اسلاید قبلی
اسلاید بعدی
اسلاید قبلی
اسلاید بعدی

اکستازی چیست؟

اکس
فهرست مطالب
5
(2)
اکس

اکستازی

اکستازی چیست؟

اکستازی، روانگردانی است که ابتدا در سال 1912 توسط یک شرکت داروسازی آلمانی به منظور کنترل اشتها در بیماران اضافه وزن ساخته شد و بعدها از آن استفاده های محدودی به منظور درمان اختلالات روانی و عاطفی کردن اما با پیدا شدن عوارض مصرف این روانگردان مصرف آن متوقف و توسط دولت آمریکا ممنوع شد.

متاسفانه سودجویان و تولید کنندگان مواد مخدر در ساخت اکستازی از ترکیبات شیمیایی مختلفی استفاده می شود که آمفتامین، کافئین، دکسترومتورفان و در موارد محدودی کوکائین استفاده می شود به همین جهت خلوص این ماده از آزمایشگاهی به آزمایشگاه دیگر متفاوت است.

اکس چگونه بدست می آید؟

اکستازی که نام علمی آن متیل دی اکسی مت آمفتامین می باشد، ترکیبی روانگردان با ساختاری بسیار شبیه به آمفتامین ها می باشد و همانطور که گفتیم ساخت آن در آزمایشگاه ها و بصورت مصنوعی است. اکستازی با نام هایی XTC، قرص شادی بخش یا اکستاسی و اکس در میان مصرف کنندگان شناخته می شود و انواع مختلفی دارد که شناخت آنها جهت تشخیص یا جلوگیری از اعتیاد بسیار با اهمیت است به همین جهت در ادامه به بررسی انواع اکستازی خواهیم پرداخت.

کلینیک ترک اعتیاد

انواع اکس

انواع اکستازی

اکس در فرم های مختلفی همچون قرص، کپسول، پودر های استنشاقی و برچسب های پوستی تولید و عرضه می شود که در شکل ها و رنگ طرح مختلف موجود می باشد و بسیاری از جوانان برای عدم بیان نام این روانگردان با توجه به طرح ها و رنگ های اکس، آن را به نام های فراری، میتسوبیشی و تویوتا، دلار، صلیب، گیشنیز، هپی یا سان نیز صدا می کنند. همانطور که اشاره کردیم اکستازی در طیف رنگی مختلفی از نخودی تا بنفش، قرمز و آبی ساخته عرضه می شود.

اکستازی در دو فرم E و X ساخته می شود که طی مطالعات مشخص شده فرم E آن در میان جوانان مخصوصا در کشور ما محبوب تر است.

مرکز ترک اعتیاد

اکستازی چگونه مصرف می بشود؟

اکستازی چگونه مصرف می شود؟

همانطور که در بخش انواع اکستازی گفتیم، این روانگردان در فرم های مختلفی تولید و عرضه می شود به همین جهت بسیاری ممکن است اکس در فرم قرص و یا کپسول را به روش بلع استفاده کنند و بسیاری از فرم پودری آن به روش استنشاقی استفاده می کند در موارد بسیار محدودی، مصرف این محرک به روش تدخینی یا تزریقی نیز دیده شده است.

آیا اکستازی اعتیادآور است؟

یکی از دلایل اعتیاد جوانان و نوجوانان می تواند عدم آگاهی کافی از عوارض مصرف یک محرک یا مخدر باشد این ناآگاهی باعث می شود تا تحت تاثیر تبلیغ سودجویان مبنی بر عدم اعتیادآوری این روانگردان اقدام به مصرف آن کنند اما باید بدانید اکستازی قدرت اعتیادآوری بالایی دارد و پس از دفعات اولیه مصرف وابستگی روانی و جسمانی شدیدی در بیمار ایجاد می کند.

مرکز ترک اعتیاد

عوارض کوتاه مدت مصرف اکستازی

عوارض کوتاه مدت مصرف اکستازی

اثرات کوتاه مدت روحی و جسمانی مصرف اکس بین 20 دقیقه الی نیم ساعت بعد از مصرف بروز می کنند که برخی از مهمترین آنها عبارتند از:

خارش و دانه های شبیه به جوش در سطح پوست

افزایش فشارخون و ضربان قلب و حمله قلبی

دندان قروچه و حرکت غیر ارادی فک

از علائم و اثرات جسمانی مصرف اکستازی هستند اما این عوارض به همین موارد محدود نمی شود و طیف گسترده تری از علائم روانی مصرف کننده را تهدید می کند که اصلی ترین علائم آن عبارتند از:

وسوسه و تمایل شدید به مصرف مجدد

توهم های دیداری، شنوایی

اضطراب و بی قراری

از دیگر عوارض مصرف اکستازی می توانیم به مسمومیت دارویی اشاره کنیم که خود می تواند باعث ایست قلبی و مرگ بیمار شود.

اکستازی

عوارض بلند مدت مصرف اکستازی

عوارض بلند مدت مصرف اکستازی

انستیتو ملی سلامت روان با مطالعات فراوان در خصوص بیماران و مصرف کنندگان اکستازی به این نتیجه رسیدن که مصرف این محرک صدمات مختلفی بر مغز و قسمت های مربوط یادگیری، حافظه و هیجانات وارد می کند همچنین مصرف مکرر آن باعث ابتلا به بیماری هایی همچون افسردگی، اضطراب و اختلال حافظه و آلزایمر می شود.

از دیگر عوارض بلند مدت مصرف اکستازی می توانیم به موراد زیر اشاره کنیم:

جنون

توهم

ضعف سیستم ایمنی

افزایش آسیب پذیری در مقابل بیماری های عفونی

صدمات جبران ناپذیر بر ارگان های حیاتی همچون کلیه و کبد

کلینیک ترک اعتیاد

دلایل مصرف اکس

دلایل مصرف اکستازی

مشاورین و روانشناسان در سراسر جهان بر این باور عقیده دارند که اکثر مصرف کنندگان این محرک، جوانان محروم و افرادی هستند که دائما با تبعیض و تحقیر رو به رو هستند یا خانواده آنها سخت گیری بسیاری بر زندگی آنها می کنند و موقعیت شغلی مناسبی ندارند.

از آنجایی که سودجویان برای جلب نظر مصرف کنندگان به آن نام قرص شادی بخش داده اند افرادی که در زندگی خود زیاد احساس شادی و رضایت ندارند از دیگر مصرف کنندگان این محرک هستند و فکر می کنند با مصرف این محرک می تواند در زندگی لحظات شادی را تجربه کنند.

مصرف اکستازی با علائمی همراه است که با توجه به آنها می توان به مصرف این محرک توسط بیمار پی برد همچنین شناخت این علائم به خانواده ها کمک می کند تا در صورت بروز این علائم توسط نزدیکان به اعتیاد آنها پی برده و نسبت به درمان آنها اقدام نمایید.

مرکز ترک اعتیاد

تشخیص اعتیاد

نحوه تشخیص اعتیاد به اکستازی

اکستازی بعد از مصرف بسیار سریع وارد سیستم گردش خون مصرف کننده می شود و خود را از طریق خون به مغز می رساند و اثرات مخربی بر کارکرد سیستم عصبی مصرف کننده وارد می کند که در این میان تشدید حس بویایی و چشایی، افزایش هوشیاری و مهربانی بیش از حد از اصلی ترین نشانه های مصرف می باشند.

از دیگر علائم مصرف اکس می توانیم به کاهش اشتها و تاری دید و گشاد شدن مردمک حتی در محیط های تاریک اشاره کنیم، حرکات غیرعادی فک، قفل شدن دندان ها اشاره کنیم که شدت آن به عوامل زیر بستگی دارد:

دفعات مصرف

خلوص محرک

اثرات اولیه مصرف اکستازی توسط بیماران حدود 6 ساعت در جسم و روان مصرف کننده باقی می ماند. رفتارهای غیرطبیعی، هم دلی و فعالیت بی وقفه بدون غذا و استراحت از نشانه های اولیه مصرف این محرک می باشد اما علائم و نشانه های دیگری نیز وجود دارد که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم:

صمیمت و ارتباط دوستانه با اطرافیان

افزایش اعتماد به نفس و بهبود روابط اجتماعی

بعد از مصرف این محرک قوی ممکن است احساسات مصرف کننده تشدید شود و واکنش بیشتری نسبت به محرک ها داشته باشد این واکنش ها می تواند دیداری و شنوایی مانند تقویت صدا و شدت رنگ ها باشد. در بسیاری دیگر از موارد بیماران دچار اضطراب، بی قراری، تعریق و لرز می شوند و سرگیجه و غش از دیگر عوارض مصرف این محرک است.

ثاتیر اکستازی بر مغز

طبق نظر و بررسی های متخصصین مشخص شده، مصرف اکستازی حتی برای مدتی کوتاه صدمات جبران ناپذیری و مخربی بر مغز مصرف کننده وارد می کند که عمده این عوارض بر نورون ها و انتقال دهنده های عصبی سروتونین می باشد و سروتونین نقش بسیار مهمی در کنترل حالات روحی بیمار دارد.

مرکز ترک اعتیاد

ترک اکس

ترک اکستازی

برای ترک اکستازی ضروری است که بیماران به مرکز ترک اعتیاد مراجعه نمایند چرا که هرگونه ترک خودسرانه و خود درمانی باعث بروز صدمات بیشتری به جسم و روان مصرف کننده می شود و نه تنها باعث درمان و ترک اعتیاد نمی شود، باعث بروز علائم ترک و محرومیت نیز می شود که برخی از متداول ترین علائم عبارتند از:

افسردگی

خستگی و بی خوابی

تحریک پذیری و اضطراب

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رای شما ثبت شود

میانگین آرا 5 / 5. شمارش آرا: 2

رایی یافت نشد. اولین نفری باشید که رای میدهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − دوازده =

فهرست مطالب
خدمات درمان و ترک اعتیاد