ترک متادون به روش فوق سریع
27 خرداد 1403
هزینه هر جلسه آر تی ام اس
هزینه هر جلسه آر تی ام اس
27 خرداد 1403
نمایش همه
3
(2)

قرص کپتاگون یک نوع ماده مخدر بوده و به قرص شجاعت  در ایران معروف است. یکی از دلایل نام گذاری این قرص، افزایش میزان شجاعت افراد می‌باشد! ماده مخدر کاپتاگون برای افزایش انرژی و تمرکز استفاده می‌شود، اما مشکل اینجاست که عوارض بسیار زیادی دارد و از جمله آن اعتیاد است. در صورت اعتیاد به این ماده مخدر، باید سریعا برای ترک اقدام کنید، زیرا این ماده خطرات غیرقابل جبرانی دارد. اگر خواهان اطلاعاتی در مورد قرص کپتاگون هستید، با متخصیین کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد طلوع همراه باشید.

قرص کاپتاگون چیست؟

قرص کپتاگون یا قرص شجاعت، یک نام تجاری برای دارویی به نام فِنِتیلین (Fenethylline) است. یک شرکت آلمانی در دهه ۶۰ میلادی، قرص کپتاگون را به عنوان یک ماده محرک برای درمان اختلالات توجه و افسردگی تولید کرد. این ماده دارای تأثیرات محرک و افزایش‌دهنده انرژی و تمرکز است.

 

اما چرا به ماده مخدر کاپتاگون، “قرص شجاعت” می‌گوییم؟! دلایل زیر را بخوانید تا متوجه علت اصلی نام گذاری قرص کپتاگون شوید:

  1. اثرات محرک: کپتاگون به دلیل تأثیراتی که بر روی سیستم عصبی مرکزی دارد، می‌تواند باعث افزایش انرژی، کاهش خستگی، افزایش تمرکز و هوشیاری شود. این اثرات می‌توانند در فرد شجاعت بیشتری را ایجاد کنند.
  2. کاهش احساس درد و ترس: یکی از تأثیرات کپتاگون بر بدن، کاهش احساس درد و ترس است. این ویژگی باعث می‌شود که برخی افراد، از این قرص به عنوان یک ابزار افزایش شجاعت و کاهش ترس استفاده نمایند.
  3. استفاده در مناطق جنگی: در برخی گزارش‌ها آمده است که گروه‌های مسلح و نظامی در مناطق مختلف، به ویژه در خاورمیانه، از کپتاگون برای افزایش توانایی‌های جنگی و کاهش ترس سربازان استفاده کرده‌اند. این کاربرد باعث شده که به آن “قرص شجاعت” گفته شود.

در مجموع، کپتاگون به دلیل تأثیرات محرک و افزایش‌دهنده انرژی به عنوان «قرص شجاعت» در ایران شناخته شده است، اما مصرف آن می‌تواند عوارض جدی و خطرناکی داشته باشد!

عوارض قرص کپتاگون و خطرات آن

عوارض مصرف کپتاگون (فنتیلین)، به ویژه زمانی که به صورت غیرقانونی و بدون نظارت پزشکی مصرف شود، بسیار زیاد است. برخی از عوارض و خطرات قرص کپتاگون عبارتند از:

عوارض جسمی قرص کپتاگون

خطرات و عوارض قرص کپتاگون بصورت فیزیکی، شامل موارد زیر است:

  • مشکلات قلبی: مصرف کپتاگون می‌تواند باعث افزایش ضربان قلب، فشار خون بالا و آریتمی‌های قلبی شود. این مشکلات منجر به حملات قلبی و سکته خواهد شد.
  • اختلالات گوارشی: استفاده طولانی مدت از کپتاگون، مشکلاتی مانند کاهش اشتها، تهوع و استفراغ را ایجاد می‌کند.
  • کاهش وزن شدید: به دلیل کاهش اشتها و افزایش فعالیت بدنی، مصرف‌کنندگان ممکن است به کاهش وزن غیرعادی و خطرناک دچار شوند.
  • مشکلات خواب: کپتاگون می‌تواند منجر به بی‌خوابی و اختلالات خواب گردد که این مشکلات، خستگی مفرط و کاهش عملکرد روزانه را در پی دارد.

عوارض روانی قرص کپتاگون

از جمله خطرات روانی ماده مخدر کاپتاگون عبارتست از:

  • اعتیاد و وابستگی: کپتاگون می‌تواند به سرعت باعث ایجاد وابستگی جسمی و روانی و سپس اعتیاد شود، که این منجر به مشکلات جدی در زندگی شخصی و اجتماعی فرد خواهد شد.
  • اضطراب و تنش: مصرف کپتاگون، افزایش اضطراب و تنش روانی را ایجاد می‌کند. این حالت‌ها در ادامه روند مذکور، سبب ایجاد حملات پانیک و اضطراب شدید می‌شوند.
  • پارانویا و توهمات: مصرف طولانی مدت کپتاگون موجب بوجود آمدن پارانویا (احساس تعقیب یا تهدید غیرواقعی) و توهمات و رفتارهای خطرناک و خودزنی می‌شود.
  • افسردگی: پس از اثرات اولیه تحریک‌کننده کپتاگون، فرد دچار افت شدید خلقی و افسردگی خواهد شد.

عوارض اجتماعی و قانونی قرص کپتاگون

به جز خطرات فیزیکی و روانی مصرف قرص کپتاگون، این ماده مخدر عوارض اجتماعی و قانونی را نیز در پی دارد:

  • مشکلات قانونی: مصرف و توزیع کپتاگون در بسیاری از کشورها از جمله ایران غیرقانونی است و می‌تواند به دستگیری و محکومیت قضایی منجر شود.
  • مشکلات اجتماعی: استفاده از ماده مخدر کاپتاگون باعث انزوای اجتماعی، مشکلات خانوادگی و کاهش عملکرد در محیط کار یا تحصیل می‌گردد.

 

باید بگوییم که مصرف این دارو می‌تواند موجب وابستگی و ایجاد مشکلات جدی در زندگی فردی و اجتماعی شما گردد. به همین دلیل پرهیز از مصرف آن و دانستن خطرات آن بسیار ضروری است.

قرص کاپتاگون چیست؟

علائم مصرف کپتاگون

علائم مصرف کپتاگون (فنتیلین) می‌تواند بسته به دوز مصرفی و مدت زمان مصرف متغیر باشد، اما به طور کلی نشانه‌های مصرف کاپتاگون شامل موارد زیر است:

علائم مصرف کپتاگون بصورت جسمی

نشانه‌های مصرف کپتاگون شامل موارد زیر است:

  1. افزایش ضربان قلب و فشار خون
  2. گشاد شدن مردمک‌ها
  3. عرق کردن زیاد
  4. کاهش اشتها و وزن
  5. بی‌خوابی
  6. خشکی دهان

علائم مصرف کپتاگون روانی

نشانه‌های مصرف کپتاگون بصورت روانی عبارت است از:

  1. افزایش هوشیاری
  2. اضطراب و تنش
  3. تحریک‌پذیری و خشمگین شدن سریع
  4. توهمات و پارانویا (احساس تعقیب یا تهدید غیرواقعی)
  5. افسردگی پس از مصرف

علائم رفتاری مصرف کپتاگون

علاوه بر نشانه‌هایی در جسم و روان، مصرف کپتاگون روی رفتار نیز اثر می‌گذارد که این شامل موارد زیر است:

  1. افزایش فعالیت بدنی به طور غیرعادی
  2. صحبت کردن سریع
  3. رفتارهای غیرمنطقی و خطرناک

علائم وابستگی و ترک مصرف کپتاگون

اگر زمانی که به کپتاگون وابسته شده‌اید، بخواهید آن را قطع کنید، علائم ترک آن در شما پدیدار خواهد شد، که این علائم یک زنگ خطر جدی برای مصرف کپتاگون و نشانه وابستگی و اعتیاد شما به این ماده محرک است. در اینصورت لازم است تا سریعا برای ترک کپتاگون اقدام کنید.

اگر دچار وابستگی و اعتیاد به کپتاگون شده باشید و مصرف آن را قطع کنید، ممکن است دچار علائم ترک مانند افسردگی، اضطراب، خستگی شدید و تحریک‌پذیری شوید.

بطورکلی مصرف کپتاگون می‌تواند به سرعت باعث ایجاد علائم جسمی و روانی مختلف گردد. شناسایی این علائم به شما کمک می‌کند تا فرد مصرف کننده را به مراکز درمانی ترک اعتیاد ببرید تا در کنار ترک اعتیاد تخصصی با استفاده از روانپزشک ترک اعتیاد، مراحل ترک را با سهولت بیشتری بگذراند. از عوارض مصرف این ماده جلوگیری کرده و برای ترک مخدر کپتاگون اقدام کنید.

عوارض اجتماعی و قانونی قرص کپتاگون

روش ترک قرص کپتاگون چیست؟

ترک مصرف کپتاگون (فنتیلین) نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و حمایت حرفه‌ای است. فرآیند ترک می‌تواند چالش‌برانگیز باشد، اما با پیروی از مراحل مناسب، می‌توان این وابستگی را مدیریت و برطرف کرد. در اینجا چند مرحله و روش‌های پیشنهادی برای ترک کپتاگون آورده شده است:

مراجعه به پزشک متخصص ترک اعتیاد

اولین قدم برای ترک کپتاگون، مراجعه به پزشک یا متخصص اعتیاد حاضر در یک مرکز معتبر درمانی مانند کلینیک طلوع است. این متخصصان شرایط جسمی و روانی شما را ارزیابی کرده و می‌توانند برنامه‌ای متناسب با نیازهای فردی شما ارائه دهند.

درمان دارویی و تجویز داروی ترک کپتاگون

در برخی موارد، پزشک ممکن است داروهایی را برای کمک به مدیریت علائم ترک کپتاگون تجویز کند. این داروها می‌توانند شامل ضد اضطراب‌ها، داروهای خواب‌آور و داروهای ضد افسردگی باشند.

درمان‌های روان‌درمانی

مشاوره و روان‌درمانی می‌توانند ابزارهای مؤثری برای ترک مصرف کپتاگون باشند. زیرا این ماده مخدر روی روان افراد تاثیر زیادی دارد. استفاده از رویکردهای روانشناختی مانند رفتاردرمانی شناختی (CBT)، روان درمانی گروهی و فردی می‌تواند در این زمینه موثر باشد.

 حمایت اجتماعی

حمایت خانواده و دوستان نقش مهمی در فرآیند ترک کپتاگون دارد. افراد نزدیک می‌توانند با ایجاد محیطی حمایتی و بدون قضاوت به فرد کمک کنند تا از وسوسه‌ها دوری کند.

تغییر سبک زندگی

تغییرات در سبک زندگی می‌تواند به ترک کپتاگون کمک کند. اگر به سمت ورزش منظم، فعالیت‌های تفریحی و تغذیه سالم بروید، می‌توانید سبک زندگی خود را تغییر دهید. ورزش در کاهش استرس و افزایش سطح انرژی موثر است. تغذیه مناسب به بهبود وضعیت جسمانی و روانی کمک می‌کند. مشارکت در فعالیت‌های سرگرم‌کننده و مفید نیز در کاهش میل به مصرف مواد مخدر تاثیرگذار است.

یادگیری مهارت‌های مدیریت استرس

آموختن تکنیک‌های مدیریت استرس، مانند مدیتیشن، یوگا و تنفس عمیق، در کاهش اضطراب و بهبود وضعیت روانی و علائم ترک کپتاگون تاثیر دارد.

 پایبندی به برنامه درمانی

پایبندی به برنامه درمانی تنظیم شده توسط متخصصین اعتیاد و انجام منظم جلسات مشاوره و رواندرمانی، به موفقیت در ترک کپتاگون کمک می‌کند. همچنین، بسیار مهم است که هرگونه لغزش یا بازگشت به مصرف را به عنوان فرصتی برای یادگیری و تقویت تلاش‌تان برای ترک کپتاگون در نظر بگیرید و ناامید نشوید.

در کل باید بدانید که فرایند ترک کپتاگون یک فرآیند چالش‌برانگیز است که نیاز به برنامه‌ریزی دقیق، حمایت حرفه‌ای و تعهد دارد. با استفاده از روش‌های فوق و پایبندی به آن‌ها، می‌توانید به طور مؤثری با وابستگی به این ماده مقابله کرده و به بهبودی دست یابید.

برای ترک کپتاگون به کجا مراجعه کنم؟

کلینیک روانپزشکی و ترک اعتیاد طلوع با بهره گیری از روش های نوین ترک اعتیاد و همچنین دارا بودن متخصصین مجرب در زمینه درمان اعتیاد در صدد ترک شما برمی‌آید. این مرکز با دارا بودن امکانات رفاهی و حمایتی مناسب، می‌تواند ترک اعتیاد فیزیکی و روانی شما را اجرایی کند. مراحل ترک کپتاگون در مرکز ترک اعتیاد طلوع عبارت است از:

  • مشاوره رایگان تلفنی
  • مشاوره بستری
  • ارزیابی شرایط جسمی بیمار
  • ارزیابی شرایط روانی بیمار
  • تنظیم برنامه درمانی برای هر بیمار با توجه به ارزیابی های انجام شده
  • اجرای سم زدایی در صورت نیاز
  • استفاده از داروی ترک کپتاگون برای بهبود و مدیریت علائم ترک
  • جلسات روان درمانی با حضور روانشناس ترک اعتیاد برای درمان ریشه اعتیاد
  • مراقبت های بعد از ترک کپتاگون

با انجام این مراحل و اراده و تعهد خودتان به روند ترک کپتاگون، می‌توانید درمان شوید.

نتیجه گیری

در این مطلب به بررسی اینکه قرص شجاعت چیست؟ و عوارض قرص کپتاگون و علائم مصرف آن پرداختیم. حالا می‌دانیم که اعتیاد به کپتاگون یکی از عوارض قرص کاپتاگون بوده و می‌تواند خطرات زیادی را در زندگی شما ایجاد کند.

آیا شما یا یکی از عزیزانتان دچار اعتیاد به کپتاگون و عوارض مصرف آن شده‌اید؟! کافیست با مرکز ترک اعتیاد طلوع تماس گرفته و درمان خود را از همین امروز شروع کنید. متخصصین ما از ابتدا تا انتهای درمان با شما هستند.

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رای شما ثبت شود

میانگین آرا 3 / 5. شمارش آرا: 2

رایی یافت نشد. اولین نفری باشید که رای میدهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + 8 =