شیشه که نام علمی آن آمفتامین میباشد، محرکی بسیار قوی است که ابتدا توسط شیمی دانی آلمانی درسال 1887 ساخته شد، این دارو در ابتدا کاربرد درمانی برای بیماریهایی همچون افسردگی و بیش فعالی داشت. اما در زمان جنگ جهانی دوم ژاپن به منظور کمک به رفع خستگی و گرسنگی سربازان اقدام به ساخت کریستال کردند. شیشه، قویترین نوع مت آمفتامین میباشد. سفید رنگ و بسیار تلخ است که قابلیت حل شدن آب و الکل را نیز دارد که متاسفانه بسیاری از مصرفکنندگان پس حل کردن در آب، آن را به روش تزریقی استفاده مینمایند. مت آمفتامین در چهارنوع قرص، کریستال، پایه و پودر وجود دارد که میان آنها به کریستال یخ یا سنگ، به پایه رب و به پودر سرعت میگویند.
شیشه برخلاف مخدرهای طبیعی همچون تریاک و هروئین در آزمایشگاههای زیرزمینی ساخته میشود به همین جهت پروسه و روش ساخت آن ثابت نمیباشد و فرمول آن در هر آزمایشگاه متفاوت است اما جالب است بدانید اثرات شیشه در زمان ساخت تا سالها بر محل تولید باقی میمانند و ممکن است تولیدکنندگان به بیماریهایی همچون تنگی نفس و بیماریهای تنفسی، سرگیجه دچار شوند.
یکی از نقاط تاثیرگذاری و عملکرد مشابه شیشه و کوکائین مربوط به تحریک افزایش تولید دوپامین در مغز میشود اما برای درک بهتر در ادامه به بررسی تفاوتهای این دو محرک خواهیم پرداخت:
مدت زمان دوام اثرات شیشه حدود 24 ساعت میباشد در صورتی که اثرات کوکائین حدود 30 دقیقه باقی میماند
50 درصد مقدار مصرفی شیشه در طی 12 ساعت بصورت طبیعی از بدن دفع میشود اما مدت زمان دفع این مقدار در کوکائین حدود یک ساعت میباشد
کوکائین کاربرد پزشکی دارد و در برخی از عملهای جراحی از آن به عنوان بی حس کننده استفاده میکنند اما شیشه مصارف پزشکی بسیار محدودی دارد
شیشه تاثیر مستقیمی بر عملکرد سیستم عصبی و مغز بیمار دارد و با صدماتی که بر مغز وارد می کند عملکرد بخش احساس لذت بیمار را مختل میکند به همین جهت بیماران بدون مصرف دیگر هیچ لذتی را تجربه نمیکنند و هر بار برای تجربه بیشتر این احساس خوش آیند دوز مصرفی خود را افزایش میدهند و به دنبال این تداوم مصرف وابستگی و اعتیاد شکل میگیرد.
شماره تماس: ۰۲۱۵۸۲۲۵
برخلاف تصور اکثر افراد، ماده مخدر شیشه بو یا مزه خاصی ندارد. با این حال مصرف این ماده عوارض جبرانناپذری دارد که به آن اشاره کردیم. به عنوان مثال افراد با مصرف این ماده توهم زیادی را تجربه میکنند و در این میان ممکن است آسیبهای زیادی به خود و دیگران بزنند.
طبق آمارهای رسمی بیشتر مصرف کنندگان شیشه در رده سنی 18 الی 25 سال قرار دارند که تحت تاثیر اطرافیان در مهمانیهای شبانه و شایعات محیط تحصیل مبنی بر افزایش تمرکز و شب بیداری برای مطالعه اقدام به مصرف این محرک میکنند.
اما از دلایل دیگر مصرف شیشه می توانیم به موارد زیر نیز اشاره کنیم:
فرار از احساسات ناخوشایند
تفریح و رهایی از مشکلات شخصی
کنجکاوی و کسب تجربه
اما دلیل مصرف هرچه که باشد شیشه محرکی بسیار قوی است و مصرف آن نه تنها سودی برای مصرف کننده ندارد بلکه باعث بروز اختلالات روانی و جسمانی همچون اضطراب و افسردگی، نوسانات خلقی و پرخاشگری، پارانویا و… در مصرف کننده میشود که در طول مقاله به معرفی کامل عوارض مصرف این محرک میپردازیم.
از آنجایی که شیشه مستقیما بر سیستم عصبی مصرف کننده تاثیر دارد و سیستم عصبی کنترل کننده رفتارها و حرکات انسان است مصرف کنندگان شیشه به دلیل اختلال در این سیستم علائمی را نشان میدهند که آگاهی از این نشانهها کمک بسیاری به سایرین در تشخیص اعتیاد بیمار میکند.
یکی از عوارض مصرف شیشه کاهش اشتها در زمان فعالیت زیاد و افزایش سوخت و ساز بدن، همچنین مصرف کنندگان در زمان مصرف هیچگونه نشانهای از خستگی نشان نمیدهند.
رفتارهای خشن و پرخاشگرانه، سوء ظن و بدبینی، توهمات دیداری و پیدایش رفتارهای وسواسی از دیگر علائم مصرف میباشد.
اما علاوه بر علائم گفته شده که به خودی خود میتوانند به زندگی نرمال فرد صدمه وارد کنند، مصرف این محرک عوارض و اثرات کوتاه مدت و بلند مدت مصرف نیز دارد که طیف وسیعی از بیماریهای و مشکلات روحی و جسمی را در بر میگیرند در ادامه به معرفی این اثرات خواهیم پرداخت.
اما باید بدانید اثرات کوتاه مدت مصرف شیشه به این موارد خلاصه نمیشود و عصبانیت و صدمه زدن به خود و دیگران از دیگر اثرات این دارو است. پیشتر اشاره کردیم که این محرک در آزمایشگاههای مختلفی تولید میشود و هر آزمایشگاه فرمول خاص خود را دارد به همین جهت خلوص محرک متفاوت است و این تفاوت میتواند باعث مسمومیت، تشنج، کما و مرگ مصرفکننده شود.
بیشتر بخوانید: سم زدایی بدن از مواد مخدر چگونه انجام می شود؟
تحقیقات زیادی در خصوص اثر شیشه بر مغز صورت گرفته است. طبق بررسیها و تحقیقات بیش از 50 درصد گیرندههای دوپامین در مغز بعد از مصرف بطور کلی از بین خواهند رفت و به گیرندههای سروتونین صدمات بسیار بیشتری از دوپامین وارد میکند که این صدمات زمینه ساز بروز بیماریهای اعصاب و روان همچون روانپریشی در بیمار میشود.
طی بررسی اسکنهای مغزی بسیاری از بیماران اعتیاد به شیشه مشخص شد متاسفانه در این بیماران قسمتهای مختلفی از مغر دچار فرورفتگی و از کار افتادگی شدهاند و کارکرد معمول خود را از دست دادهاند.
متاسفانه بیماران اعتیاد بخصوص وابستگان به شیشه خیلی دیر اعتیاد خود را قبول میکنند و خانواده در این زمان مهمترین نقش را ایفا میکند. در این استفاده از نظرات یک مشاور کمک بسزایی به متقاعد کردن بیمار میکند. برای درمان روشهای مختلفی وجود دارد که انتخاب روش باعث میشود تا بیمار بتواند ترکی بدون بازگشت را تجربه کند به همین جهت ضروری است که ترک در مرکز ترک اعتیاد چندوجهی مطابق نظر روانپزشک و روانشناس انجام شود.
ترک شیشه یکی از خدمات ارائه شده در کلینیک ترک اعتیاد طلوع به عنوان بهترین کلینیک ترک اعتیاد کشور میباشد و بصورت تخصصی زیر نظر بهترین درمانگرهای اعتیاد شامل تیم پزشکی جهت جلوگیری از عوارض ترک، تیم روانشناسی با هدف آموزش بیمار جهت کنترل وسوسه و جلوگیری از لغزش دوباره و روانپزشک ترک اعتیاد با هدف کنترل علائم روانی بیمار انجام میشود.
به این مطلب چه امتیازی میدهید؟
روی ستاره ها کلیک کنید تا رای شما ثبت شود
میانگین آرا 4.4 / 5. شمارش آرا: 5
رایی یافت نشد. اولین نفری باشید که رای میدهید.
فهرست مطالب