بسیاری از افرادی که مشتاق ترک شیشه هستند، از متخصصین مرکز روانشناسی و ترک اعتیاد طلوع میپرسند: ترک شیشه چند روز طول میکشه؟ ما در این مطلب به بررسی مدت زمان لازم برای ترک شیشه میپردازیم. اگر میخواهید اعتیاد به شیشه را درمان کنید، این مطلب را بخوانید.
ترک شیشه چقدر طول میکشد؟
بسته به عوامل مختلف، پاسخهای مختلفی میتوان به پرسش “ترک شیشه چقدر زمان میبرد؟” داد. برای بسیاری از افراد، علائم و عوارض ترک شیشه، ممکن است چند ساعت تا چند روز پس از آخرین مصرف ایجاد شود و معمولاً در روزهای اولیه شدیدتر است. برخی از علائم طی چند روز برطرف میشوند، اما برخی دیگر ممکن است برای چند هفته باقی بمانند.
اگر شما جزء افرادی باشید که دارای اعتیاد سنگین به شیشه هستید، احتمالا مدت زمان ترک شیشه شما و همچنین شدت و ماندگاری علائم آن افزایش خواهد یافت. اما متخصصین مرکز روانشناسی و ترک اعتیاد طلوع، یک جدول زمانی کلی برای پاسخ به پرسش ” ترک شیشه چقدر زمان میبرد؟” تنظیم کردهاند که در بخش بعد آن را بررسی خواهیم کرد. آگاهی از اینکه روند سم زدایی شیشه با چه علائمی همراه است موجب میشود تا استرس و نگرانی شما کاهش یابد.
جدول زمانی ترک شیشه
همانطور که میدانید شیشه از سری مواد محرکی است که تاثیرات بسیار شدید روحی و جسمی برای فرد ایجاد میکند. آگاهی از علائم و شرایطی که فرد در هر مرحله از ترک دارد و دانستن راهکار مناسب برای مقابله با مشکلات موجود در هر مرحله از ترک از سوی اطرافیان میتواند به فرد کمک بزرگی کند تا با تضمین و سهولت بیشتری شیشه را ترک کند. زمانبندی ترک شیشه هم به عوامل مختلفی مانند مدت زمان و میزان مصرف بستگی دارد.
بهطور کلی، این دوره بین یک تا چهار هفته به طول میانجامد و شامل مراحل مختلفی است. در روزهای اولیه، فرد با علائم شدید ترک روبهرو میشود که پس از چند روز به تدریج کاهش مییابد. اما در صورتی که فردی سابقه بیشتری در مصرف شیشه دارد و در هر بار مصرف میزان بالاتری را دریافت کرده، طبیعتا نیاز به زمان بیشتری برای ترک دارد. در جدول زیر یک دورنمای کلی از علائم ترک شیشه در هر روز از ترک به همراه راهکارهای مفید برای مقابله با این مشکلات به شما عزیزان ارائه کردهایم:
دوره زمانی | وضعیت و علائم | توصیهها |
روز اول تا سوم | بیخوابی اضطراب حالت تهوع |
در این دوره، برخورداری از مشاوره و حمایت عاطفی اطرافیان کمک زیادی به فرد در کنترل احساسات و باقی ماندن در مسیر ترک میکند. حفظ آرامش و ارتباط با افراد قابل اعتماد باعث کاهش استرس در فرد میشود و به او برای تحمل عوارض کمک میکند. پیشنهاد میشود فرد از تکنیکهای تنفس عمیق و مدیتیشن استفاده کند. |
روز چهارم تا هفتم | خستگی تغییرات خلقی افسردگی |
ادامه درمانهای دارویی و مشاوره روانشناختی بسیار مهم است. توصیه میشود فرد در فعالیتهای اجتماعی شرکت کند و از ورزشهای سبک بهره ببرد تا حس خوبی به خود بدهد. |
روز هشتم تا دهم | کاهش تدریجی علائم بهبود نسبی وضعیت روانی |
ورزش و فعالیتهای آرامبخش میتوانند به بهبود حالت روحی کمک کنند. همچنین، پیگیری درمان و مشاوره برای حفظ روند بهبودی ضروری است. |
روز یازدهم تا هفته دوم | بهبود قابل توجه کاهش احساس اضطراب و افسردگی |
در این مرحله، حمایت از سوی خانواده و دوستان میتواند انگیزه فرد را افزایش دهد. تمرکز بر روی اهداف و فعالیتهای مثبت کمککننده است. |
هفته سوم تا ماه اول | کاهش قابل توجه علائم نزدیک شدن به سلامت کامل و حالت عادی |
ادامه مراقبتهای درمانی و مشاوره برای پیشگیری از بازگشت به مصرف مهم است. افراد باید به یاد داشته باشند که فرآیند بهبودی مستمر است و نیاز به توجه و تلاش دارد. |
مدت زمان لازم برای ترک شیشه
علائم ترک و مدت زمان ماندگاری آنها به چهار مرحله تقسیم میشود:
مدت زمان علائم ترک حاد شیشه
- در این دوره زمانی، علائم ممکن است در عرض چند ساعت تا چند روز پس از قطع مصرف شروع شود و تا چندین هفته ادامه یابد.
- در این مرحله انتظار چه علائمی را باید داشته باشید؟ این دوره با اضطراب، بی قراری، میل به شیشه، خستگی، افسردگی و انرژی کم مشخص میشود. افراد ممکن است میل شدید به خواب همراه با بی خوابی و در برخی از موارد علائم روان پریشی را تجربه کنند. در طول این مرحله، خطر افکار یا اعمال خودکشی نیز افزایش مییابد. بسیار مهم است که علائم مذکور توسط متخصصین یک کلینیک ترک اعتیاد خوب در تهران کنترل شوند، تا شما فرایندی راحت و ایمن را طی کنید.
مدت زمان ماندگاری علائم پس از ترک حاد
- علائم این مرحله از ترک شیشه چند وقت طول میکشد؟ نشانههای این دوره زمانی به مدت 2 هفته یا بیشتر نسبت به آخرین زمان مصرف شیشه ادامه مییابد.
- علائم پس از ترک حاد شیشه شامل چه مواردی است؟ این دوره با خواب آلودگی بیش از حد، خستگی، نوسانات خلقی و افزایش اشتها مشخص میشود. افراد ممکن است در این دوره به هوس و اضطراب و همچنین نگرانی یا پشیمانی مربوط به هر خاطره یا رفتار آزاردهنده ای که در دوره قبلی رخ داده است، ادامه دهند.
ماندگاری علائم طولانی مدت ترک شیشه
- گفتنی است که علائم طولانی مدت ترک شیشه ممکن است تا ماهها ادامه دار باشند اما از شدت آنها کاسته خواهد شد. البته میزان و شدت این ماندگاری با شدت اعتیاد شما و مدت زمانی که شیشه مصرف میکردهاید، ارتباط مستقیم دارد.
- انتظار چه علائمی را باید در این دوره داشته باشید؟ بعد از دوهفته علائم خستگی، سطح انرژی کم و افسردگی را تجربه خواهید کرد. افسردگی مرتبط با این دوره زمانی را باید جدی بگیرید، زیرا میتواند شدید و طولانی باشد و به طور بالقوه منجر به افکار یا اعمال خودکشی شود.
میل به شیشه و علائم روانپریشی نیز ممکن است دوباره ظاهر و تشدید شود. با جلسات رواندرمانی توسط روانشناس ترک اعتیاد مرکز طلوع و همچنین تجویز دارو توسط روانپزشک اعتیاد این مرکز(در صورت لزوم) میتوان علائم مذکور را مدیریت و کنترل کرد. به همین دلیل است که ترک شیشه باید تحت نظارت متخصصین اعتیاد انجام شود تا خطر ابتلا به عود شیشه و خودآزاری کاهش یابد.
مدت زمان مرحله چهارم ترک شیشه
علائم این مرحله در حدود یک ماه بعد از آخرین مصرف شیشه آغاز میشود. این مرحله با تولید بیش از حد دوپامین در مغز، پس از اتمام سم زدایی، ایجاد میشود. مردم اغلب احساس سرخوشی، مثبت و اعتماد به نفس میکنند. اما پس از چند ماه، مغز شروع به تولید ناکافی دوپامین میکند و بیماران ممکن است به افسردگی برگردند و خطر عود را افزایش دهند. حالا میدانیم امکان دارد که ترک کامل شیشه چند ماهی طول بکشد.
عوامل موثر بر مدت زمان ترک شیشه
مدت زمان ترک شیشه همانند سایر مواد اعتیادآور به عوامل متعددی مانند مدت زمان مصرف و مقدار آن بستگی دارد. افرادی که برای مدت طولانی و در دوزهای بالا شیشه را مصرف کردهاند، معمولاً با علائم ترک شدیدتری روبهرو میشوند. این شدت علائم میتواند سبب طولانیتر شدن مدت زمان سمزدایی و ترک شود و این فرآیند ممکن است بین یک تا دو هفته به طول انجامد.
همچنین، وضعیت جسمانی و روانی فرد نیز نقش مهمی در تعیین زمان دقیق ترک شیشه دارد. افرادی که مشکلات روانی قبلی و زمینهای مانند اضطراب یا افسردگی دارند، به حمایت بیشتری در مسیر ترک نیاز خواهند داشت و در این صورت، ممکن است مدت زمان ترک آنها به دو تا چهار هفته افزایش یابد.
در کنار سایر عواملی که به آنها اشاره کردیم، برخورداری فرد از حمایت اجتماعی، یعنی اطرافیان و دوستان در مسیر ترک نیز از مهمترین عوامل برای کوتاهتر شدن و موفقیت فرد در ترک شیشه است. داشتن حمایت عاطفی از سوی خانواده و دوستان میتواند به کاهش احساس تنهایی و افزایش انگیزه برای ترک شیشه کمک زیادی کند، که این امر زمان ترک را تا یک هفته نیز کاهش خواهد داد.
لازم به ذکر است که نوع و روش درمانی که از سوی کارشناس ترک اعتیاد برای فرد در نظر گرفته میشود نیز تأثیر بسزایی در مدت زمان ترک دارد. معمولاً استفاده از درمانهای دارویی و مشاورههای روانشناختی، علائم ترک را کاهش میدهد و سرعت بهبودی فرد را تا حدود زیادی افزایش میدهند، که بسته به شرایط فردی و میزان حمایتی که از او شده، متفاوت خواهد بود.
سم زدایی شیشه چند روز است؟
سمزدایی بدن از ماده مخدر شیشه که یکی از مراحل مهم در فرآیند ترک این ماده مخدر است، معمولاً بین یک تا دو هفته به طول میانجامد. در این دوره، فرد با علائم جسمی و روانی مختلفی روبهرو میشود، که از جمله رایج ترین آن ها بیخوابی، اضطراب، حالت تهوع و تغییرات خلقی است. به طور کلی، افرادی که مدت زمان بیشتری شیشه را مصرف کردهاند یا در دوزهای بالا اقدام به گرفتن آن کرده اند، معمولاً با علائم شدیدتری مواجه میشوند که مدت زمان سمزدایی را افزایش میدهد.
وضعیت جسمانی و روانی فرد، داشتن مشکلات روانی مانند اضطراب و افسردگی و نداشتن برنامه دقیق برای ترک میتواند بر شدت و طول دوره سمزدایی شیشه تأثیر بگذارد. برخورداری از مشاوره و درمان تخصصی زیر نظر پزشک و کارشناس با تجربه در این زمینه میتواند به فرد کمک کند تا بهبودی سریعتر و موثرتری را تجربه کند.
برای کاهش مدت زمان ترک شیشه، کمک حرفهای دریافت کنید!
در بهترین مرکز ترک اعتیاد کشور، یعنی کلینیک ترک اعتیاد طلوع، سم زدایی تدریجی ترک شیشه انجام میشود. درست است که ترک شیشه دارای عوارض کشنده ترک نیست، اما نظارت بر علائم ترک و کنترل آنها توسط متخصصین اعتیاد، میتواند فرایندی ایمن را برای شما ایجاد کند و همچنین در بسیاری از موارد مدت زمان ترک شیشه را کاهش دهد. به یاد داشته باشید که سم زدایی ترک شیشه از اولین گام های درمان اعتیاد به شیشه است، اما کافی نیست. روان درمانی از ضروریات یک روش تضمینی برای ترک شیشه است. اگر مشتاق درمان اعتیاد شیشه هستید، متخصصین ما آماده پذیرش شما هستند، کافیست همین حالا گوشی را برداشته و با ما تماس بگیرید، ما در مسیر درمان با شما هستیم.
سوالات متداول درباره مدت زمان ترک شیشه
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
روی ستاره ها کلیک کنید تا رای شما ثبت شود
میانگین آرا 3.8 / 5. شمارش آرا: 4
رایی یافت نشد. اولین نفری باشید که رای میدهید.
فهرست مطالب