتی درباره وسوسه که آن را صرفاَ ناشی از محرومیت دارویی و یا یادگیری شرطی کلاسیک می پنداشتند، فرضیه جامع اخیر در مورد وسوسه علاوه بر نقش دو فرضیه فوق، مدل های شناختی وسوسه شامل 4 مدل:
- cognitive labeling model
- outcome expectancy model
- dual-affect model
- cognitive processing model
را نیز در تعریف وسوسه دخیل میداند و وسوسه را حاصل تعبیر و تفسیر احساسات، علایم ترک، خلق مثبت یا منفی شرطی شده فرد در طول مصرف یا پرهیز از آن ذکر می کند که شخص در زمان مقتضی به آنها علامت یا نشان وسوسه نسبت می دهد، بنابر این حتی عوامل فرهنگی و اجتماعی را نیز در تعریف وسوسه در جوامع مختلف دخیل می دانند.
وسوسه را می توان حاصل سوءگیری توجه، سوءگیری حافظه و سوءگیری تفسیر در نشانه های مرتبط با آن دانست. مطالعات متعددی به طور واضح، نشان گر وجود سوءگیری توجه در بین افراد معتاد به مواد و حتی درجاتی در افراد ترک کرده در مقایسه با افراد بدون سابقه مصرف مواد است بنابراین حتی تا سال ها پس از ترک ماده مصرفی در آنها قابل تشخیص است.
بنابراین در افراد معتاد یک سو گیری انتخابی به نشانه های مرتبط با مواد وجود دارد که آنها را نسبت به افراد عادی سریع تر تشخیص داده و ارزیابی میکنند این سوءگیری توجه و سوءگیری ارزیابی نشانه های مرتبط با مواد در افراد معتاد باعث ارزیابی شناختی اتوماتیک شخص وابسته و در نتیجه وسوسه و مصرف مجدد مواد می گردد.
- Attention bias
- Memory bias
- Interpretational bias
- Detecting
- Processing
درمان اعتیاد و سم زدایی در مرکز ترک اعتیاد طلوع توسط بهترین کادر متخصص روانپزشکی، متخصصین علوم اعصاب شناختی، پزشکان متخصص در رشته های قلب، عفونی و ریه، تیم روانشناسی، روان پرستار، پیراپزشک و پزشک عمومی و تیم پرستاری انجام می پذیرد و با استفاده از روش های نوین درمانی و امکانات بروز و پیشرفته نظیر بیوفیدبک، نوروفیدبک و آر تی ام اس ضامن حفظ سلامت بیماران و درمان بی بازگشت آنها باشیم. از ویژگی های دیگر مرکز ترک اعتیاد طلوع می توان به بخش بستری مجزا برای بانوان و آقایان، بهترین امکانات رفاهی، ورزشی، تفریحی، بیمارستانی و بخش ICU، ویزیت بالینی روزانه، خدمات درمانی شبانه روزی و پیگیری های بعد از درمان اشاره نمود که هدف اصلی ما رعایت منشور حقوق بیمار و خانواده آن می باشد تا با فراهم آوردن بهترین امکانات درمانی و رفاهی شرایط بی نظیری جهت درمان بیمار فراهم آوریم.
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
روی ستاره ها کلیک کنید تا رای شما ثبت شود
میانگین آرا 0 / 5. شمارش آرا: 0
رایی یافت نشد. اولین نفری باشید که رای میدهید.
فهرست مطالب