قرص ب2 چیست؟
17 دی 1399
متادون چیست
متادون چیست؟
17 دی 1399
نمایش همه
کلونازپام چیست؟
2.3
(9)
کلونازپام چیست؟

کلونازپام چیست؟

کلونازپام چیست؟

کلونازپام که از خانواده ی بنزودیازپین ها می باشد دارویی ضد اضطراب و تشنج می باشد و به منظور جلوگیری از بروز تشنج توسط پزشک تجویز می شود، از همین رو کلونازپام خاصیت آرامبخشی دارد و همانند هروئین باعث تحریک سیستم عصبی مصرف کننده می شود.

مرکز ترک اعتیاد

کلونازپام

آیا کلونازپام دارویی اعتیاد آور است؟

اعتیادآوری کلونازپام یکی از اصلی ترین نگرانی ها و سوالات مصرف کنندگان و خانواده آنها از مشاورین مرکز ترک اعتیاد طلوعی دوباره می باشد. در پاسخ به این سوال باید بگوییم که بله، از آنجایی که کلونازپام از خانواده ی داروهای آرامبخش می باشد مصرف خارج از دستور پزشک و خودسرانه آن می تواند باعث اعتیاد مصرف کننده شود.

کلونازپام

عوارض مصرف کلونازپام

مصرف خودسرانه این داروی آرامبخش عوارض روحی و جسمی بسیاری برای مصرف کننده به همراه دارد که عدم کنترل آنها می تواند تاثیرات جبران ناپذیری بر زندگی مصرف کننده داشته باشد، در ادامه به معرفی برخی از عوارض خواهیم پراخت.

حساسیت های پوستی همچون کهیر

اختلال تنفسی و مشکل در بلع

گرفتگی صدا و ورم تارها صوتی

خواب آلودگی یکی از متداول ترین عوارض مصرف این دارو می باشد و علت آن خاصیت آرامبخشی این دارو می باشد به همین جهت ضروری است که بعد از مصرف این دارو از رانندگی و انجام فعالیت هایی که به تمرکز بالایی نیاز دارد پرهیز نمایید.

کلینیک ترک اعتیاد

کلونازپام

آیا کلونازپام مرفین دارد؟

یکی از متداول ترین سوالات از مشاورین کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دوباره مربوط به وجود مرفین در کلونازپام است که در این خصوص باید بدانید هیچ ترکیبی از مرفین در کلونازپام موجود نمی باشد اما مصرف ترکیبی آن با برخی از داروها می تواند عوارض مخربی همچون مرگ برای مصرف کننده داشته باشد بنابراین بهتر است درصورت مصرف داروهایی همچون کدئین، فنتانیل، متادون، مرفین و اکسی کدون قبل از مصرف با پزشک مشورت نمایید و در صورت مصرف همزمان و بروز یکی از علائم زیر خیلی سریع با پزشک تماس بگیرید:

سرگیجه

سبک سری

تنفس کند و دشوار

مرکز ترک اعتیاد

مصرف کلونازپام در دوران بارداری

مصرف در دوران بارداری

کلونازپام دارویی بسیار قوی است و مصرف آن در دوران بارداری می تواند باعث اعتیاد جنین به این دارو شود، همچنین توجه داشته باشید که مصرف این دارو در هفته های آخر بارداری نیز می تواند باعث مشکلات تنفسی، اختلال در تغذیه، گیجی و ضعف ماهیچه ای جنین شود.

مصرف در دوران شیردهی

مصرف این دارو در زمان شیردهی نیز می تواند باعث وابستگی و اعتیاد جنین شود، چرا که با توجه به قدرتی که دارد می تواند وارد شیر مادر که منبع تغذیه نوزاد است شود و عوارضی همچون کاهش وزن، گیجی و اعتیاد برای نوزاد داشته باشد.

کلونازپام موارد احتیاط و منع مصرف متعددی نیز دارد که ضروری است نسبت به آنها آگاه باشید.

در مدت زمان تجویز پزشک، حتما به منظور بررسی وضعیت پیش رفت درمان به پزشک مراجعه نمایید

مصرف طولانی مدت این دارو باعث اعتیاد و وابستگی می شود که از نشانه های آن می توانیم به میل به مصرف شدید و افزایش خودسرانه دوز مصرف اشاره کنیم

مقدار استاندارد مصرف چقدر است؟

میزان مصرف باید مطابق نظر پزشک باید چرا که شرایط هر فرد نسبت به دیگری متفاوت است اما بطور کلی میزان مصرف برای بزرگسالان به منظور کنترل تشنج روزانه 1.5 میلی گرم در 3 نوبت می باشد و باید هر 3 روز یکبار بین 0.5 الی 1 میلی گرم افزایش پیدا کند و این پروسه تا کنترل کامل تشنج ادامه پیدا می کند.

توجه داشته باشید:

حداکثر میزان مصرف طی روز نباید از 20 میلی گرم بیشتر باشد.

میزان مصرف به منظور کنترل هراس نیز هر دو روز یکبار 0.25 میلی گرم است و بعد از 3 روز می توان میزان مصرف را تا 1 میلی گرم افزایش داد.

کلینیک ترک اعتیاد

قطع مصرف ناگهانی

قطع مصرف و بازگشت به سلامتی تنها از طریق درمان در کلینیک ترک اعتیاد امکان پذیر است و هر گونه ترک و قطع مصرف خودسرانه می تواند باعث بروز علائم ترک بیماران شود به همین جهت توصیه می کنیم از هرگونه ترک خودسرانه پرهیز نمایید و برای ترک کلونازپام به کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دوباره مراجعه نمایید.

علائم ترک

اضطراب

تشنج و رعشه

حملات پانیک

مرکز ترک اعتیاد

ار آنجایی که وابستگی به کلونازپام روانی و جسمانی می باشد ترک آن نیازمند بستری در مرکز ترک اعتیاد می باشد. قطع مصرف کلونازپام یکی از خدمات ارائه شده در کلینیک ترک اعتیاد طلوعی دوباره می باشد.

به این مطلب چه امتیازی میدهید؟

روی ستاره ها کلیک کنید تا رای شما ثبت شود

میانگین آرا 2.3 / 5. شمارش آرا: 9

رایی یافت نشد. اولین نفری باشید که رای میدهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 + هشت =