مصرف شیشه با عوارض مخربی بر سلامت مصرفکنندگان همراه است و از جهات مختلف زندگی این افراد را دستخوش تغییرات منفی قرار میدهد. متاسفانه در حال حاضر شاهد رشد چشمگیر مصرف شیشه در میان جوانان و به خصوص زنان هستیم.
بیشک افزایش آگاهی جامعه از اینکه مصرف شیشه چه ضررهایی دارد، ممکن تاثیر عمیقی در کاهش انگیزه و تمایل جوانان به مصرف این ماده خطرناک داشته باشد. بنابراین برای اطلاع از این که مصرف شیشه چه عوارضی دارد تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
شیشه یا مث کریستال نوعی ماده محرک از خانواده مت آمفتامین است که از خواص اعتیادآور شدیدی برخوردار است. ماده مخدر شیشه با تحریک سیستم عصبی مرکزی، بر پیامهای ارسال شده بین بدن و مغز تاثیر میگذارد.
این ماده از نظر شکل ظاهری شبیه کریستالهای کوچک یخی به نظر میرسد که در صورت خرد شدن، پودری سفید تا قهوهای رنگ با بوی تند و طعم تلخ را بوجود میآورد.
ماده مخدر شیشه با تحریک سیستم عصبی، سبب ایجاد احساس شادی، اعتماد به نفس شدید، افزایش سطح انرژی و هوشیاری میشود. سایر علائم مصرف شیشه عبارتند از:
علائم مصرف شیشه ممکن است تا حدود ۱۲ ساعت ادامه پیدا کند. از سویی دیگر افرادی که به طور منظم از شیشه استفاده میکنند احتمالا در ظاهر خیلی پیرتر از سن واقعی خود به نظر میرسند. عدم لذت از فعالیتهای روزمره، بروز نوسانات خلقی و درگیر شدن با مشکلات اجتماغی، شغلی و مالی تنها بخش کوچکی از عوارض مصرف شیشه است. از این رو ترک شیشه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
بسیاری از مصرفکنندگان شیشه علاوه بر موارد فوق، تا چند روز پس از مصرف این مخدر عوارض زیر را تجربه میکنند:
همچنین مصرف طولانی مدت و مکرر مقادیر زیاد شیشه باعث ایجاد نوعی روان پریشی در این افراد میشود که ممکن است تا چند روز پس از مصرف ادامه داشته باشد و علائمی مانند توهم شدید، پرخاشگری و رفتار خشونتآمیز را ایجاد کند.
بنابراین جای سوال دارد که آیا مصرف شیشه برای تجربه احساس کوتاه مدت لذت و سرخوشی، ارزش عوارض آزاردهنده فوق را دارد؟!
میزان تاثیرگذاری شیشه بر بدن مصرفکننده، به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهمترین آن شامل موارد زیر است:
بنابراین شدت عوارض ناشی از مصرف شیشه به شرایط منحصربفرد مصرفکنندگان بستگی دارد. آگاهی از تاثیر تفاوتهای جنسیتی بر میزان عوارض مصرف شیشه، نقش موثری در تعیین بهترین روش درمان این بیماران دارد.
مطالعات متخصصان نشان داده است که پیامدها و عوارض مصرف شیشه نه تنها باعث پیری زودرس، کاهش وزن، ضعف استخوانی، پوسیدگی دندان و لرزش در مصرف کنندگان میشود، بلکه مشکلات جدیتری برای زنان ایجاد میکند.
یکی از مهمترین تاثیرات شیشه در زنان، کاهش سطح ماده خاکستری در مغز است که در مقایسه با مردان با سرعت بیشتری اتفاق میافتد. ماده خاکستری بخشی از ساختار فیزیکی مغز است که مسئولیت پردازش اطلاعات، به خاطر سپردن وقایع، یادگیری مهارتهای جدید و انعطافپذیری در مقابل تغییرات را برعهده دارد.
کاهش سطح ماده خاکستری نه تنها سبب بروز آسیبهای روحی، جسمی، عاطفی و جنسی در زنان میشود، بلکه بر سلامت کودکان متولد شده از این زنان نیز تاثیرات منفی دارد. استفاده از شیشه برای کاهش سریع وزن یکی از بزرگترین دلایل شیوع مصرف شیشه در میان زنان است که به مرور زمان با آَسیبهای مخربی بر کلیه اندامهای بدن همراه است.
میزان دوپامین آزاد شده در مغز ناشی از مصرف شیشه، در مردان بیشتر از زنان است، بنابراین احتمال اعتیاد به شیشه در مردان بیشتر از زنان است. نکته قابل توجه این است که مصرف شیشه در مردان، به جای تاثیرگذاری عمیق در یک قسمت خاص مغز، سبب ایجاد تغییرات نسبتا سطحیتر در قسمتهای مختلف مغز میشود.
یکی از مهمترین دلایل مصرف شیشه در مردان این تصور اشتباه است که شیشه باعث افزایش توان جنسی در مردان میشود. اما حقیقت این است که مصرف شیشه به مرور زمان سبب کاهش میل جنسی در مردان میشود و عوارضی مثل زودانزالی، خاموشی کامل میل جنسی و ضعف اسپرم و اختلال در عملکرد غده پروستات همراه است.
اوردوز یا مصرف بیش از حد شیشه زمانی اتفاق میافتد که این ماده به مقدار زیاد یا به شکل ترکیب شده با سایر موادمخدر استفاده شود. در این شرایط واکنش بدن به مصرف شیشه بسیار شدید و خطرناک بوده و با علائم زیر همراه است:
بنابراین در صورت مشاهده هر یک از علائم اودوز شیشه، سریعا با اورژانس تماس گرفته و درخواست کمک کنید. در مدت انتظار برای رسیدن پزشک بهتر است فرد را به پهلو بچرخانید سر او را به اندکی به عقب خم کنید و با این کار از انسداد دستگاه تنفسی با استفراغ جلوگیری کنید.
خوشبختانه روشهای موثری برای درمان اعتیاد به شیشه و اختلالات جسمی و روانی ناشی از مصرف این ماده وجود دارد. قرارگیری در معرض سم زدایی تخصصی در مرکز ترک اعتیاد طلوعی دوباره بهترین اقدام در جهت رهایی از عوارض مصرف شیشه است.
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
روی ستاره ها کلیک کنید تا رای شما ثبت شود
میانگین آرا ۳٫۳ / ۵٫ شمارش آرا: ۴
رایی یافت نشد. اولین نفری باشید که رای میدهید.
فهرست مطالب