اسلاید قبلی
اسلاید بعدی
اسلاید قبلی
اسلاید بعدی

آگورافوبیا چیست؟

آگورافوبیا چیست؟
فهرست مطالب

آگورافوبیا، نوعی اختلال اضطرابی است که شامل ترس از مکان ها و موقعیت های خاصی است که باعث می شود احساس کنید در دام افتاده اید. به عبارتی دیگر آگورافوبیا یک اختلال روانی است که با ترس های غیر منطقی نسبت به حضور در مکان های عمومی مشخص می شود. این وضعیت باعث می شود افراد مبتلا به این اختلال از مکان های عمومی اجتناب کرده و خود را در خانه حبس کنند. همراه با ترس از احساس یا به دام افتادن، آگورافوبیا شامل ترس از درماندگی و خجالت در محیط های عمومی است که ممکن است باعث ایجاد شوک عصبی در آنها شود. مرکز ترک اعتیاد طلوع در این مقاله به طور مفصل به این موضوع پرداخته است.

حتما مطالعه کنید: اختلال اضطراب چیست؟

اگرچه ممکن است برای افراد مختلف متفاوت باشد، عوامل ایجاد کننده آگورافوبیا شامل هواپیما یا استفاده از وسایل نقلیه عمومی، بودن در فضاهای بسته یا باز، قرار گرفتن در صف فروشگاه و شلوغی است. آگورافوبیا لزوما ترس از مکان خاصی نیست، بلکه ترس از این است که اگر مشکلی بوجود آید و یا اتفاقی بیفتد، فرار برای فرد مبتلا به این اختلال دشوار است. افراد مبتلا به آگورافوبیا غالباً از احتمال وقوع حمله یا شوک عصبی در مکان های عمومی اضطراب دارند. مقابله با آگورافوبیا، مستلزم مواجه شدن با افکار غیر منطقی ترسناکی است که در ذهن ایجاد می شود و همچنین درخواست کمک از دیگران.

حمایت از فردی که از آگورافوبیا رنج می برد، مستلزم درک شرایط و تمایل به راهنمایی و به آرامش دعوت کردن فرد مبتلا به آگورافوبیا در شرایطی است که باعث ایجاد ترس در آنها می شود. مقابله با آگورافوبیا ممکن است کمی دشوار باشد. اغلب مردم را وادار می کند که از حضور در جمع خودداری کنند، به ویژه در مناطقی که جمعیت زیادی وجود دارد. یادگیری نحوه غلبه بر آگورافوبیا نیز ممکن است یک فرآیند چالش برانگیز باشد زیرا معمولاً مستلزم مقابله با ترس است. اگرچه افراد ممکن است به دنبال نحوه غلبه سریع بر آگروفوبیا باشند، اما این امر فرآیندی نیست که یک شبه اتفاق بیفتد. با روش ترکیبی که شامل داروهای تجویز شده توسط پزشک ترک اعتیاد و روان درمانی است، هنگامی که با این اختلال مواجه شدید، می توانید کیفیت زندگی خود را بهبود بخشید.

حساسیت زدایی ساختاری و نظام مند را تمرین کنید

حساسیت زدایی ساختاری و نظام مند، برای آگورافوبیا یکی از گزینه هایی است که ممکن است به شما کمک کند. درمان حساسیت ساختاری و نظام مند، شامل حساسیت کمتر نسبت به محرک هایی است که باعث ایجاد اضطراب می شوند. در این مرحله، باید گام به گام در جهت رسیدن به اهداف خود تلاش کنید. کسی که درمان حساسیت زدایی را انجام می دهد ممکن است با یک قدم کوچک شروع کند و سپس به تدریج با موقعیت هایی مواجه خواهد شد که باعث افزایش سطح اضطراب فرد می شوند. هنگامی که فرد در حال حساسیت زدایی نظام مند و ساختار یافته است، توصیه می شود پنج نکته مهم زیر را به خاطر بسپارد:

عقب نشینی و انزوا

واکنش نشان دادن

آرامش داشتن

بازیابی

تکرار

اقدام به درمان حساسیت زدایی معمولاً شامل درخواست کمک از شخص دیگری برای حمایت است. از آنجا که حساسیت زدایی یک روند تدریجی است، بسیار مهم است که صبور باشید.

حساسیت زدایی ساختاری و نظام مند

بکار بردن مهارت های مقابله ای

مهارت های مختلفی برای مقابله با آگورافوبیا وجود دارد که می توانید آنها را به کار برید. ممکن است برای یافتن بهترین استراتژی های مقابله ای، نیاز به آزمایش هایی داشته باشید. شما می توانید یک طرح معتبر به منظور مقابله با اضطراب تهیه کنید که نشان دهنده نحوه مقابله با آگورافوبیا و همچنین نحوه برخورد با موقعیت های خاص در هنگام بروز موقعیت های وحشت آور است. برخی از روش هایی که افراد برای مقابله موفقیت آمیز با آگورافوبیا به کار می برند عبارتند از:

در صورت داشتن آگورافوبیا، مهم است که از به کار بردن مکانیسم های مقابله ناسالم اجتناب کنید. مکانیسم های مقابله ای ناسالم ممکن است شامل مصرف موادی مانند الکل یا دوری گزیدن از اجتماع باشد

تمرینات تنفسی، که یک مثال خاص است که در این صورت در زمان رویارویی با موقعیت های رعب انگیز  و اضطراب آور  بر روی کاهش تنفس تمرین می کنید

آرام سازی پیشرونده عضلات، روشی نظام مند و ساختار یافته برای تخلیه فیزیکی تنش در بدن به شمار می رود

تفکر مفید، که بر تغییر نحوه صحبت کردن فرد با خود متمرکز است

تکنیک های آرامش بخش مدیریت استرس

برخی از تکنیک های آرامش بخش برای کنترل استرس که ممکن است در نظر داشته باشید، شبیه به مکانیسم های مقابله ای است که در قسمت قبل ذکر شد و تکنیک های دیگری نیز وجود دارد. تهیه برنامه ای برای کنترل شرایط اضطراب آور بسیار کمک کننده خواهد بود. برنامه مورد نظر شما تکنیک های خاص آرامش بخشی که در سناریوهای مختلف ممکن استفاده کنید را مشخص می کند. برخی افراد همچنین متوجه می شوند که مدیتیشن و ذهن آگاهی به آنها کمک می کند تا بتوانند استرس خود را کنترل کرده و در شرایط وحشت آور و یا ناراحت کننده آرامش خود را حفظ کنند. فعالیت بدنی بسیار مفید است، مانند مشغول کردن دستان خود با چیزی مانند کاردستی.

به مشکلات اساسی بپردازید

حتی زمانی که به تمرین مهارت های مقابله ای برای کنترل علائم آگورافوبیا می پردازید، باز هم شناخت عوامل اصلی ایجاد کننده آگورافوبیا از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. علل و عوامل مختلفی ممکن است زمینه ایجاد آگورافوبیا را فراهم کند. برخی از این علل و عوامل احتمالی عبارتند از:

استرس محیطی

دوران کودکی و تجربه یادگیری

داشتن اختلال هراس یا فوبیای دیگر

داشتن روحیه و خلق و خوی مضطرب

ضربه روحی، سوء استفاده یا رویدادهای استرس زای زندگی

داشتن خویشاوند نزدیکی که با اختلال آگورافوبیا دست و پنجه نرم می کند

تفاوت در بخش هایی از مغز که واکنش های اضطراب و ترس را کنترل می کند

بنابراین، علت ایجاد آگورافوبیا چه چیزی ممکن است باشد؟ پاسخ این است که آگورافوبیا ممکن است برای هر فردی به صورت متفاوتی ظاهر شود. همانطور که درمان آگورافوبیا را انجام می دهید، احتمالاً روی مشکلات اساسی که منجر به این بیماری شده است تمرکز می کنید. در صورت مواجه شدن با محرک ها، کنترل بیشتری بر واکنش خود خواهید داشت.

کمک از متخصص برای آگورافوبیا

از یک متخصص در این زمینه کمک بخواهید

آگورافوبیا یک اختلال جدّی روانی است و  در صورتی که بدون درمان رها شود، ممکن است زندگی افراد را تحت تاثیر قرار دهد. بدون درمان آگورافوبیا، عوارض زیر را تجربه خواهید کرد:

افسردگی

سوء مصرف مواد

ایجاد سایر اختلالات روانی

مشکلات در مدرسه یا محل کار

مشکل در برقراری روابط

ناتوانی در ترک خانه

حتی اگر اقداماتی وجود داشته باشد که می توانید به تنهایی انجام دهید، درخواست کمک برای درمان آگورافوبیا از یک متخصص می تواند بهبود چشمگیری در علائم و کیفیت کلی زندگی شما ایجاد کند. رفتار درمانی شناختی (CBT) یکی از رایج ترین روش های روان درمانی است که برای درمان آگورافوبیا نیز مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از انواع خاص درمان رفتاری شناختی (cbt)، قرار گرفتن در معرض محرک ها است که به ویژه در درمان فوبیا مفید واقع خواهد شد. همراه با درمان، داروهایی مانند مهارکننده های بازجذب سروتونین (ssris)، ممکن است به عنوان بخشی از یک برنامه درمانی جامع مورد استفاده قرار گیرد. اگر با آگورافوبیا یا سایر اختلالات اضطرابی دست و پنجه نرم می کنید، برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد برنامه های درمانی با مشاورین کلینیک ترک اعتیاد طلوع، به عنوان بهترین کلینیک ترک اعتیاد تهران تماس بگیرید.

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رای شما ثبت شود

میانگین آرا 0 / 5. شمارش آرا: 0

رایی یافت نشد. اولین نفری باشید که رای میدهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده + 3 =

فهرست مطالب

مقالات مرتبط