کلینیک ترک اعتیاد طلوع، مرکز ترک اعتیاد طلوع: مصرف کوکائین ممکن است هم به طور مستقیم و هم به طور غیرمستقیم سلامت دندان را تحت تاثیر قرار دهد. عوارض جانبی مصرف کوکائین شامل فرسودگی و فساد دندان، سوراخ شدن دهان، تغییر در رژیم غذایی، عادات مسواک زدن و خشکی دهان است. کوکائین، یک محرک قوی است که باعث ایجاد احساس سرخوشی و لذت شدید می شود، اما ممکن است باعث وابستگی فیزیولوژیکی و روانی نیز شود. اعتیاد به کوکائین با عوارض جانبی مختلفی همراه است، از جمله بیماری و اختلالات مختلف پزشکی، روانی و اجتماعی و در ادامه به بررسی مصرف کوکائین و پوسیدگی دندان خواهیم پرداخت.
با این وجود، مصرف طولانی مدت کوکائین ممکن است سلامت دندان را نیز تحت تاثیر قرار دهد. مصرف کنندگان کوکائین نسبت به افرادی که این ماده محرک را مصرف نمی کنند، دندان آنها میزان پوسیدگی زیادی دارد و در عین حال تعداد دندان کمتری دارند. اثرات کوکائین بر سلامت دندانها بر اساس روش مصرف آن متفاوت است. مخصوصاً اگر از محصولات کوکائین مانند کراک استفاده شود. کوکائین کراک قوی ترین و محبوب ترین شکل این دارو است. کراک را می توان از طریق سیگار دود کرد یا به روش استنشاقی مصرف کرد، در حالی که کوکائین به طور کلی استنشاق می شود، اما ممکن است کراک به صورت خوراکی و با مالیدن آن بر روی لثه نیز مصرف شود.
ترک کوکائین، یکی از خدمات ارائه شده در کلینیک ترک اعتیاد طلوع، به عنوان بهترین کلینیک ترک اعتیاد تهران می باشد و کلیه برنامه درمانی در این کلینیک تحت نظر روانپزشک متخصص ترک اعتیاد و تیم تیم روانشناسی انجام می گیرد و بیماران این امکان را دارند تا علاوه بر روان درمان به درمان جسمانی خود بپردازند.
سوراخ شدن سقف دهان و مصرف کوکائین
کوکائین، ماده محرکی است که منجر به انقباض رگ های خونی می شود که به انقباض عروقی معروف است. انقباض عروق منجر به کاهش اکسیژن رسانی به سایر اندام های بدن شده و منجر به نکروز (مرگ سلول به دلیل آسیب دیدگی) خواهد شد. کوکائین، هنگامی که به روش استنشاقی و از طریق بینی مصرف شود، منجر به سوراخ شدن تیغه بینی و بافت اطراف آن می شود. این اثر با ایجاد سوراخی در کام (سقف دهان)، منجر به ایجاد عوارض مختلفی در حفره دهان خواهد شد. سوراخ شدن دهان به این طریق، منجر به مشکلات گفتاری، غذا خوردن و بلع خواهد شد.
دندان قروچه و خشکی دهان بر اثر مصرف کوکائین
دندان قروچه به فشردن و ساییدن ناخودآگاه دندان ها گفته می شود. بسیاری از افراد حتی بدون مصرف کوکائین نیز در خواب دندان های خود را بر روی هم فشار می دهند و یا دندان قروچه می کنند. با این وجود، مصرف کوکائین ممکن است علائم دندان قروچه را افزایش دهد، در نتیجه باعث درد در ناحیه فک و همچنین شکننده شدن دندان ها شود.
خشکی دهان به دلیل کاهش ترشح بزاق روی می دهد. مصرف کوکائین کراک باعث خشکی دهان می شود، که با احتمال افزایش پوسیدگی دندان و بیماری های مرتبط با لثه همراه است.
مصرف کوکائین باعث فرسایش دندان می شود
فرسودگی دندان یا از بین رفتن پوشش مینای دندان، به طور کلی با ضربه ناشی از قرار گرفتن در معرض اسید همراه است. پودر کوکائین نمکی است (هیدروکلراید کوکائین) که میزان PH کمی دارد (4.5) و اسیدی است.
کوکائین به هنگام مصرف آن از راه خوراکی یا حتی در هنگام استنشاق ممکن است با بزاق فرد ترکیب شود که باعث افزایش خاصیت اسیدی بزاق می شود. این ترکیب ممکن است منجر به انحلال و تجزیه ماده معدنی کلسیم فسفات هیدروکسی آپاتیت موجود در دندان شود و باعث آسیب رسیدن به مینای دندان و همچنین صدمه به بافت سفت عاج زیر مینا شود. ساییدگی دندان و پارگی لثه نیز ممکن است در اثر مسواک زدن بیش از حد در افرادی که احساس سرخوشی زیاد ناشی از مصرف کوکاٸین دارند، رخ دهد.
مصرف کوکائین باعث پریودنتیت می شود
پریودنتیت یک بیماری لثه است که با التهاب بافت پریودنتال تشخیص داده می شود، که لثه ها و ساختارهای پشتیبانی کننده لثه را تشکیل می دهد. زمانی که کوکائین روی لثه مالیده می شود، باعث التهاب بافت پریودنتال می شود و منجر به تحلیل استخوان آلوئول (لثه ای) می شود.
استخوان آلوئولار، بخشی از بافت پریودنتال است که در زیر لثه قرار دارد و برای حمایت از دندان ها بسیار ضروری است. مصرف کوکائین ممکن است منجر به انقباض لثه ها و سایر بافت های پریودنتال شود. پریودنتیت ناشی از مصرف کوکائین ممکن است باعث افتادن و از دست دادن دندان شود.
اثرات مصرف کوکائین بر تغذیه
اگرچه مصرف کوکائین منجر به کاهش مصرف غذا می شود، اما ممکن است منجر به مصرف یک رژیم غذایی پرچرب و کربوهیدرات شود. قندهای موجود در چنین رژیم غذایی، توسط آنزیم های موجود در بزاق هضم می شوند و بستر لازم برای تکثیر باکتری ها را فراهم می کنند، بنابراین خطر ایجاد حفره های دندانی (کرم خوردگی) را افزایش می دهند.
مصرف کنندگان کوکائین نیز ممکن است به رعایت بهداشت دهان و دندان اهمیت ندهند و به دنبال ترمیم و درست کردن دندان های پوسیده خود نروند، در نتیجه باعث بدتر شدن پوسیدگی دندان و سایر مشکلات مرتبط می شود. همچنین، انجام کارهای مرتبط با دندانپزشکی ممکن است برای آنها دشوار باشد زیرا فعل و انفعالات کوکائین و بی حس کننده های موضعی مانند لیدوکایین ممکن است باعث تشنج شود.
سخن پایانی
ترک کوکائین، نیازمند دریافت خدمات روان درمانی در کنار درمان جسمانی می باشد و بستری در مرکز ترک اعتیاد طلوع، به عنوان بهترین مرکز ترک اعتیاد تهران، امکان روان درمانی و درمان جسمانی را بصورت همزمان به بیماران می دهد. اگر شما یا یکی از عزیزانتان با اعتیاد به کوکائین دست و پنجه نرم می کنید، همین امروز با مشاورین کلینیک ترک اعتیاد طلوع تماس بگیرید. کارشناسان ما بطور شبانه روزی در خدمت شما عزیزان هستند و در مورد نحوه درمان اعتیاد به شما مشاوره خواهند داد. شما شایستگی برخورداری از آینده ای روشن و بدون اعتیاد را دارید، پس همین امروز تماس بگیرید.
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
روی ستاره ها کلیک کنید تا رای شما ثبت شود
میانگین آرا 1 / 5. شمارش آرا: 1
رایی یافت نشد. اولین نفری باشید که رای میدهید.
فهرست مطالب