اسلاید قبلی
اسلاید بعدی
اسلاید قبلی
اسلاید بعدی

آیا اعتیاد ژنتیکی است؟

کلینیک ترک اعتیاد
فهرست مطالب

اگر مبتلا به اعتیاد شده اید، ممکن است این سوال برای شما بوجود آید که چرا این اتفاق برای شما رخ داده است نه شخص دیگری. اعتیاد به مواد مخدر، شرایط پیچیده ای است که ممکن است تا حدودی ناشی از ترکیب ژنتیکی فرد باشد. اگرچه هنوز هیچ کس “ژن اعتیاد” را در بدن افراد مبتلا به اعتیاد پیدا نکرده است، اما مطالعات نشان داده است که ژنتیک در حدود پنجاه درصد در ابتلا به اعتیاد به مواد مخدر در افراد نقش دارد به همین جهت در این مقاله از سایت کلینیک ترک اعتیاد طلوع به بررسی یک پرسش مهم “آیا اعتیاد ژنتیکی است؟” خواهیم پرداخت.

اعتیاد به مواد مخدر و ژنتیک

ژن ها از توالی های مختلف DNA تشکیل شده اند که در کروموزوم های شما بسته بندی شده اند و به عنوان راهنمای ویژگی های خاص شما عمل می کنند. هر فرد دارای هزاران ژن است که ممکن است بر ویژگی های جسمی و رفتاری او و همچنین استعداد ابتلا به اختلالاتی مانند اختلال مصرف مواد را تحت تاثیر قرار دهد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

شماره تماس: ۰۲۱۲۲۲۲۲۲۴۱

افرادی که مستعد ابتلا به اعتیاد هستند ممکن است سریعتر به مبتلا به اعتیاد به مواد مخدر شوند. بر اساس یک مطالعه، فرزندان افراد مبتلا به اعتیاد هشت برابر بیشتر از کودکانی که والدین آنها اعتیاد نداشتند، مستعد ابتلا به اعتیاد می باشند. با این حال، این به این معنی نیست که افرادی که فاقد این ژن ها هستند نمی توانند به طور مستقیم به اعتیاد به مواد مخدر یا الکل مبتلا شوند. عوامل زیادی ممکن است در ابتلا به اعتیاد به مواد مخدر نقش داشته باشند. به عنوان مثال، نوع مصرف مواد مخدر نیز ممکن است در احتمال بروز اعتیاد تاثیر داشته باشد.

برای دریافت خدمات ترک الکل وارد صفحه مرکز ترک الکل شوید

وراثت و اعتیاد به مواد مخدر

استعداد فرد برای ابتلا به اختلال در مصرف مواد بسته به نوع ماده مخدر ممکن است تفاوت داشته باشد. تحقیقات مختلف نشان می دهد که برخی داروهای خاصی میزان وراثت پذیری بیشتری دارند. به عنوان مثال، توهم زاها دارای کمترین میزان وراثت پذیری هستند ( در حدود 39 درصد) و کوکائین بالاترین میزان وراثت پذیری را با 72 درصد دارد. سایر داروهایی که میزان وراثت پذیری بالایی دارند عبارتند از: مواد مخدر، الکل، نیکوتین و آرام بخش ها.

برای دریافت خدمات ترک کوکائین وارد صفحه مرکز ترک کوکائین شوید

وراثت و اعتیاد به مواد مخدر

علل ابتلا به اعتیاد فراتر از ژنتیک

ژنتیک تنها عاملی نیست که در ابتلا به اعتیاد نقش ایفا می کند. به گفته موسسه ملی سوء مصرف مواد، اپی ژنتیک (تغییرات زیست محیطی) نیز نقش مهمی را ایفا می کند. اپی ژنتیک به نقش زیست محیط در شکل دهی به افکار و رفتارهای افراد، صرف نظر از ترکیب ژنتیکی اشاره دارد. به عنوان مثال، دوقلوهای یکسان با ردپای ژنتیکی یکسان متولد می شوند. با این وجود، اگر این دوقلوها در محیط های مختلف پرورش داده شوند، DNA آنها ممکن است تا حدودی تغییر کند و یکی از آنها بیشتر از دیگری مستعد اعتیاد باشد.

برای دریافت خدمات تخصصی پزشکی ترک اعتیاد وارد صفحه پزشک ترک اعتیاد شوید

سایر علل و عوامل فراتر از ژنتیک که در ابتلا به اعتیاد نقش دارند عبارتند از:

مهارت های مقابله ای ضعیف

سوء مصرف در دوران کودکی

عدم وجود سیستم پشتیبانی

مشکلات روحی و روانی

فقر

برای دریافت خدمات ترک الکل وارد صفحه مرکز ترک الکل شوید

جلوگیری از اعتیاد به مواد مخدر

جلوگیری از اعتیاد به مواد مخدر

فقط به این دلیل که شما سابقه خانوادگی اعتیاد به مواد مخدر دارید، این به این معنا نیست که محکوم به اعتیاد به مواد مخدر هستید. اگرچه احتمال وقوع این امر بسیار زیاد است اما می توانید با رعایت نکات زیر از ابتلا به اعتیاد به مواد مخدر جلوگیری کنید:

آگاهی از سابقه خانوادگی خود

شناخت علائم و نشانه های اعتیاد

پرهیز از مصرف مواد مخدر و الکل

توسعه مهارتهای مقابله ای قوی

ایجاد یک شبکه پشتیبانی قوی

در صورت لزوم به دنبال درمان اعتیاد به مواد مخدر باشید

برای دریافت خدمات ترک تریاک وارد صفحه مرکز ترک تریاک شوید

سخن پایانی

متاسفانه ژنتیک نقش مهمی در ابتلا به اعتیاد به مواد مخدر ایفا می کند. که در این مقاله به بررسی یکی از مهمترین سوالات شما مبنی بر آیا اعتیاد ژنتیکی است؟ پرداختیم. اعتیاد به هر دلیلی که اتفاق بی افتد، عوارض روانی و جسمانی مخربی بر سلامت مصرف کننده دارد و اگر شما یا یکی از عزیزانتان مواد مخدر مصرف می کنید روانپزشک متخصص ترک اعتیاد و تیم روانشناسی کلینیک ترک اعتیاد طلوع، به عنوان بهترین کلینیک ترک اعتیاد تهران همراه شما تا بهبودی کامل هستند و برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد برنامه ها و گزینه های درمانی اعتیاد و یا آگاهی از نحوه پذیرش، با مشاورین مرکز ترک اعتیاد شبانه روزی طلوع تماس بگیرید.

    به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

    روی ستاره ها کلیک کنید تا رای شما ثبت شود

    میانگین آرا 0 / 5. شمارش آرا: 0

    رایی یافت نشد. اولین نفری باشید که رای میدهید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    15 + 16 =

    فهرست مطالب

    مقالات مرتبط