بوپرنورفین یا قرص ب 2 یکی از موثرترین داروهای مورد استفاده در درمان اعتیاد به مواد مخدر است که فواید این دارو، از سوی سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) به تایید رسیده است.
قرص ب 2 به موازات اثرات درمانی سودمند، باعوارض جانبی نامطلوبی همراه است و به همین دلیل باید منحصراً تحت نظارت پزشک مورد استفاده قرار گیرد. با توجه به اهمیت این موضوع، در این مقاله با چگونکی ترک هروئین با ب 2 آشنا خواهید شد:
بوپرنورفین در گروه داروهای آگونیست-آنتاگونیست مواد مخدر دسته بندی میشود، به این معنی که درست مثل مواد مخدر، با کاهش سرعت انتقال سیگنالهای درد بین مغز و بدن، سبب سرکوب درد و ایجاد احساس سرخوشی و آرامش میشود. استفاده از قرص ب 2 به عنوان یک داروی جایگزین برای ترک مواد مخدر، سبب کاهش علائم ترک و بهبود آسیبهای ناشی از مصرف مواد مخدر میشود.
داروی بوپرنورفین به اشکال زیر تولید شده و تنها با مجوز پزشک قابل دسترس هستند:
هر یک از اشکال قرص ب 2، بر اساس نظر پزشک و شرایط بیمار برای درمان اعتیاد به مواد مخدر، مورد استفاده قرار میگیرد.
مصرف بوپرنورفین بر طبق دستورالعمل تجویز شده توسط پزشک، در درمان اختلالات ناشی از ترک مواد مخدر موثر است.
مهمترین تاثیرات داروی بوپرنورفین برای ترک هروئین شامل موارد زیر است:
تاثیرات سودمند فوق باعث میشود که داروی ب 2 به یکی از موثرین داروها برای درمان انواع اختلالات مصرف مواد مخدر تبدیل شود.
مهمترین اقدام برای شروع درمان ترک اعتیاد به هروئین با قرص ب 2 این است که بیمار باید قبل از استفاده از این دارو، حداقل 12 تا 24 ساعت از مصرف هرگونه ماده مخدر خودداری کرده و به اصطلاح در مراحل اولیه ترک هروئین قرار داشته باشد. در مرحله بعد، بیمار براساس دستور پزشک اقدام به مصرف قرص ب 2 کرده و لازم است این کار را تا زمان قطع کامل وابستگی و کاهش علائم ترک هروئین ادامه دهد.
پزشکان در مرحله بعد، با ارزیابی شرایط جسمی و روانی بیمار، دوز داروی بوپرنورفین را کاهش خواهند داد و این کاهش تا تثبیت کامل شرایط بیمار ادامه پیدا میکند. مدت زمان ترک هروئین با قرص b2 به شرایط منحصر به فرد هر بیمار بستگی دارد و این مدت در افراد مختلف متغیر است.
مصرف داروی بوپرنورفین هم زمان با فوایدی که برای بهبود وضعیت بیماران دارد، ممکن است با عوارض جانبی نامطلوبی همراه باشد.
شایعترین عوارض جانبی داروهای بوپرنورفین عبارتند از:
عوارض جانبی شدید بوپرنورفین عبارتند از:
بنابراین در صورت مشاهده هر یک از عوارض فوق، این موضوع را با پزشک معالج در میان بگذارید.
برای بدست آوردن بهترین نتیجه در هنگام ترک هروئین با ب۲ لازم است اقدامات احتیاطی زیر را مورد توجه قرار دهید:
رعایت نکات امنیتی فوق به صورت چشمگیری احتمال بروز عوارض جانبی ناخواسته ناشی از مصرف ب 2 را کاهش میدهد.
از آنجایی که مصرف قرص ب 2، در دوزهای کم تا متوسط اثراتی مانند سرخوشی ایجاد میکند ممکن است گاهی اوقات مورد سو استفاده قرار گیرد. این مورد بیشتر در میان افرادی شایع است که به مواد مخدر وابستگی و اعتیاد ندارند و از این دارو برای تجربه اثرات شبه مخدر استفاده میکنند.
متخصصان برای پیشگیری از این مشکل، از ترکیب داروی نالوکسان و بوپرنورفین استفاده میکنند تا احتمال انحراف و استفاده نادرست از قرص ب 2 را تا حد ممکن کاهش دهند. در هر صورت ترک هروئین با قرص ب ۲ باید تنها تحت نظارت پزشک، در مراکز تخصصی ترک اعتیاد مانند کلینیک ترک اعتیاد طلوع و در موازات با سایر روشهای درمانی مورد استفاده قرار گیرد.
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
روی ستاره ها کلیک کنید تا رای شما ثبت شود
میانگین آرا 3.5 / 5. شمارش آرا: 19
رایی یافت نشد. اولین نفری باشید که رای میدهید.
فهرست مطالب