آبسه ناشی از تزریق هروئین
کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دوباره، مرکز ترک اعتیاد طلوعی دوباره: هروئین مخدری است که سوء مصرف آن عوارض روانی و جسمانی مخربی بر سلامت مصرف کننده دارد و همانطور در مقاله هروئین چیست؟ گفتیم، این مخدر به روش های مختلفی همچون تزریق استفاده می شود که هرکدام از این روش های مصرف عوارض مربوط به خود را دارند و در این مقاله به بررسی آبسه ناشی از تزریق هروئین خواهیم پرداخت.
آبسه، یکی از عوارض مصرف هروئین به روش تزریق می باشد که آبسه ناشی از تزریق هروئین به مایعات و چرکی گفته می شود که از طریق تزریق مواد مخدر با سرنگ در ناحیه تزریق ایجاد می شود. سوء مصرف هروئین بخشی از اپیدمی مواد افیونی است که در حال حاضر در سراسر جهان فراگیر شده است و حتی فکر کردن در مورد گستره این اختلال بسیار ترسناک است. متاسفانه باید بدانید که سالانه هزاران نفر بر اثر سوء مصرف هروئین و مسکن های مخدر جان خود را از دست می دهند که علاوه بر عواقب و پیامدهای مهلک هروئین، خطراتی مانند آبسه نیز از عوارض جانبی سوء مصرف هروئین می باشد.
هروئین همچون مخدرهای دیگری مثل تریاک، بر سیستم عصبی مرکزی تاثیر خواهد گذاشت. این مخدر، به گیرنده های مواد افیونی در سیستم عصبی مرکزی متصل می شوند و مغز فرد مصرف کننده پیام های لذت و سرخوشی ناشی از مواد مخدر را دریافت خواهد کرد و دقیقا به همین دلیل است که آنها هجوم احساس سرخوشی و لذت، گرما و راحتی را احساس می کنند. وقتی چنین پاسخی در مغز ایجاد می شود، مسیرهای پاداش سیستم عصبی را فعال می کند، بنابراین آنچه در نهایت اتفاق می افتد این است که مغز فرد مصرف کننده آنها را مجبور می کند که در جستجوی آنچه که باعث این پاسخ لذت بخش شده است (که در این مورد مواد مخدر است) بروند.
از آنجایی که هروئین، قدرت اعتیادآوری بسیار بالایی دارد، بسیاری از مصرف کنندگان ممکن است با اولین مصرف، نسبت به آن وابستگی پیدا کنند. همانطور در ابتدا مقاله اشاره کردیم، سوء مصرف این مخدر به چند روش صورت می پذیرد و برخی از مصرف کنندگان را استنشاق می کنند، یا ممکن است آن را بوسیله سیگار دود کنند. اما متداول ترین روش مصرف هروئین، تزریق مستقیم آن می باشد. مصرف مواد مخدر به صورت وریدی به این صورت است که مصرف کنندگان هروئین را به مایعی تبدیل می کنند که می توان آن را با استفاده از سرنگ مستقیماً در رگ یا عضله تزریق کرد.
نتیجه استعمال و مصرف وریدی هروئین سرخوشی است که از طریق تزریق با سرعت بیشتری صورت می پذیرد و اغلب فقط در عرض چند ثانیه اتفاق می افتد. حتی زمانی که افراد هروئین را از طریق سیگار دود می کنند و یا آن را به روش استنشاقی مصرف می کنند، هنوز هم تمایل به تزریق آن دارند، زیرا بدنبال میزان بالاتری از سرخوشی ناشی از مصرف این ماده مخدر هستند. صرف نظر از نحوه مصرف، هروئین مخدر بسیار خطرناکی است. نه تنها اعتیاد و وابستگی جسمی، خطرات بزرگی به شمار می روند، بلکه عواقب خطرناکی مانند اوردوز (مصرف بیش از حد) نیز به دنبال آنها وجود دارد که در صورت اوردوز (مصرف بیش از حد) هروئین، تنفس فرد تا حدی کاهش می یابد و ممکن است فرد به کما برود و خطر مرگ را به همراه دارد.
تزریق هروئین و سایر مواد مخدر، احتمال ابتلا به بیماری هایی مانند HIV و هپاتیت C را افزایش می دهد. همچنین منجر به ابتلا به عفونت های مختلف می شود و در نهایت ممکن است سایر قسمت های بدن مانند قلب شما را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
یک عفونت شایع که ناشی از مصرف وریدی هروئین است، آبسه هروئین است.
آبسه هروئین ممکن است دردناک و خطرناک باشد و به درمان سریع پزشکی نیاز دارند، اما اغلب افرادی که به سوء مصرف هروئین مبتلا هستند تمایلی برای درمان ندارند، بنابراین شرایط آنها بدتر می شود. علاوه بر احتمال بیماری ها و عفونت های مختلف هنگام تزریق دارو، احتمال اوردوز (مصرف بیش از حد) نیز افزایش خواهد یافت، زیرا هروئین مستقیماً به جریان خون وارد می شود. همچنین خطر آسیب شریانی وجود دارد که ممکن است در محل های تزریق ایجاد شود و مصرف داروها از طریق سرنگ احتمال ابتلا به اعتیاد را افزایش می دهد.
آبسه ناشی از تزریق هروئین به مجموعه مایعات چرکی گفته می شود که در بافت های محل تزریق تجمع می یابد. برخی از علائم آبسه ناشی از تزریق هروئین شامل قرمزی، درد، تورم و گرما در ناحیه تزریق است. زمانی که آبسه ناشی از تزریق هروئین اتفاق می افتد، قرمزی معمولاً از ناحیه تزریق و متورم شده، فراتر می رود.
آبسه ناشی از تزریق هروئین اغلب در اثر عفونت باکتریایی ایجاد می شود و برای اینکه پزشکان راحت تر بتوانند آن را معالجه کنند، ممکن است مجبور شوند آبسه را تخلیه کنند. این کار معمولاً با کمپرس آب گرم انجام می شود، اما در بعضی موارد نیاز به ایجاد شکاف و برش و همچنین تخلیه است. سپس مصرف یک دوره آنتی بیوتیک برای از بین بردن عفونت توصیه می شود.
برخی از عوارض آبسه، شامل گسترش عفونت به سایر بافت های بدن و در نتیجه مرگ آن بافت است که به آن گانگرن گفته می شود. این وضعیت اگر بدون درمان رها شود، ممکن است منجر به قطع عضو یا مرگ شود. هر دو نوع آبسه که شامل آبسه های پوستی و بافت نرم می باشد، مسٸله ای رایج در رابطه با مصرف مواد مخدر تزریقی است و به ویژه تزریق هروئین ممکن است فرد را در معرض خطر بیشتر آبسه و حتی اوردوز (مصرف بیش از حد) داروهای دیگر به صورت داخل وریدی قرار دهد.
دلیلی که مصرف کنندگان مواد مخدر به آبسه ناشی از تزریق هروئین حساس هستند، این است که سرنگ هایی که برای تزریق مواد مخدر استفاده می شود ممکن است با باکتری ها در تماس باشند و سرنگ به عنوان وسیله ای برای وارد کردن باکتری ها به داخل بافت نرم پوست عمل می کند و اگر فرد ناحیه تزریق خود را به درستی و با مقداری الکل تمیز نکند، باکتری ها می توانند به راحتی وارد زخم باز شوند.
آبسه ناشی از تزریق هروئین معمولاً به شکل گرد یا بیضی است و در مرکز آن توده ای وجود دارد که پر از چرک است و ممکن است رنگ آن تیره تر باشد. این نوع آبسه ها ممکن است در هر جایی از بدن ظاهر شوند، اما با تزریق مواد مخدر، آنها معمولاً در محل تزریق یافت می شوند. آنها نرم، دردناک و متورم هستند و قرمزی آنها ممکن است فراتر از محل آبسه باشد.
درمان آبسه معمولاً نیاز به باز کردن و تخلیه آن دارد و تا زمانی که آبسه تخلیه نشود، آنتی بیوتیک ها معمولاً کمک زیادی به این نوع آبسه ها نمی کنند. آنتی بیوتیک ها معمولاً برای فردی استفاده می شود که علائم عفونت باکتریایی در بدن دارد و اغلب به دنبال تخلیه آبسه و عفونت های چرکی خود هستند. و درمان آبسه نیازمند دریافت خدمات پزشکی می باشد. از سوی دیگر ترک هروئین، یکی از خدمات ارائه شده در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دوباره می باشد که تحت نظر مجرب ترین روانپزشک ترک اعتیاد و تیم روانشناسی با پرستاری شبانه روزی انجام می گیرد و برنامه درمانی علاوه بر درمان جسمانی توجه ویژه ای به روان درمانی دارد.
سخن پایانی
در طول مقاله به بررسی یکی از عوارض مصرف هروئین به روش تزریقی پرداختیم و با ویژگی های آن آشناشدیم اما نکته ای که باید از آن اطلاع داشته باشید این است که، تنها راه مقابله با این عوارض ترک هروئین، تحت نظر مجرب ترین روانپزشک ترک اعتیاد و تیم روانشناسی همراه پرستاری شبانه روزی، می باشد تا بیماران این امکان را داشته باشند تا علاوه بر درمان جسمانی، به روان درمانی و بهبود چهارچوب های ذهنی خود بپردازند و بعد از ترخیص سلامت کامل خود را بدست آورند.
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
روی ستاره ها کلیک کنید تا رای شما ثبت شود
میانگین آرا ۰ / ۵٫ شمارش آرا: ۰
رایی یافت نشد. اولین نفری باشید که رای میدهید.
فهرست مطالب