هروئین ابتدا در سال 1874 در انگلستان ساخته شد و در سال 1890 به عنوان یک دارو معرفی و مورد استفاده پزشکی قرار گرفت که با مشخص شدن خاصیت اعتیادزایی و ایجاد وابستگی بالای آن، مصارف پزشکی و تولید قانونی آن قطع شد و دولتها با راه اندازی برنامههای متعدد پیشگیری از اعتیاد و وضع قوانین سخت نسبت به آگاهی مردم از خطرات مصرف این محرک قدرتمند تلاش کردند.
مرفین نیز خود از گیاه خشخاش بدست میآید و تغییرات در مولکولهای آن باعث تهیه هروئین میشود که بسیار قدرتمند است و با سرعت زیادی در چربی حل میشود. هروئین بعد از مصرف به سرعت به صورت متراکم به مغز مصرف کننده میرسد به همین جهت هروئین بسیار خطرناک میباشد و وابستگی جسمانی و روانی شدیدی ایجاد میکند.
باید بدایند که هروئین یک پودر تلخ مزه و بسیار نرم با رنگ سفید میباشد اما از آنجایی که در ساخت آن از ترکیبات مختلفی استفاده میشود و درجه خلوص آن بسیار متفاوت است ممکن به رنگ قهوهای نیز دیده شود که این تغییر رنگ نشانه وجود افزودنیها و ناخالصیهای متفاوت در این مخدر میباشد. مرکز ترک اعتیاد طلوع در این مقاله به طور جامع به هروئین و علام مصرف آن پرداخته است
انواع هروئین کدامند؟
هروئین خالص، همانطور که گفتیم سفید رنگ است اما به ندرت در دسترس مصرفکنندگان قرار میگیرد و دلالان بازار مواد اعتیاد مخدر برای سود بیشتر خود فرم ناخالص آن که تنها حاوی 10 الی 15 درصد هروئین میباشد را به مشتریان عرضه میکنند و در ترکیب آن از شیرخشک، نشاسته، پودر گچ، پودر بی کربنات، پودر گلوکز، کافئین و آرد استفاده می کنند به همین جهت این مخدر ممکن است در طیف رنگی سفید تا قهوه ای تیره در دسترس مصرفکنندگان قرار بگیرد.
اما باید بدانید که مضرات مصرف هروئین محدود به مصرفکننده نمیباشد و از آنجایی که متاسفانه شایعترین روش هروئین مصرف تزریقی میباشد و بسیاری از مصرفکنندگان به دلایل مختلف از سرنگ اشتراکی استفاده میکنند. استفاده از سرنگ اشتراکی یکی از اصلیترین دلایل ابتلا به بیماریهای ویروسی، ایدز و HIV می باشد.
اما این روزها طبق بررسی های مختلف مشخص شده که مصرف هروئین بصورت استنشاقی در میان جوانان بسیار رایج شده است که دو علت عمده آن عبارتند از:
فرار از برچسب تزریقی بودن
عدم ابتلا به بیماری هایی همچون هپاتیت و ایدز
چرا افراد به مصرف هروئین وابسته می شوند؟
یکی از اصلیترین دلایل مصرف هروئین، مصرف بصورت تفریحی یا آزمایشی تحت تاثیر دیگران و با فشار گروه همسالان و دوستان میباشد. باید بدانید که مصرف این مخدر در دفعات اولیه مصرف حس آرامش به بیماران میدهد این احساس آرامش باعث میشود تا بیماران به مصرف متعدد این مخدر روی آورند اما این حالت آرامش مدت زیادی دوام پیدا نمیکند و بعد از مدت کوتاهی بدن مصرفکننده نسبت به این مخدر وابستگی پیدا میکند و باید برای کسب حس بهتر دوز بیشتری استفاده کنند.
علائم کوتاه مدت مصرف هروئین
مصرف هروئین در مدت کوتاهی پس از مصرف باعث بروز حس لذت شدیدی در مصرفکننده میشود که مصرفکنندگان آن را نوعی ارگاسم مینامند. مصرف این مخدر با گرم شدن و خشکی دهان و سنگینی به همراه است و مصرفکننده ممکن است دچار تهوع و استفراغ و خارش پوستی شود.
از آنجایی که این مخدر بر سیستم عصبی مصرفکننده تاثیر میگذارد عملکرد ذهنی مصرفکننده نیز تحت تاثیر قرار میگیرد و کارکرد سیستم قلبی و عروقی مصرفکننده را بسیار کند میکند که متاسفانه در بسیاری از مصرفکنندگان ممکن است باعث مرگ شود.
علائم بلند مدت مصرف هروئین
اعتیادزایی هروئین از مهمترین اثرات طولانی مدت مصرف اما مصرف این مخدر عوارض دیگری نیز برای مصرفکننده به همراه دارد که اصلیترین و متداولترین آنها عبارتند از:
عفونت قلبی
زوال رگها
اختلالات قاعدگی
تیرگی پوست و لبها
اما مصرف هروئین با نشانههایی همراه است که شناخت و آشنایی با علائم فردی که هروئین مصرف میکند میتواند در مرحله اول باعث آگاهی از اعتیاد مصرفکننده و در مراحل بعد، کمک به درمان و ترک اعتیاد هروئین شود به همین جهت در ادامه به بررسی علائم مصرف هروئین خواهیم پرداخت.
علائم و نشانه های مصرف هروئین
آبسه و ورمهای چرکی در سطح پوست
زخمهای متعدد در دست ها و پاها
مردمکهای سنجاقی شکل
همچنین مصرف هروئین ممکن است نشانههایی در زندگی مصرفکننده داشته باشد که شناخت این علائم نیز بسیار مهم است.
نوار لاستیکی به منظور بستن رگها
زرورق یا دستمال کاغذ سوخته شده
اما اعتیاد به هروئین تنها بر سلامت روانی و جسمانی مصرفکننده تاثیر ندارد و بر تمامی جوانب زندگی بیمار سایه میاندازد به همین جهت مصرف آن با نشانههایی رفتاری متعددی نیز همراه است که برخی از مهمترین آنها عبارتند از:
افت تحصیلی و کاهش تمایل به انجام فعالیتهای مربوط به تحصیل
اجتناب از شرکت در تفریحات و سرگرمیهای دوستانه و خانوادگی
تحریک پذیری و واکنشهای شدید نسبت به محرکها
تاثیر هروئین بر مغز
هروئین در فاصله بسیار کوتاهی بعد از مصرف از سدهای خونی مغز عبور می کند و از آنجایی که سریعا به مرفین تبدیل میشود به گیرندههای افیونی مغز که مسئول کنترل درد هستند میچسبد و نواحی مغز که مسئول کنترل احساسات خوشایند بیمار هستند را تحریک میکند.
به این ترتیب مصرف مکرر هروئین باعث وابستگی جسمانی و روانی مصرفکننده میشود و عدم مصرف آن علائم محرومیت را در مصرفکننده پدید می آورد که بسیار سهمگین هستند که بسیاری از بیماران برای مقابله با این حالات به مصرف مجدد روی میآورند.
ترک هروئین
اعتیاد به هروئین وابستگی جسمانی و روانی زیادی نیز ایجاد میکند به همین جهت درمان و ترک آن نیازمند دریافت خدمات مشاورهای میباشد و باید حتما در کلینیک ترک اعتیاد انجام بگیرد و هرگونه ترک خودسرانه و خارج از نظارت پزشک متخصص ترک اعتیاد میتواند عوارض مخربی بر سلامت مصرف کننده داشته باشد. شما میتوانید به راحتی درمان خود را در بهترین کلینیک ترک اعتیاد طلوع و زیر نظر پزشکان و روانشناسان متخصص با به روز ترین روش ترک اعتیاد شروع کنید.
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
روی ستاره ها کلیک کنید تا رای شما ثبت شود
میانگین آرا 2.8 / 5. شمارش آرا: 13
رایی یافت نشد. اولین نفری باشید که رای میدهید.