اسلاید قبلی
اسلاید بعدی
اسلاید قبلی
اسلاید بعدی

کتامین چیست؟

کلینیک ترک اعتیاد
فهرست مطالب
5
(2)
کتامین

کتامین چیست؟

کتامین چیست؟

کتامین در سال 1963 به عنوان داروی بیهوشی برای مصارف دامپزشکی ساخته شد اما مدتی بعد، از آن برای مصارف انسانی نیز استفاده نموده اند. کتامین در مقایسه با داروهای مشابه همچون فن سیکلیدین خطر کمتری داشت چرا که باعث کندی تنفس بیماران نمی شد و خطر کمتری بیماران را تهدید می کرد.

امروزه نیز از کتامین به جهت درمان افسردگی استفاده می کنند اما در این خصوص باید بدانید که مصرف کتامین تنها زمانی برای بیماران عوارضی ندارد که تحت نظر پزشک و در دوز و زمان مصرف مشخص شده مصرف گردد چرا که هرگونه مصرف خارج از دستور پزشک آن می تواند باعث ایجاد وابستگی و اعتیاد شود که خود عوارض مخربی برای مصرف کننده به همراه دارد.

مصرف کتامین می تواند باعث توهم و سرخوشی شود که به همین واسطه متاسفانه محبوبیت شدیدی میان جوانان پیدا کرده است. از دیگر خواص کتامین می توانیم به ویژگی ضد درد بودن آن اشاره کنیم که به همین واسطه از آن استفاده های محدودی برای کنترل درد بیماران بعد از عمل جراحی می شود.

نحوه مصرف کتامین

کتامین در فرم های مختلفی تولید و عرضه می شود که هرکدام کاربردهای مختلفی دارند. در مصارف پزشکی بیشتر از فرم تزریقی آن استفاده می شود که اما متاسفانه بسیاری به منظور سوء مصرف، اقدام به مصرف استنشاقی می کنند اما کتامین در فرم قرص نیز عرضه می شود. یکی از روش های مصرف کتامین استشمام است که طی تحقیقات مشخص شده این نوع مصرف باعث ایجاد کرختی و فراموشی در فرد می شود از سوی دیگر بسیاری اقدام به ترکیب کتامین با سایر مخدرها و محرک هایی همچون کوکائین می کنند که این ترکیب با تشدید اثرات مصرف می شود و خطرات جبران ناپذیری به همراه دارد.

باید بدانید:

از آنجایی که کتامین ماده ای بی بو و بی مزه می باشد متاسفانه یکی از داروی هایی است که به منظور تجاوز از آن استفاده می شود، چرا که قابلیت حل در هرنوشیدنی را دارد و در طعم و بوی نوشیدنی تغییری ایجاد نمی کند، به همین جهت ضروری است که توجه ویژه ای به این موضوع داشته باشید.

مصرف این دارو نشانه های مختلفی دارد که آگاهی از آنها نیز می تواند کمک بسیاری به شما کند.

گشادی مردمک های چشم

یاوه گویی و سر درگمی

تعریق شدید

نحوه عملکرد

عملکرد کتامین همچون فن سیکلیدین می باشد و با تاثیر بر مغز بیمار باعث کندی در ارسال پیام از مغز به اندام ها می شود و باید بدایند که بسیار سریع جذب می شود و با سرعت بالایی در تمامی بافت های بدن توزیع می گردد. اما مصرف خارج از تجویز پزشک کتامین، عوارض مختلفی برای مصرف کننده به همراه دارد که در ادامه به معرفی برخی از عوارض و اثرات جسمی و روانی مصرف آن خواهیم پرداخت.

آیا کتامین اعتیادآور است؟

بسیاری بر این باورند از آنجایی که ممکن است این دارو توسط پزشک تجویز شود بنابراین اعتیادآور نیست که این باور بسیار اشتباه است، مصرف آن زمانی باعث اعتیاد نمی شود که مطابق تجویز پزشک با دوز مشخص در بازه کوتاهی مصرف گردد و هرگونه مصرف خارج از این شرط باعث اعتیاد خواهد شد.

از سوی دیگر نوجوانان و جوانان که متاسفانه اصلی ترین مصرف کنندگان این دارو هستند به دلیل کسب لذت و ماجراجویی اقدام به مصرف می کنند و در دفعات اول و گاه ناخواسته نسبت به مصرف آن اعتیاد پیدا می کنند.

مرکز ترک اعتیاد

شدت اعتیادآوری

شدت اعتیادآوری

شدت اعتیاد آوری  این مخدر بسیار بالا می باشد و وابستگی به آن جنبه روانی دارد از این جهت بدن به شدت نسبت به این دارو تحمل پیدا می کند و مصرف کننده برای کسب حالات سرخوشی ناچار به افزایش دوز مصرفی می شود و قطع ناگهانی مصرف نیز باعث بروز علائم محرومیت که در ادامه آن را بررسی می کنیم می شود. بنابراین کتامین دارویی با شدت اعتیادآوری بالا می باشد و از آنجایی که وابستگی به آن جنبه روانی دارد هرگونه ترک و درمان اعتیاد باید تحت نظر مشاورین روانشناسی و روانپزشکی در کلینیک ترک اعتیاد انجام بگیرد تا بیماران بدون بروز علائم به سادگی بتوانند اقدام به درمان وابستگی خود کنند.

کتامین

عوارض کتامین

عوارض مصرف کتامین

همانطور که پیش تر گفتیم، عوارض این دارو هم روانی و هم جسمانی می باشد و در دو دسته بندی کوتاه مدت و بلند مدت قرار میگیرند که موارد زیر بخشی از متداول ترین عوارض مصرف این دارو می باشد.

عوارض کوتاه مدت مصرف کتامین

توهم

خواب آلودگی

دو بینی و عدم تعادل

کلینیک ترک اعتیاد

عوارض مصرف کتامین

عوارض بلند مدت مصرف کتامین

در اوایل دانشمندان و پزشکان بر این باور بودند که عوارض کتامین به موارد گفته شده ختم می شود اما بعدتر مشخص شد که کتامین عوارض بلند مدت جبران ناپذیری نیز دارد که آگاهی از آنها و شدت صدماتی که کتامین بر سلامت مصرف کننده وارد می کند خود می تواند دلیلی برای اقدام به ترک کتامین باشد. قطع مصرف کتامین از دیگر خدمات ارائه شده در کلینیک ترک اعتیاد طلوع می باشد که تمامی مراحل درمان تحت نظر مجرب ترین درمانگران انجام می گیرد. برخی از عوارض بلند مدت مصرف کتامین عبارتند از:

نارسایی کبد

نارسایی مثانه

اما عوارض و خطرات مصرف کتامین به موارد گفته شده محدود نمی شود و متاسفانه طیف گسترده ای از عوارض جانبی در خصوص مصرف کتامین وجود دارد.

سوء مصرف کتامین ممکن است برای مدت کوتاهی برای بیمار احساس سرخوشی، آرامش و رضایت دهد اما این احساسات مدت زیادی دوام ندارند و در چند دقیقه بعد از مصرف از بین خواهند رفت اما متاسفانه عوارض سوء مصرف آن تا سالیان سال همراه بیمار خواهد بود.

بیماری ها و علائمی که در ادامه به آنها اشاره می کنیم، عوارض جانبی مصرف این مخدر می باشند.

عوارض جانبی مصرف کتامین

آشفتگی

گفتار نامفهوم

اختلالات حرکتی

درمان افسردگی با کتامین

یکی از اصلی ترین سوالات بیماران از مشاورین مرکز ترک اعتیاد طلوع در رابطه با موثر بودن مصرف کتامین در درمان بیماری افسردگی است که در این خصوص باید بدانید موثر بودن این دارو برای افسردگی از نظر علمی و تحقیقاتی ثابت نشده و FDA آمریکا آن را به تایید نرسانده است اما همانطور که ابتدای مقاله گفتیم استفاده های محدودی از آن برای درمان افسردگی می شود اما همانطور که پیش تر نیز تاکید کردیم، مصرف باید تحت نظر روانپزشک با دوز و بازه ی زمانی مشخصی باشد و قبل از مصرف باید کلیه علائم بیمار همچون بیماری ها قلبی و عروقی بررسی شود.

کتامین

کتامین

نکاتی که باید در رابطه با مصرف کتامین بدانید

به دلیل تاثیر مستقیم مصرف این ماده بر سیستم عصبی و کاهش هوشیاری بهتر است تا 24 ساعت از رانندگی پرهیز کنید.

ترکیب کتامین با مخدرهای دیگر و الکل ممکن است باعث مرگ بیمار شود.

استفاده مکرر این دارو باعث ایجاد مشکلات روانی و جسمانی می شود.

مرکز ترک اعتیاد

اعتیاد به کتامین باعث ایجاد وابستگی جسمانی و وابستگی روانی در مصرف کننده می شود به همین علت ترک مصرف مواد مخدر کتامین نیاز به دریافت خدمات روان درمانی دارد و حتما باید در کلینیک ترک اعتیاد انجام بگیرد.

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رای شما ثبت شود

میانگین آرا 5 / 5. شمارش آرا: 2

رایی یافت نشد. اولین نفری باشید که رای میدهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه + 9 =

فهرست مطالب
خدمات درمان و ترک اعتیاد