اسلاید قبلی
اسلاید بعدی
اسلاید قبلی
اسلاید بعدی

کراک چیست؟

کراک
فهرست مطالب
کراک

کراک

کراک چیست؟

کراک، از گیاه کوکا استخراج می شود که منبع اصلی استخراج کوکائین و کراک نیز می باشد و برای اولین بار توسط ساکنین آمریکای جنوبی به منظور افزایش انرژی استفاده گردید و بعدها از آن استفاده مختصری در جراحی پزشکی به منظور بیهوشی بیماران شد اما با بررسی و مشاهده عوارض آن که اعتیادزایی و وابستگی از اصلی ترین آنها بود، کراک را در دسته مواد غیرقانونی طبقه بندی کردن و کراک در دسته موادی همچون مرفین و هروئین قرار گرفت که قطع مصرف آن نیاز به دریافت خدمات روانشناسی و مشاوره ای دارد و باید حتما در مرکز ترک اعتیاد انجام بگیرد.

اثرات مصرف کراک

همانطور که اشاره کردیم، این محرک به سرعت به مغز رسیده و اثرات شدیدی بر سیستم عصبی مصرف کننده می گذارد، این اثرات باعث تحریک و اجبار سیستم گردش خون و تنفس به فعالیت شدیدتر می شود و فشار شدیدی بر ارگان های حیاتی وارد می کند.

مرکز ترک اعتیاد

دلایل گرایش

دلایل گرایش به مصرف کراک

بسیاری از عوامل محیطی، اجتماعی، روانی و جسمانی می تواند باعث گرایش افراد به سمت مصرف باشد، جالب است بدانید که اعتیاد می تواند علل ژنتیکی نیز داشته باشد چرا که طی تحقیقات مشخص شده که افرادی که در خانواده آنها سابق اعتیاد وجود داشته باشد به بسیار بیشتر در معرض ابتلای به اعتیاد قرار دارند.

اما ممکن است برای شما سوال باشد که فرایند ساخت کراک چیست؟ و با توجه به شباهت ساختاری آن با کوکائین چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

کلینیک ترک اعتیاد

تفاوت با کوکائین

فرایند بهره برداری و تفاوت کراک با کوکائین؟

پیش تر گفتیم که منبع مشترک کراک و کوکائین برگ بوته های کوکا می باشد و کوکائین در دو نوع فرم نمک هیدروکلراید و آزاد که از خلوص بالاتری برخوردار است و قابلیت مصرف بصورت دودکردن را دارد تولید می شود.

حال باید بدانید ماده خام فرم آزاد کوکائین کراک نام دارد و به علت طی پروسه های شیمیایی ساخت کوکائین با قیمت بسیار پایین تری در بازار عرضه می شود. فرم آزاد کوکائین طی پروسه های شیمیایی که در آن کوکائین با خلوص بالا از نمک هیدوکلراید جدا می شود و به کمک اتر پودر کوکائین را پرورش داده و به فرم آزاد کوکائین تبدیل می کند اما در خصوص کراک از آنجایی که این پروسه های شناسایی طی نمی شود کراک بسیار سریع تر بهره وری می شود و قیمت بسیار پایین تری دارد.

کراک چگونه مصرف می شود؟

روش مصرف کراک بسیار شبیه به تریاک می باشد و برای استفاده از آن از تجهیزات مشابه ای استفاده می شود، کراک به وسیله پایپ های شیشه ای که مخدر را بر روی خود نگه می دارند مصرف می شود مصرف کننده با حرارت دادن به پایپ شیشه ای اقدام به مصرف کراک می کند که به این ترتیب دود مستقیما وارد ریه و سیستم گردش خون می شود، وارد شدن مستقیم کراک به خون باعث می شود کراک بسیار سریع جذب شود.

مرکز ترک اعتیاد

علائم مصرف کراک

علائم و نشانه های مصرف کراک

علائم و عوارض مصرف کراک طیف گسترده ای از بیمار ها را در بر میگیرد که موارد زیر برخی از علائم مصرف کراک می باشد:

افزایش اعتماد به نفس

احساس افزایش انرژی

پرحرفی یا بی ربط گویی

اما مصرف کراک عوارض روانی و جسمانی متعددی دارد که متاسفانه صدمات گوناگونی بر روان و جسم مصرف کننده وارد می کند، برخی از عوارض کوتاه مدت مصرف کراک به شرح زیر می باشد.

مرکز ترک اعتیاد

عوارض مصرف

عوارض کوتاه مدت مصرف کراک

گلودرد و گرفتگی صدا

تنگی نفس و برونشیت

آمفیزم و بیماری های ریوی

اثرات کوتاه مدت مصرف کراک

اثرات کوتاه مدت مصرف کراک در کمترین زمان بعد از مصرف نمایان می شوند که تنگی عروقی خونی و افزایش درجه حرارت بدن همراه است. در این شرایط بدن برای مقابله با شرایط تحمیلی با سرعت بیشتری فعالیت می کند که نتیجه آن افزایش فشار خون مصرف کننده می باشد. بعد از مصرف بیمار انرژی شدیدی در بدن خود احساس می کند و برای مدت زمان کوتاهی احساس سرحالی می کند اما این حالات مدت زیادی دوام نمی آورد و فرد بلافاصله احساس افسردگی، پوچی و بی ارزشی شدیدی می کند.

کلینیک ترک اعتیاد

اوردوز

درمان اوردوز

اوردوز بسیار خطرناک است و باید در لحظات اولیه کنترل شود چرا که در غیر اینصورت می تواند موجب مرگ بیمار شود به همین جهت بیمارانی که مشکوک به اوردوز هستند باید سریعا تحت درمان قرار بگیرند. خانواده و اطرافیان نیز باید در لحظات نخستین با اورژانس تماس بگیرند و در صورت بروز عوارض تا رسیدن اورژانس اقدام به احیای قلبی ریوی کنید. توجه داشته باشید که اوردوز با هر مخدر یا محرک، روش درمانی مربوط به خود را دارد و بیمار باید به سرعت تحت درمان قرار بگیرد.

اثرات بلند مدت مصرف کراک

تفاوتی ندارد که بیمار از چه روش و طریقی برای مصرف استفاده کند، بعد از اولین مصرف دیگر توانایی مقاومت ندارد و باید دائما مصرف کنند بطور معمول افرادی که از این محرک مصرف می کنند دیگر تسلطی بر خود ندارند. اثرات بلند مدت مصرف این محرک به پارامترهای مختلفی بستگی دارد که دوز مصرفی و مدت زمان مصرف از این پارامترها می باشند و این اثرات از فردی به فرد دیگر کاملا متفاوت هستند.

کلینیک ترک اعتیاد

تاثیر بر مغز

تاثیر کراک بر مغز

از آنجایی کراک به سرعت پس از وارد بدن شدن به مغز می رسد و از غلظت بالایی برخوردار است و خیلی سریع بر سلول های مغز اثر می گذارد. طبق بررسی های علمی نیز مشخص شده است که کوکائین با تاثیر مستقیم بر سیستم پاداش مغز باعث اختلال و مانع از جذب دوپامین می شود به همین جهت با افزایش میزان دوپامین در فضای بین سلول ها مصرف کننده به ناگهان احساس سرخوشی زیادی می کند. این مصرف مکرر باعث می شود تا به بخش های مختلف صدمات مختلفی وارد شود و عوارض ناخوشایندی برای مصرف کننده پیش آید.

سم زدایی کراک چگونه است؟

سم زدایی اواین مرحله درمان و ترک کراک است که در طی اولین مرحله سم زدایی کراک، قطع اتصال این محرک از گیرنده های مغزی مصرف کننده و دفع آنها اتفاق می افتد و در مرحله بعد که به کمک داروهای ضد مخدر انجام می گیرد گیرنده های مغزی توسط داروی ضد مخدر اشغال شده و به بیمار اجازه مصرف مجدد را نمی دهد و باعث بهبود عملکرد مغز، سیستم عصبی و برهم خوردگی ترشحات هورمونی می شود.

مرکز ترک اعتیاد

بهترین روش ترک کراک

از آنجایی که وابستگی به به این محرک روانی و جسمانی می باشد و مصرف این محرک بر سیستم عصبی و مغز مصرف کننده تاثیرات مخربی وارد می کند به همین جهت بهترین روش ترک کراک، ترک بستری در کلینیک ترک اعتیاد می باشد تا برنامه درمانی تحت نظر تیم روانشناسی و روانپزشک ترک اعتیاد انجام بگیرد و وابستگی روانی بیمار نیز درمان شود.

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رای شما ثبت شود

میانگین آرا 5 / 5. شمارش آرا: 1

رایی یافت نشد. اولین نفری باشید که رای میدهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 − نه =

فهرست مطالب

مقالات مرتبط